reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Tez mam tak czasami. Momentami zlapie na chwile i puszcza. Kilka razy nawet mnie to obudzilo. Zauwazylam, ze jak mi sie przesuwa w jelitach to wtedy tak mam ;)
Mysle ze to wlasnie raczej jelita bolą jesli czujesz ze wtedy sie w nich przesuwa. Bo zauwazylam ze mam to samo juz od poczatku ciazy. I na poczatku sie balam co to a sie okazuje ze nie jest to bol podbrzusza a jelit 😅

reklama
Mysle ze to wlasnie raczej jelita bolą jesli czujesz ze wtedy sie w nich przesuwa. Bo zauwazylam ze mam to samo juz od poczatku ciazy. I na poczatku sie balam co to a sie okazuje ze nie jest to bol podbrzusza a jelit 😅
Znaczy nie bola mnie same jelita :D tylko jak czuje ze mi sie przelewa albo jak mam wzdecia to wtedy mnie boli i to jest typowy taki bol jak na okres.

Trzymam mocno kciuki za wizyty dzisiejsze ;) dajcie koniecznie znać!

@aga.i.nieszka sprawiedliwość chyba jest na tym świecie, może i ten segregator szybko został nadany ale ups leci w kulki ;p ale ja tu miałam kiepski wybór bo kurier dpd na mój region jest okropny i zawsze wywozi paczki, twierdząc ze nikogo nie było. A ups z kolei ma długie dostawy i kiepski system powiadamiania...
(Mam nadzieje, ze się nie pomyliłam i to Ty tez zamawiałas w niedziele... na telefonie przelecieć te wszystkie strony to niemożliwe)

i laboratorium tez sobie leci w kulki, nigdy tak długo nie czekałam na wyniki tsh...

Przybijam piątkę, dzisiaj glukoza mi wyszła 97. Norma w ciąży jest do 92. Czeka nas test obciążenia już teraz niestety.
Hej, dziewczyny.
Właśnie odebrałam wyniki badań i mam glukozę 92... Wiecie jakie są obecnie normy w ciąży? Raz widzę, że 90, raz że 92, raz że 95. A ja taki wynik mam odkąd pamietam, zawsze 90-92. Teraz pewnie wyjdzie, ze mam cukrzycę...

Tak to ja :) to szkoda że kurier leci w kulasy. Oby szybko dotarł!

Trzymam mocno kciuki za wizyty dzisiejsze ;) dajcie koniecznie znać!

@aga.i.nieszka sprawiedliwość chyba jest na tym świecie, może i ten segregator szybko został nadany ale ups leci w kulki ;p ale ja tu miałam kiepski wybór bo kurier dpd na mój region jest okropny i zawsze wywozi paczki, twierdząc ze nikogo nie było. A ups z kolei ma długie dostawy i kiepski system powiadamiania...
(Mam nadzieje, ze się nie pomyliłam i to Ty tez zamawiałas w niedziele... na telefonie przelecieć te wszystkie strony to niemożliwe)

i laboratorium tez sobie leci w kulki, nigdy tak długo nie czekałam na wyniki tsh...

Hej dziewczyny 🙂
Z tydzień tu nie zaglądałam i widze,że mamusiek przybywa 🙂
Dziewczyny, potrzebuję Waszej porady 😉 mam możliwość pójścia jutro na USG bo zwolniło się miejsce, to będzie 6+3, u lekarza byłam 5+1 ale było widać tylko pęcherzyk i zastanawiam się czy jest sens iść jutro? Bardzo chciałabym wiedzieć/widzieć więcej, pewnie jak każda z Was byłabym dużo spokojniejsza... No ale nie chcę iść "na marne", bo nadal będzie za wczesnie... Normalnie wizytę powinnam mieć w poniedziałek, ale kusi mnie ten jutrzejszy termin. Co myślicie?
Ja bym jednak poczekała...może jeszcze nie być widać,a latać po doktorach przy tej koronie to troche sie boje.
Ustaliłam w końcu ternim wizyty dla siebie-28.04 czyli okolice 8 tygodnia,powinno już być ładne serduszko 😉
Co do moich odczuć...no cóż...nadal ciężko mi sie pogodzić z tą ciążą...ale staram sie ogarnąć.

