reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

O rany. A ja odwrotność ciąży z Alicja. Oby nie szykował się chłopak
emoji23.png
O rany. A ja odwrotność ciąży z Alicja. Oby nie szykował się chłopak
emoji23.png
A można zapytać czemu nie chciałabyś chłopaka?Ja mam synka i na początku zupełnie nie wiedziałam jak go przebierać,jakie zabawy wymyślać itd.😉byłam przerażona ale zmieniłam zdanie gdy siostra kilka mies pozniej urodziła dziewczynkę i czasem gdy musi coś załatwić zostawi mi ją to za pierwszym razem nie wiedziałam jak zabrać się za zmianę pampersa🤔i ogolnie wsrod znajomych którzy mają dziewczynki mówią że są bardziej delikatne i problemowe z . z

reklama
Też mam dziś 5+6 a USG 1 maja :)
Będziesz widziała wcześniej ❤ ja muszę jeszcze trochę poczekać :) miałam mieć wizytę wczoraj ale przełożyłam. Chyba byłoby gorszym stresem dla mnie jakbym zobaczyła sam pęcherzyk i musiała przyjść na kontrole po 2 tyg .. Moja pierwsza ciąża okazała sie pustym pecherzykiem, więc mam nadzieję że 6+4 o ile się wszystko dobrze rozwija to zobaczę maluszka z serduszkiem bijącym :)

Ja mam wizytę dopiero 21 maja .... Więc jeszcze dużo czasu zanim mam nadzieję usłyszę serce. Nie wiem czy tyle wytrzymam. Wtedy będę mieć 8+4 😁

Lepiej poczekać zawsze te parę dni niż się później stresować, że pusty pęcherzyk i co z niego będzie ;)

Zleci szybko, ja czekałam od 3 tygodni na tę pierwszą wizytę i już jutro będzie ;)
Jasne dlatego przełożyłam wizyte z wczoraj na 5 maja :) nie zniosła bym stresu...a tak żyje z nadzieją, że mój maluszek się rozwija prawidłowo ❤

Będziesz widziała wcześniej ❤ ja muszę jeszcze trochę poczekać :) miałam mieć wizytę wczoraj ale przełożyłam. Chyba byłoby gorszym stresem dla mnie jakbym zobaczyła sam pęcherzyk i musiała przyjść na kontrole po 2 tyg .. Moja pierwsza ciąża okazała sie pustym pecherzykiem, więc mam nadzieję że 6+4 o ile się wszystko dobrze rozwija to zobaczę maluszka z serduszkiem bijącym :)
Mam nadzieję, że zobaczę, chociaż miałam owu dopiero w 18dc, więc ciaza może być trochę młodsza niż wg OM :/

Nie wiem dziewczyny ale jakos tak dalej nie wierze ze jestem w ciazy 🙈🙉 patrze na zdjecie usg, na testy ciazowe i dalej nie jestem w stanie w to uwierzyc 😆 jednoczesnie mam delikatne obawy czy dam rade itp. Przez tego wirusa sie duzo pokomplikowalo bo chcialam z moim wziac cywilny w sierpniu w polsce a tu wirus, kwarantanna...boje sie ze nie zdazymy go zrobic a zalezy mi na tym przed urodzeniem dziecka bo pozniej do polski przez dlugi czas raczej nie pojade a to sie wiaze tez z wyrobieniem nowego dowodu...po ktory musialabym jechac ponownie do polski bo im to jakos miesiac zajmuje...z drugiej strony z brzuszkiem jezdzic 7godzin w aucie to tez tak nie za wygodnie i strach...tu niby cywilny tez moge zrobic ale znowu moja rodzina cala w polsce jest i co teraz..jak to rozeiazac...myslicie ze do sierpnia/wrzesnia dalej bedzie taka sytuacja?

Co to
za apka? Ja zainstalowałam ciąża +

Też już widzę :) czy któraś z Was jeszcze nie ma zrobionego USG? ? Czy zostałam sama? :D dziś mam 5+6... A usg we wtorek 5 maja...
U mnie dzisiaj 5+3 i tez nie mialam usg ;) w ogóle nie umowilam jeszcze wizyty, ale to czekam az mąż bedzie miał grafik na maj.

Co do prywatnego forum, to uwazam, ze jest jeszcze za wcześnie. Z doświadczenia wiem, ze jak sie zrobi prywatne, to tutaj juz nikt.nie bedzie zaglądał, a wg mnie nie wszystkie grudniowe mamy juz wiedza, ze sa w ciąży, bo po prostu jest jeszcze wcześnie. Poza tym za kilka tygodni wyklaruje sie, kto sie udziela regularnie i wtedy wątek zamknięty można robic z ta zgrana grupa tylko. Dodawanie kazdego, kto.bedzie chcial, to tez bez sensu, bo bedzie tak samo jak teraz.

reklama
@Dolvit @Inka91

No ja wg pierwszego usg też dziś 5+5, na usg zdecydowałam się wcześniej tylko dla tego, żeby zobaczyć jak sytuacja z torbielami A teraz wizyta 06.05 I jeśli wszystko będzie dobrze to będzie 6+5
U mnie dzisiaj 5+3 i tez nie mialam usg ;) w ogóle nie umowilam jeszcze wizyty, ale to czekam az mąż bedzie miał grafik na maj.

Co do prywatnego forum, to uwazam, ze jest jeszcze za wcześnie. Z doświadczenia wiem, ze jak sie zrobi prywatne, to tutaj juz nikt.nie bedzie zaglądał, a wg mnie nie wszystkie grudniowe mamy juz wiedza, ze sa w ciąży, bo po prostu jest jeszcze wcześnie. Poza tym za kilka tygodni wyklaruje sie, kto sie udziela regularnie i wtedy wątek zamknięty można robic z ta zgrana grupa tylko. Dodawanie kazdego, kto.bedzie chcial, to tez bez sensu, bo bedzie tak samo jak teraz.

Do góry