reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Najważniejsze jest usg. Część kobiet rezygnuje z pappa ale podobno wynik prenatalnych powinien być ustalony i z usg i z pappa. Ja chyba będę robić, ale poczekam co mój lekarz prowadzący będzie o tym myślał.
No właśnie z tego co zrozumiałam to ma pomóc wykryć choroby genetyczne, więc operacje ani inne zabiegi w ciąży już tego nie zmienią [emoji848]
Rozumiem Twoj argument, że lepiej wiedziec żeby móc się przygotować, ale z drugiej strony cały czas mam myśl że to badanie niczego nie zmieni...
Dzięki za Twoja odpowiedź, jestem właśnie ciekawa jak to widzą inni [emoji6]

Wczoraj tatus pokazal mojej kochanej coreczce filmiki na yutubie o glupich zartach i moje sloneczko postanowilo mi zrobic kawe z mlekiem. Wiec tak pije moja kawe i fuuuuj! Z sola! No ale dobra, taki maly zart, nic nieszkodzi. Ale dzis sie okazalo, ze ona nie dodala soli do mojej kawy, tylko poszla na calosc i wsypala sol do kartonu z mlekiem i tez wtmieszala z cukrem w cukierniczce, tak dla pewnosci 😵😈 Tak ze ten, nie nudzimy sie...

Ja same prenatalne. Jesli wtedy cos bedzie nie tak zdecyduje sie moze na cos wiecej jednak jestem bardzo nerwową i stresujaca sie osobą i wolałabym nie wiedziec gdyby wyszlo jakies tam prawdopodobienstwo. Jakiekolwiek sie urodzi i tak bede kochac i zadna choroba nie mialaby na to wplywu. Wolalabym sie dowiedziec po porodzie gdyby cos bylo nie tak niz cala ciaze sie stresowac i dodatkowo szkodzic dziecku. Mojej znajomej mowili ze zespol downa w stopniu zaawansowanym bedzie, namawiali na aborcje, byla prawie ku temu sklonna ale jednak tego nie zrobila...urodzila zdrowe dziecko. Wedlug badan wyszlo ze dziecko bedzie w 90% mialo downa...
Ooo właśnie, to jest to czego się obawiam, że wynik który nie musi być w 100% prawdziwy zrobi więcej złego niż dobrego, bo nerwów to my akurat powinnysmy unikać 😉
Ja też na pewno zrobię najpierw USG i zobaczę co lekarz powie 🙂

No właśnie z tego co zrozumiałam to ma pomóc wykryć h choroby genetyczne, więc operacje ani inne zabiegi w ciąży już tego nie zmienią 🤔
Rozumiem Twoj argument, że lepiej wiedziec żeby móc się przygotować, ale z drugiej strony cały czas mam myśl że to badanie niczego nie zmieni...
Dzięki za Twoja odpowiedź, jestem właśnie ciekawa jak to widzą inni 😉

Ja robiłam pappa usg i krew u świetnego specjalisty z certyfikatami w tym najważniejszy FMF. Po tym badaniu dowiedziałam się że z Dzieckiem ok ale ja jako Matka mogę mieć od 16 tygodnia słabsze przepływy maciczne. Wyszło z krwi.
Więc od 15 tygodnia do 35 tygodnia brałam acard 75 .
Dzięki temu badaniu poznałam wspaniałego lekarza.
Jeśli ktoś nie ma pieniędzy albo nie chce wydawać sumy 2500 zł na testy harmony czy Nifty. Test pappa jest tańsza alternatywa. A z wiekiem jesr refundowany od 35 roku życia
Z czystym sumieniem polecam.

Ja robiłam pappa usg i krew u świetnego specjalisty z certyfikatami w tym najważniejszy FMF. Po tym badaniu dowiedziałam się że z Dzieckiem ok ale ja jako Matka mogę mieć od 16 tygodnia słabsze przepływy maciczne. Wyszło z krwi.
Więc od 15 tygodnia do 35 tygodnia brałam acard 75 .
Dzięki temu badaniu poznałam wspaniałego lekarza.
Jeśli ktoś nie ma pieniędzy albo nie chce wydawać sumy 2500 zł na testy harmony czy Nifty. Test pappa jest tańsza alternatywa. A z wiekiem jesr refundowany od 35 roku życia
Z czystym sumieniem polecam.
Mój ginekolog ma te wszystkie certyfikaty, łącznie z FMF, więc wierzę, że usg będzie dobrze przeprowadzone 🙂
A u Ciebie to wyszło właśnie z USG, czy wynik badania krwi miał jakiś wpływ na rozpoznanie?

Mój ginekolog ma te wszystkie certyfikaty, łącznie z FMF, więc wierzę, że usg będzie dobrze przeprowadzone 🙂
A u Ciebie to wyszło właśnie z USG, czy wynik badania krwi miał jakiś wpływ na rozpoznanie?

Wynik z krwi . Białka jakie alla costam
Właśnie ten test musi robić dobry fachowiec wtedy nie będzie bujdy na resorach.
Z tego co opisujesz u Ciebie tak będzie.

reklama
Do góry