reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Ale Ty już zaawansowana mama a koleżanka jak ja czeka na pierwsze ;) Stąd też fajnie, że nie jestem jakąś jedyną "wiekową" jeszcze bezdzietną ;)
Spokojnie u mnie otoczeniu jest jeszcze kilkanaście takich starszych bezdzietnych 😁 ja osobiście powiem że dopiero od jakiegoś roku doszło do mnie że chce dziecko i jestem na nie gotowa... Więc ja się staro nie czuje 😉 to będzie nasz rok, oby tylko z dzieckiem było wszytsko ok

Ostatnia edycja:
Hej jestem tu nowa 😊
Ostatni okres miałam 20 marca, 17 kwietnia wykonałam test i wyszły 2 grube kreski. Jestem po jednym poronieniu zatrzymanym w 8 tyg 2017 w 2018 roku urodziłam w 36 tygodniu zdrowa córeczkę 😊 termin wypada mi na 27 grudnia i szczerze? Ciąża nieplanowana strasznie panikuje i jestem. Wręcz przerażona... Dzisaj z Om wychodzi 5tydzien do lekarza wybieram. Się w wtorek żadnych objawów oprócz strasznych boli podbrzusza i jajników dodam że moja ciąża w 2018 zakończyła się cesarka
O mamy ten sam termin porodu planowany ;) ja mam synka ze stycznia 2019, tez po cc. I teraz tez pewnie będzie cc ;)
Ej dziewczyny jak chcecie powiedzieć rodzica o ciąży ? Moi bardzo czekają na wnuka/wnuczkę i zastanawiam się nad jakimś oryginalnym pomysłem
Ja zamierzam nauczyc synka, zeby pokazywal paluszkiem na moj brzuch kiedy zapytam 'gdzie jest dzidzia' czy cos w tym stylu. Zaprezentujemy sie pewnie na skypie, bo rodzice mieszkaja zbyt daleko by jechac. Ale to jeszcze nie teraz, moze gdzies w czerwcu.

To forum to jak cały etat Was nadrobić 😂

Hej wam. Ja czekam pod laboratorium już jakieś 15 minut, na szczęście jestem następna w kolejce. Oby ta beta była tylko formalnością i będzie piękny przyrost.
Będzie na pewno Nie ma innej opcji!

Ojej ile nowych dziewczyn przybylo, jak milo 😊❤️

Ja mialam cesarke 🙋 ale to juz 7 lat temu.
Ja powiem rodzicom jutro, bo sa urodziny mojej mamy, ale powiem im jakos normalnie chyba, bez wielkich niespodzianek, bo ostatnia ciaze stracilam, a teraz nie mam jeszcze zadnego potwierdzenia od lekarza, ze wszystko ok.

Dziewczyny wiecie co, wczoraj zauwazylam cos dziwnego 😮 Moja mamá wczoraj cos tam marudzila, ze pozary, wirus, itd, ze ten rok przestepny tak sie zle zaczal... I potem tak sobie uswiadomilam, ze wszystkie moje ciaze byly w latach przestepnych, pierwsza w 2012 i corka urodzila sie w styczniu 2013, druga ciaza w 2016, ale stracilam, teraz 2020. Chyba jakas czarownica jestem 😂

Moja mama też Pisze mojej córce bajki na dobranoc raz w tygodniu i w dniu kiedy zrobiliśmy test przysłała bajkę, w której główna bohaterka, imiennica mojej córy, dowiaduje się o rodzeństwie 😂 oczywiście mama o ciąży nie wiedziała 💞

Mam pytanie z tego względu że pierwszy raz jestem w ciąży nie wiem jak powinnam się czuć. Od dwóch/trzech dni co jakiś czas czuje bóle podbrzusza coś jak przed okresem. Czy to normalne? Nie jest to intensywny ból, ale jednak czuje i się trochę martwię
Zupełnie normalne

Dziś będę miała zabieg usuwania resztek. Boję się bo nigdy tego nie miałam. Nie wiem nawet na czym to polega

Nie jest to przyjemne ale i nic strasznego fizycznie Ja dwa razy na drugi dzień byłam normalnie w pracy Ważne żebyś psychicznie miała WSPARCIE trzymam kciuki żebyś trafiła na dobrych i empatycznych lekarzy i pielęgniarki Bądź dzielna!

Nagle dzisiaj przestały boleć mnie piersi, czy wam też tak się zdarza, że jednego dnia w ogóle nie czujecie obrzęku piersi?
Też tak mam, też wariuje, nawet dzisiaj, ale to normalne 😊

Wiekowa? :) kochana ja jestem 87[emoji6] i dalej walczę o pierwsze!
Ja mając 32 lata urodziłam córkę teraz będę miała 35 Nie tak to sobie zaplanowałam ale ma to swoje plusy 😉

Ale Ty już zaawansowana mama a koleżanka jak ja czeka na pierwsze ;) Stąd też fajnie, że nie jestem jakąś jedyną "wiekową" jeszcze bezdzietną ;)
Spokojnie u mnie otoczeniu jest jeszcze kilkanaście takich starszych bezdzietnych jeszcze 😁 ja osobiście powiem że dopiero od jakiegoś roku doszło do mnie że chce dziecko i jestem na nie gotowa... Więc ja się staro nie czuje 😉 to będzie nasz rok, oby tylko z dzieckiem było wszytsko ok
Wiekowa ?no bez przesady:) to ja szybko zaczelam I ogólnie chodziło mi o to ze z jednego rocznika A nie ktora ile ma dzieci itd :) Z jakich miesiecy jestescie?

Spokojnie u mnie otoczeniu jest jeszcze kilkanaście takich starszych bezdzietnych jeszcze 😁 ja osobiście powiem że dopiero od jakiegoś roku doszło do mnie że chce dziecko i jestem na nie gotowa... Więc ja się staro nie czuje 😉 to będzie nasz rok, oby tylko z dzieckiem było wszytsko ok
Nie no do nas tez dopiero ostatnio to doszło. Zreszta w otoczeniu naprawdę malutko dzieci, same karierowiczki :D jak są dzieci to z ostatniego roku-dwóch, nie starsze ;)

Oby już do grudnia było wszystko dobrze! ;)

@Evela.6 Dlatego wzięłam w cudzysłów stara się nie czuje ;) ale jak tu mamy dziewczyny z końcówki lat 90tych to tez dobrze odkryć ludzi ciut blizej własnej kategorii wiekowej :D

jam dopiero z listopada, mogę się odmładzać ;)

reklama
Mam wynik!
IMG_20200423_133000.jpg

Screenshot_2020-04-23-13-31-12-716_com.android.chrome.jpg

Do góry