reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Jest wszystko ok z tego jak widze. Duzo osob kupuje tak naprawde uzywane. Auta nie mamy i nie planujemy ale nosidelko warto miec i tak 😊
Te maxi cosi to bardzo dobre nosidełka. Ja miałam cabrio fix.ale nowy. A czytam, że używane rzadko kiedy zdarzają się powypadkowe. Mimo to, warto sprawdzić :)

Co Wam lekarze na mdłości polecają? Jakie dokładnie preparaty?

Ja biorę Prenatal Uno z imbirem, z tym że nie mam mocnych mdłości, czasem mnie tylko zmuli na jakiś zapach. Dodatkowo rano herbatka z imbirem. No i nie wiem, czy mnie nie męczą przez ten imbir, czy po prostu ich nie miewam 😁

Z tego co wiem jest dosyć oblegana ale mnie sama zapisała do siebie więc jest nadzieja ;)

Też tak myślę ;)
Na różnych rzeczach pewnie oszczędzę (a może nie jak to pierwsze dziecko?) ale fotelik będziemy dobierać odpowiedni do samochodu, nowy, z testami.

Ale bez samochodu to aż tak wielkiego znaczenia nie ma ;)
Ja od początku ciąży na niczym nie oszczędzałam, wózki nowe, ubranka buciki nowe, kupę kasy wydawałam na wszystko. Jedynie właśnie żałuję, że nosidelko kupiłam za 500 zł bo nie mamy auta i jechała w nim może z 10 razy przez tyle miesięcy. No ale cóż, uczę się i już wiem co kupować przy drugim dziecku. Np przy laktatorze tym razem też nie będę oszczędzać :) kupiłam za 350 elektryczny z medeli i tym razem też taki kupię :)

Ja od początku ciąży na niczym nie oszczędzałam, wózki nowe, ubranka buciki nowe, kupę kasy wydawałam na wszystko. Jedynie właśnie żałuję, że nosidelko kupiłam za 500 zł bo nie mamy auta i jechała w nim może z 10 razy przez tyle miesięcy. No ale cóż, uczę się i już wiem co kupować przy drugim dziecku. Np przy laktatorze tym razem też nie będę oszczędzać :) kupiłam za 350 elektryczny z medeli i tym razem też taki kupię :)
No ja jeszcze nie umiem powiedzieć jak to się skończy u mnie ;) mam pare wyparzonych rzeczy, które wydają mi się przydatne ale np nie mam zamiaru kupować wózka za 5 tys czy dizajnerskiego łóżeczka za 2,5 :p
Za to na taki fotelik to nie będę patrzeć na cenę bo to kwestia bezpieczeństwa ;)

Ja dzisiaj mam zły dzień, jestem zmęczona fizycznie i psychicznie, tymi Mdłościami, wymiotami, leżeniem ciagle w łóżku i ogólna niemocą , a to dopiero 2 tyg ..... a ile jeszcze , jestem załamana
Wspolczuje :( ja to ogólnie od kad tu jestem to łączę się w bólu z kazda z Was i mi przykro za każdym razem jak którejś coś się dzieje [emoji16] coraz bardziej emocjonalnie podchodzę do wszystkiego, chociaż zawsze bylam to teraz już strasznie [emoji16] dzisiaj pogoda też okropna się zrobiła, u Ciebie pewnie też pada? Może taki dzień i jutro będzie lepiej? :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry