L
Lad
Gość
Ja na nfz.Dziewczyny, a czy któraś z Was chodzi na NFZ do lekarza, czy wszystkie prywatnie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja na nfz.Dziewczyny, a czy któraś z Was chodzi na NFZ do lekarza, czy wszystkie prywatnie?
Spokojnie u mnie otoczeniu jest jeszcze kilkanaście takich starszych bezdzietnych ja osobiście powiem że dopiero od jakiegoś roku doszło do mnie że chce dziecko i jestem na nie gotowa... Więc ja się staro nie czuje to będzie nasz rok, oby tylko z dzieckiem było wszytsko okAle Ty już zaawansowana mama a koleżanka jak ja czeka na pierwsze Stąd też fajnie, że nie jestem jakąś jedyną "wiekową" jeszcze bezdzietną
O mamy ten sam termin porodu planowany ja mam synka ze stycznia 2019, tez po cc. I teraz tez pewnie będzie ccHej jestem tu nowa
Ostatni okres miałam 20 marca, 17 kwietnia wykonałam test i wyszły 2 grube kreski. Jestem po jednym poronieniu zatrzymanym w 8 tyg 2017 w 2018 roku urodziłam w 36 tygodniu zdrowa córeczkę termin wypada mi na 27 grudnia i szczerze? Ciąża nieplanowana strasznie panikuje i jestem. Wręcz przerażona... Dzisaj z Om wychodzi 5tydzien do lekarza wybieram. Się w wtorek żadnych objawów oprócz strasznych boli podbrzusza i jajników dodam że moja ciąża w 2018 zakończyła się cesarka
Ja zamierzam nauczyc synka, zeby pokazywal paluszkiem na moj brzuch kiedy zapytam 'gdzie jest dzidzia' czy cos w tym stylu. Zaprezentujemy sie pewnie na skypie, bo rodzice mieszkaja zbyt daleko by jechac. Ale to jeszcze nie teraz, moze gdzies w czerwcu.Ej dziewczyny jak chcecie powiedzieć rodzica o ciąży ? Moi bardzo czekają na wnuka/wnuczkę i zastanawiam się nad jakimś oryginalnym pomysłem
Super! Rośnijcie zdrowo [emoji3589]Ja już jestem po wizycie, serduszko bije i z USG 6+1 [emoji3590] wszystko tak jak powinno być w tym tygodniu [emoji6]
Trzymam kciuki za wszystkie które dziś jeszcze czekają na wizytę [emoji8]
Ale Ty już zaawansowana mama a koleżanka jak ja czeka na pierwsze Stąd też fajnie, że nie jestem jakąś jedyną "wiekową" jeszcze bezdzietną
Udalo sie odblokowac mnie w systemie i moge zmienic lekarza argumenty byly dobre...choc i tak robili problemy. No ale na szczescie jest git i pojde do polaka
Gratulacje ja też przed chwilą wróciłam i też 6+1, widziałam jak serduszko bije na ekranie
Będzie na pewno Nie ma innej opcji!Hej wam. Ja czekam pod laboratorium już jakieś 15 minut, na szczęście jestem następna w kolejce. Oby ta beta była tylko formalnością i będzie piękny przyrost.
Ojej ile nowych dziewczyn przybylo, jak milo
Ja mialam cesarke ale to juz 7 lat temu.
Ja powiem rodzicom jutro, bo sa urodziny mojej mamy, ale powiem im jakos normalnie chyba, bez wielkich niespodzianek, bo ostatnia ciaze stracilam, a teraz nie mam jeszcze zadnego potwierdzenia od lekarza, ze wszystko ok.
Dziewczyny wiecie co, wczoraj zauwazylam cos dziwnego Moja mamá wczoraj cos tam marudzila, ze pozary, wirus, itd, ze ten rok przestepny tak sie zle zaczal... I potem tak sobie uswiadomilam, ze wszystkie moje ciaze byly w latach przestepnych, pierwsza w 2012 i corka urodzila sie w styczniu 2013, druga ciaza w 2016, ale stracilam, teraz 2020. Chyba jakas czarownica jestem
Zupełnie normalneMam pytanie z tego względu że pierwszy raz jestem w ciąży nie wiem jak powinnam się czuć. Od dwóch/trzech dni co jakiś czas czuje bóle podbrzusza coś jak przed okresem. Czy to normalne? Nie jest to intensywny ból, ale jednak czuje i się trochę martwię
Dziś będę miała zabieg usuwania resztek. Boję się bo nigdy tego nie miałam. Nie wiem nawet na czym to polega
Też tak mam, też wariuje, nawet dzisiaj, ale to normalneNagle dzisiaj przestały boleć mnie piersi, czy wam też tak się zdarza, że jednego dnia w ogóle nie czujecie obrzęku piersi?
Ja mając 32 lata urodziłam córkę teraz będę miała 35 Nie tak to sobie zaplanowałam ale ma to swoje plusyWiekowa? kochana ja jestem 87[emoji6] i dalej walczę o pierwsze!
Ale Ty już zaawansowana mama a koleżanka jak ja czeka na pierwsze Stąd też fajnie, że nie jestem jakąś jedyną "wiekową" jeszcze bezdzietną
Wiekowa ?no bez przesady to ja szybko zaczelam I ogólnie chodziło mi o to ze z jednego rocznika A nie ktora ile ma dzieci itd Z jakich miesiecy jestescie?Spokojnie u mnie otoczeniu jest jeszcze kilkanaście takich starszych bezdzietnych jeszcze ja osobiście powiem że dopiero od jakiegoś roku doszło do mnie że chce dziecko i jestem na nie gotowa... Więc ja się staro nie czuje to będzie nasz rok, oby tylko z dzieckiem było wszytsko ok
Nie no do nas tez dopiero ostatnio to doszło. Zreszta w otoczeniu naprawdę malutko dzieci, same karierowiczki jak są dzieci to z ostatniego roku-dwóch, nie starszeSpokojnie u mnie otoczeniu jest jeszcze kilkanaście takich starszych bezdzietnych jeszcze ja osobiście powiem że dopiero od jakiegoś roku doszło do mnie że chce dziecko i jestem na nie gotowa... Więc ja się staro nie czuje to będzie nasz rok, oby tylko z dzieckiem było wszytsko ok