Dziewczyny, dzień dobry :)
Badalyscie przyrost bety? Jak u Was przyrastala?
Ja badałam 17.04 (299), 19.04 (618) i dzisiaj 22.04 (5240). Sprawdziłam na różnych kalkulatorach i wychodzi, ze pomiędzy ta ostatnia z 19.04 a dzisiejsza przyrost jest na poziomie 292,7%.
Zastanawiam się, czy to czasem nie za dużo?
Dodam, ze wg apki dzisiaj jest 4+6tc

reklama
Hej Dziewczyny jak dzisiaj samopoczucie ?
Mnie dzisiaj pierwszy raz zemdlilo. Po serku Darku z Mlekowity, którego uwielbiam ale chyba już nie . Heh . Został jednak w żołądku.
Mój Syn postanowił wstać dzisiaj o 5 więc cieszę się na Jego drzemkę teraz bo leżę plackiem. Głowa ćmi.
Poczytam coś na Kindlu i pewnie usnę.
O 18 mam wizyte pierwsza . Bardzo proszę o kciuki.
Kciuki zaciśnięte! Moja też oststnio wstaje skoro świt a że nie ma już drzemki to męczy bule popoludniami Szczęśliwie rano robię jej kasze i ubieram ja a potem dostaje jej króliczka do spania i mohe jeszcze do 2 h dospać z przerwami na "zrobiłam" i "pić mamusiu" 😂

Dziewczyny ja już po wizycie. Na ten moment wszystko wygląda prawidłowo. Jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, bardzo mnie to cieszy bo zostala wykluczona ciąża pozamaciczna i puste jajo (już raz miałam). Uspokoiłam się dzięki tej wizycie, wiem na czym stoje. Wiek ciąży zgadza się z ostatnią miesiączka. Tylko tyle albo aż tyle informacji 😊 trzymam teraz za pozostałe wizytujące kciuki i wierzę w pomyślne wizyty 🌸

Super wieści gratuluję!!!

I znowu plamienie mam żywą krwia i skrzepy(Ale tylko przy siusianiu , nie chodzę były często do toalety)
Rano źle zaplikowalam luteine i wypadła mi do toalety

Teraz o 14:50 byłam w łazience A na podpasce zobaczyłam krew żywą na całej. A jak siusialam to czułam jak skrzepy lecą (3chyba były takie wielkie)

Z tego co pamiętam, to lekarz chyba Ci mówił żeby w takiej sytuacji na SOr jechać i chyba rzeczywiście ie ma już na co czekać Trzymam KCIUKI bądź dzielna 💞

Dziewczyny, potrzebuję Waszej porady 😉 mam możliwość pójścia jutro na USG bo zwolniło się miejsce, to będzie 6+3, u lekarza byłam 5+1 ale było widać tylko pęcherzyk i zastanawiam się czy jest sens iść jutro? Bardzo chciałabym wiedzieć/widzieć więcej, pewnie jak każda z Was byłabym dużo spokojniejsza... No ale nie chcę iść "na marne", bo nadal będzie za wczesnie... Normalnie wizytę powinnam mieć w poniedziałek, ale kusi mnie ten jutrzejszy termin. Co myślicie?
Ja bym poczekała Bo bardzo możliwe jest. Ze serduszka jeszcze nie będzie Ja na tym etapie z córką nie miałam a wszystko było ok Do poniedziałku nie jest już taks trasznie długo a wtedy będzie dużo większą szansa, że zobaczy już lekarz wszystko co trzeba 😉

Do góry