martini87
Fanka BB :)
@Dolvit , @sandra_91 gratuluję i witam
Też coś takiego słyszałam od jednego profesora. Tak czy siak będąc w ciąży z synem brałam i luteinę i duphaston. Nie wiem czy te leki pomogly czy nie ale ciążę donosilam. A innych ciąż donosić nie mogłam. Druga kwestia że brałam też wtedy acard, którego nie brałam w tych ciążach, które poronilam. Nie wiem co pomogło ale cieszę się, ze mam synka i absolutnie nie zaluje, że bralam luteinę/duphaston nawet jeśli to tylko placeboNiestety, jeśli chodzi o duphaston to nie jesttak do końca, że on utrzyma ciążę. Działa niestety jak placebo, na głowę ciężarnej. Biorąc go czuję się bardziej bezpieczna, co niweluje stres. Ale duphaston nie utrzyma ciąży. wspomaga jedynie odrobinę utrzymanie progesteronu.
Super, że z ciąża wszystko ok ale mam nadzieję, że uda Ci się łatwo zmienić tego lekarza na innego..Ja juz po wizycie ❤ 7 tydzien serduszko pieknie bije lekarz mnie olał, mial gdzies bakterie ktore wyszly w cytologii oraz to ze mam zly progesteron. Stwierdzil ze leki nie potrzebne i bedzie co ma byc ale ciaza jest ok. W recepcji dali mi ksiazeczke ciazy po czym on mi ja zabral twierdzac ze jej nie dostane bo cos tam nie zrozumialam, nie chcial ze mna rozmaeiac po angielsku, generalnie jeden wielki cham. Zaraz bede dzwonic do ubezpieczalni o zmiane lekarza. Aha i mialam wysokie cisnienie ktore zlekcewazyl. Dodatkowo zadzwonie umowic sie na prywatna wizyte do polaka.
Ja wcale nie czuje obrzęku piersi.Nagle dzisiaj przestały boleć mnie piersi, czy wam też tak się zdarza, że jednego dnia w ogóle nie czujecie obrzęku piersi?