reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Czemu przytyć przy duphastonie??? Ja też go biorę [emoji17]
Moze nie tyle przytyc co zatrzymac wode. Ja po lekach bardzo czesto mam tendencje do puchnięcia. Nie ze tluszcz ale takie nabrzmienie wszedzie. Bedac nastolatka bralam chwile duphaston i wlasnie taka napuchnieta bylam. Licze ze teraz mnie to ominie jednak jak juz tak raz na niego zareagowalam pewnie moze i pojawic sie podobnie. Zobaczymy 😊

reklama
Ja mialam problemy z odzywianiem i depresje wiec to zawsze we mnie zostanie to takie patrzenie na kilogramy czy milion razy przegladanie sie w lustrze. Wiadomo wazne zeby ciaza byla zdrowa i wszystko dla dzidzi zrobie jednak wiem ze kilogramy itp moga bardzo wplynac na moje myslenie w ta zla strone. Tego sie obawiam. Pewnych rzeczy nie da sie wyprzeć i tkwią w podswiadomosci niestety.
W takiej sytuacji wcale się nie dziwię. Ja to chciał schudnąć żeby ten brzuch nie wyglądał jak w ciąży, bo ciągle ludzie się pytali czy jestem w ciazy bo taki brzuszek jak miałam coś bardziej obcislego na sobie... Teraz już może tak wyglądać.

Śliczny! 😍 Az szkoda byłoby jeść!
Dziekuje 😊

Ja wlasnie teraz nie pracuje, w lutym przestalam pracowac bo, juz nie wytrzymywalam w tamtej pracy i szefowa poszla na ugode i dala mi papiery do zasilku, wiec do kwietnia przyszlego roku jestem na zasilku. Poza tym robie torty na zamowienie i chcialam to rozkrecic i sie zarejestrowac, mialam juz calkiem sporo zamowien, ale przyszla 👑 no i dupa, wszystkie imprezy odwolane, komunie, sluby... Wiec teraz nic nie robie... Na dodatek moj facet jest fotografem, wiec jakby w tej samej sytuacji, bo on glownie wesela, sesje ciazowe i noworodkowe, wiec tez jakby teraz slabo. Mam nadzieje, ze dozyjemy do konca tej 👑, no na dodatek mieszkanie nie jest nasze tylko wynajmujemy.

Do 3 miesiąca ciąży mogą Cię zwolnić, normalnie dać wypowiedzenie, dopiero po 12tc prawo pracy nas chroni. No chyba, że się jest non stop na l4 to wtedy rzecz jasna, że tylko w określonych przypadkach jak upadek firmy może zwolnić. Mi na pracy zależy, inaczej nie będziemy mieli funduszy do życia, tzn będą tak obniżone, że byłaby niezła klęska. ;)
O kurde.. Wiec bede ciagla l4 ile wlezie. Zwlaszcza ze szefowa i tak wie. A musialaby mi dac wypowiedzenie bo umowę mam do końca roku.
A masz spoko szefa zeby sie dogadać w razie czego?

W takiej sytuacji wcale się nie dziwię. Ja to chciał schudnąć żeby ten brzuch nie wyglądał jak w ciąży, bo ciągle ludzie się pytali czy jestem w ciazy bo taki brzuszek jak miałam coś bardziej obcislego na sobie... Teraz już może tak wyglądać.
No ale niby w ciazy sie tak pieknie wyglada a ostatnio uslyszalam od kuzyna nazeczonego ze jakos tak blado i smutno wyglądam ze coaza mi caly blask zabrala 🤣🤣🤣 jak juz zle wygladam co bedzie pozniej haahaha😅😅😅

O kurde.. Wiec bede ciagla l4 ile wlezie. Zwlaszcza ze szefowa i tak wie. A musialaby mi dac wypowiedzenie bo umowę mam do końca roku.
A masz spoko szefa zeby sie dogadać w razie czego?
Nie wiem szczerze mówiąc, ogólnie dostałam już w marcu wypowiedzenie bo szef bal się o upadek firmy i że nie będzie miał kasy do wypłacenia dla nas więc mnie zwolnił i obiecał, że przywróci jak się tylko polepszy, okazało się, że jednak musi większość przywrócić więc wróciłam bo innej pracy nie mogłam znaleźć w tym okresie. Więc wypowiedzenie anulowane, i nie zamierzam informować dopóki nie minie magiczny 12tc.

Jak będzie wszystko okey to będę musiała iść ba zwolnienie, gdyż jestem kosmetologiem i pracuje przy laserze.

Dziewczyny mam straszne bóle brzucha, dziś aż sięgnęłam po nospe.
Poplakalam się z bólu gdzie ja mam bardzo wysoki próg.
Boję się, że coś jest nie tak.
Dziewczyny powiedzcie jakie są wasze plany co do pracy i ewentualnego zwolnienia lekarskiego?
Ja byłam wyluzowana i spokojna, planowałam pracować normalnie i nie stresować się a przed chwilą koleżanki na mnie naskoczyły że nie mogę z domu wychodzić, że nie mogę tak ryzykować, że muszę koniecznie iść na zwolnienie i nie wiadomo co. No i się zestresowałam [emoji55]

reklama
Jak będzie wszystko okey to będę musiała iść ba zwolnienie, gdyż jestem kosmetologiem i pracuje przy laserze.

Dziewczyny mam straszne bóle brzucha, dziś aż sięgnęłam po nospe.
Poplakalam się z bólu gdzie ja mam bardzo wysoki próg.
Boję się, że coś jest nie tak.
Puki nie plamisz ani nic takiego nie ma co panikowac. Kiedy bylas u lekarza i kiedy nastepna wizyta?

Do góry