reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Jestem załamana ;( przyszły wyniki krwi powiedzcie mi czy czymś się różni beta wolna od bety zwykle ? I promocje ml/l a ul/l ? Miałam tydzień temu 196 ml/l a dzisiaj mialam wolna betę i mam 15 ul/l ;( jestem załamana 😭
Ja sie nie znam na tym, zreszta nigdy nie mialam robionej bety. Tu gdzie mieszkam to nawet nie wiem czy wiedza co to jest :) moze dziewczyny pomoga

reklama
Hej, kochane dziewczyny, ostatnia miesiączka 28 marca, od 5dc brałam clostylbegyt 5x po jeden tabletce 50, a od 10 dc biorę luteinę 150, kupiłam testy owulacyjne i czy to możliwe że 15 dc owulacji nie było a od 16 dc do dzisiejszego czyli do 19 dc pokazuje mi owulacje ?? Na usg byłam w 8 dc i były 3 pęcherzyki ale jeszcze małe bo miały 12. Czy jest jakaś szansa na grudniowego dzieciaczka. ;
używam clearblue fioletowy.

Dziewczyny, wtedy bedzie 6+2, teraz apka pokazuje 5tc (4+6) :)

Ish ja mam core 6 lat skonczyla 25 grudnia :) fajna sprawa dziewczynka :) ale co by nie bylo najwazniejsze zeby bylo zdrowe :) a u Ciebie podoba mi sie Twoje podejscie, bez zalamki i to jest dobre!
Cory zazdroszczę 😉 może kiedyś się doczekam i ja 😊

Wychodzę z założenia że trzeba cieszyć się tym co się ma i nie ma co się łamać. Im więcej luzu i dystansu tym bardziej się udaje. Kiedyś mialam parcie na ciąże, temp mierzylam, testy owu robilam. Przeryczalam nocki nad negatywnymi testami. Z perspektywy czasu myślę sobie ze niezłego fioła na tym punkcie mialam. Teraz życie nauczylo mnie ze trzeba być cierpliwym i próbować. A że Bogu sexy zrobił tak ze dają przyjemność to tym bardziej super sprawa 😉😊

Martini6
Znalazlam takie zdanie:
W zależności od użytych przeciwciał, może być oznaczana cała cząsteczka HCG, wolna podjednostka alfa HCG, wolna podjednostka beta oraz całkowita beta HCG, tzw. Total test HCG (cała cząsteczka i wolna podjednostka beta). HCG wykrywane jest w moczu.
Więc są różnice w badaniu ale to raczej lekarz powinien interpretować no ja na tyle się nie znam...

Dziewczyny da sie jakos zapisac strone na tel zeby wchodzic odrazu w ostatnia wiadomosc? Jak dodałam do zakladek to mnie wrzuca w str nr 46 a wolalabym na biezaco :) apke zainstalowalam i odinstalowalam bo dziwna jakas....

Martini6
Znalazlam takie zdanie:
W zależności od użytych przeciwciał, może być oznaczana cała cząsteczka HCG, wolna podjednostka alfa HCG, wolna podjednostka beta oraz całkowita beta HCG, tzw. Total test HCG (cała cząsteczka i wolna podjednostka beta). HCG wykrywane jest w moczu.
Więc są różnice w badaniu ale to raczej lekarz powinien interpretować no ja na tyle się nie znam...

Nie wiem co myśleć 😢 jeśli wolna podjednostka to co samo co zwykła beta i mam 15 to znaczy koniec mojej jedynej ciąży 🥺 jutro pojde z samego rana n zwykła betę jeszcze raz 😓 dzownilam do gina ale nie potrafił mi powiedzieć różnicy między jedna a druga i powiedział ze dobrze to nie wróży ale ma spokojnie po świętach mam zrobić krew :/ chyba sobie jaja robi jak ja już rycze 😭

Nie wiem co myśleć 😢 jeśli wolna podjednostka to co samo co zwykła beta i mam 15 to znaczy koniec mojej jedynej ciąży 🥺 jutro pojde z samego rana n zwykła betę jeszcze raz 😓 dzownilam do gina ale nie potrafił mi powiedzieć różnicy między jedna a druga i powiedział ze dobrze to nie wróży ale ma spokojnie po świętach mam zrobić krew :/ chyba sobie jaja robi jak ja już rycze 😭
A nie dostałaś norm z labo do odczytu?
Równie dobrze 15 ul/l to może być 1500ml/l...
Nie łam się. Póki nie ma @ jesteś w ciąży. Glowa do góry kochana.

Właśnie nie na żadnych norma ;(
Szukalam w necie i nie znalazłam w ogóle takiego oznaczenia. Jak ginekolog nie miał pojęcia co to to tym bardziej taki szarak jak ja. Idź jutro na zwykla betę. Założę się że niepotrzebnie się martwisz a jutro wszystko się wyjasni.

reklama
Szukalam w necie i nie znalazłam w ogóle takiego oznaczenia. Jak ginekolog nie miał pojęcia co to to tym bardziej taki szarak jak ja. Idź jutro na zwykla betę. Założę się że niepotrzebnie się martwisz a jutro wszystko się wyjasni.

Tez przegrzebalam cały internet oby to 15 UI/l wskazywało 1500miu/l ale coś nie chce mi się wierzyć bo nigdzie nie ma żeby pisali tysiące w skrócie ze to 15 :( pojde jutro na betę wyjścia nie mam. Ale już nie umiem się cieszyć :(

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry