reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Ale Ty już zaawansowana mama a koleżanka jak ja czeka na pierwsze ;) Stąd też fajnie, że nie jestem jakąś jedyną "wiekową" jeszcze bezdzietną ;)
Spokojnie u mnie otoczeniu jest jeszcze kilkanaście takich starszych bezdzietnych 😁 ja osobiście powiem że dopiero od jakiegoś roku doszło do mnie że chce dziecko i jestem na nie gotowa... Więc ja się staro nie czuje 😉 to będzie nasz rok, oby tylko z dzieckiem było wszytsko ok

Ostatnia edycja:
Hej jestem tu nowa 😊
Ostatni okres miałam 20 marca, 17 kwietnia wykonałam test i wyszły 2 grube kreski. Jestem po jednym poronieniu zatrzymanym w 8 tyg 2017 w 2018 roku urodziłam w 36 tygodniu zdrowa córeczkę 😊 termin wypada mi na 27 grudnia i szczerze? Ciąża nieplanowana strasznie panikuje i jestem. Wręcz przerażona... Dzisaj z Om wychodzi 5tydzien do lekarza wybieram. Się w wtorek żadnych objawów oprócz strasznych boli podbrzusza i jajników dodam że moja ciąża w 2018 zakończyła się cesarka
O mamy ten sam termin porodu planowany ;) ja mam synka ze stycznia 2019, tez po cc. I teraz tez pewnie będzie cc ;)
Ej dziewczyny jak chcecie powiedzieć rodzica o ciąży ? Moi bardzo czekają na wnuka/wnuczkę i zastanawiam się nad jakimś oryginalnym pomysłem
Ja zamierzam nauczyc synka, zeby pokazywal paluszkiem na moj brzuch kiedy zapytam 'gdzie jest dzidzia' czy cos w tym stylu. Zaprezentujemy sie pewnie na skypie, bo rodzice mieszkaja zbyt daleko by jechac. Ale to jeszcze nie teraz, moze gdzies w czerwcu.

To forum to jak cały etat Was nadrobić 😂

Hej wam. Ja czekam pod laboratorium już jakieś 15 minut, na szczęście jestem następna w kolejce. Oby ta beta była tylko formalnością i będzie piękny przyrost.
Będzie na pewno Nie ma innej opcji!

Ojej ile nowych dziewczyn przybylo, jak milo 😊❤️

Ja mialam cesarke 🙋 ale to juz 7 lat temu.
Ja powiem rodzicom jutro, bo sa urodziny mojej mamy, ale powiem im jakos normalnie chyba, bez wielkich niespodzianek, bo ostatnia ciaze stracilam, a teraz nie mam jeszcze zadnego potwierdzenia od lekarza, ze wszystko ok.

Dziewczyny wiecie co, wczoraj zauwazylam cos dziwnego 😮 Moja mamá wczoraj cos tam marudzila, ze pozary, wirus, itd, ze ten rok przestepny tak sie zle zaczal... I potem tak sobie uswiadomilam, ze wszystkie moje ciaze byly w latach przestepnych, pierwsza w 2012 i corka urodzila sie w styczniu 2013, druga ciaza w 2016, ale stracilam, teraz 2020. Chyba jakas czarownica jestem 😂

Moja mama też Pisze mojej córce bajki na dobranoc raz w tygodniu i w dniu kiedy zrobiliśmy test przysłała bajkę, w której główna bohaterka, imiennica mojej córy, dowiaduje się o rodzeństwie 😂 oczywiście mama o ciąży nie wiedziała 💞

Mam pytanie z tego względu że pierwszy raz jestem w ciąży nie wiem jak powinnam się czuć. Od dwóch/trzech dni co jakiś czas czuje bóle podbrzusza coś jak przed okresem. Czy to normalne? Nie jest to intensywny ból, ale jednak czuje i się trochę martwię
Zupełnie normalne

Dziś będę miała zabieg usuwania resztek. Boję się bo nigdy tego nie miałam. Nie wiem nawet na czym to polega

Nie jest to przyjemne ale i nic strasznego fizycznie Ja dwa razy na drugi dzień byłam normalnie w pracy Ważne żebyś psychicznie miała WSPARCIE trzymam kciuki żebyś trafiła na dobrych i empatycznych lekarzy i pielęgniarki Bądź dzielna!

Nagle dzisiaj przestały boleć mnie piersi, czy wam też tak się zdarza, że jednego dnia w ogóle nie czujecie obrzęku piersi?
Też tak mam, też wariuje, nawet dzisiaj, ale to normalne 😊

Wiekowa? :) kochana ja jestem 87[emoji6] i dalej walczę o pierwsze!
Ja mając 32 lata urodziłam córkę teraz będę miała 35 Nie tak to sobie zaplanowałam ale ma to swoje plusy 😉

Ale Ty już zaawansowana mama a koleżanka jak ja czeka na pierwsze ;) Stąd też fajnie, że nie jestem jakąś jedyną "wiekową" jeszcze bezdzietną ;)
Spokojnie u mnie otoczeniu jest jeszcze kilkanaście takich starszych bezdzietnych jeszcze 😁 ja osobiście powiem że dopiero od jakiegoś roku doszło do mnie że chce dziecko i jestem na nie gotowa... Więc ja się staro nie czuje 😉 to będzie nasz rok, oby tylko z dzieckiem było wszytsko ok
Wiekowa ?no bez przesady:) to ja szybko zaczelam I ogólnie chodziło mi o to ze z jednego rocznika A nie ktora ile ma dzieci itd :) Z jakich miesiecy jestescie?

Spokojnie u mnie otoczeniu jest jeszcze kilkanaście takich starszych bezdzietnych jeszcze 😁 ja osobiście powiem że dopiero od jakiegoś roku doszło do mnie że chce dziecko i jestem na nie gotowa... Więc ja się staro nie czuje 😉 to będzie nasz rok, oby tylko z dzieckiem było wszytsko ok
Nie no do nas tez dopiero ostatnio to doszło. Zreszta w otoczeniu naprawdę malutko dzieci, same karierowiczki :D jak są dzieci to z ostatniego roku-dwóch, nie starsze ;)

Oby już do grudnia było wszystko dobrze! ;)

@Evela.6 Dlatego wzięłam w cudzysłów stara się nie czuje ;) ale jak tu mamy dziewczyny z końcówki lat 90tych to tez dobrze odkryć ludzi ciut blizej własnej kategorii wiekowej :D

jam dopiero z listopada, mogę się odmładzać ;)

reklama
Mam wynik!
IMG_20200423_133000.jpg

Screenshot_2020-04-23-13-31-12-716_com.android.chrome.jpg

Do góry