reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Czemu przytyć przy duphastonie??? Ja też go biorę [emoji17]
Moze nie tyle przytyc co zatrzymac wode. Ja po lekach bardzo czesto mam tendencje do puchnięcia. Nie ze tluszcz ale takie nabrzmienie wszedzie. Bedac nastolatka bralam chwile duphaston i wlasnie taka napuchnieta bylam. Licze ze teraz mnie to ominie jednak jak juz tak raz na niego zareagowalam pewnie moze i pojawic sie podobnie. Zobaczymy 😊

reklama
Ja mialam problemy z odzywianiem i depresje wiec to zawsze we mnie zostanie to takie patrzenie na kilogramy czy milion razy przegladanie sie w lustrze. Wiadomo wazne zeby ciaza byla zdrowa i wszystko dla dzidzi zrobie jednak wiem ze kilogramy itp moga bardzo wplynac na moje myslenie w ta zla strone. Tego sie obawiam. Pewnych rzeczy nie da sie wyprzeć i tkwią w podswiadomosci niestety.
W takiej sytuacji wcale się nie dziwię. Ja to chciał schudnąć żeby ten brzuch nie wyglądał jak w ciąży, bo ciągle ludzie się pytali czy jestem w ciazy bo taki brzuszek jak miałam coś bardziej obcislego na sobie... Teraz już może tak wyglądać.

Śliczny! 😍 Az szkoda byłoby jeść!
Dziekuje 😊

Ja wlasnie teraz nie pracuje, w lutym przestalam pracowac bo, juz nie wytrzymywalam w tamtej pracy i szefowa poszla na ugode i dala mi papiery do zasilku, wiec do kwietnia przyszlego roku jestem na zasilku. Poza tym robie torty na zamowienie i chcialam to rozkrecic i sie zarejestrowac, mialam juz calkiem sporo zamowien, ale przyszla 👑 no i dupa, wszystkie imprezy odwolane, komunie, sluby... Wiec teraz nic nie robie... Na dodatek moj facet jest fotografem, wiec jakby w tej samej sytuacji, bo on glownie wesela, sesje ciazowe i noworodkowe, wiec tez jakby teraz slabo. Mam nadzieje, ze dozyjemy do konca tej 👑, no na dodatek mieszkanie nie jest nasze tylko wynajmujemy.

Do 3 miesiąca ciąży mogą Cię zwolnić, normalnie dać wypowiedzenie, dopiero po 12tc prawo pracy nas chroni. No chyba, że się jest non stop na l4 to wtedy rzecz jasna, że tylko w określonych przypadkach jak upadek firmy może zwolnić. Mi na pracy zależy, inaczej nie będziemy mieli funduszy do życia, tzn będą tak obniżone, że byłaby niezła klęska. ;)
O kurde.. Wiec bede ciagla l4 ile wlezie. Zwlaszcza ze szefowa i tak wie. A musialaby mi dac wypowiedzenie bo umowę mam do końca roku.
A masz spoko szefa zeby sie dogadać w razie czego?

W takiej sytuacji wcale się nie dziwię. Ja to chciał schudnąć żeby ten brzuch nie wyglądał jak w ciąży, bo ciągle ludzie się pytali czy jestem w ciazy bo taki brzuszek jak miałam coś bardziej obcislego na sobie... Teraz już może tak wyglądać.
No ale niby w ciazy sie tak pieknie wyglada a ostatnio uslyszalam od kuzyna nazeczonego ze jakos tak blado i smutno wyglądam ze coaza mi caly blask zabrala 🤣🤣🤣 jak juz zle wygladam co bedzie pozniej haahaha😅😅😅

O kurde.. Wiec bede ciagla l4 ile wlezie. Zwlaszcza ze szefowa i tak wie. A musialaby mi dac wypowiedzenie bo umowę mam do końca roku.
A masz spoko szefa zeby sie dogadać w razie czego?
Nie wiem szczerze mówiąc, ogólnie dostałam już w marcu wypowiedzenie bo szef bal się o upadek firmy i że nie będzie miał kasy do wypłacenia dla nas więc mnie zwolnił i obiecał, że przywróci jak się tylko polepszy, okazało się, że jednak musi większość przywrócić więc wróciłam bo innej pracy nie mogłam znaleźć w tym okresie. Więc wypowiedzenie anulowane, i nie zamierzam informować dopóki nie minie magiczny 12tc.

Jak będzie wszystko okey to będę musiała iść ba zwolnienie, gdyż jestem kosmetologiem i pracuje przy laserze.

Dziewczyny mam straszne bóle brzucha, dziś aż sięgnęłam po nospe.
Poplakalam się z bólu gdzie ja mam bardzo wysoki próg.
Boję się, że coś jest nie tak.
Dziewczyny powiedzcie jakie są wasze plany co do pracy i ewentualnego zwolnienia lekarskiego?
Ja byłam wyluzowana i spokojna, planowałam pracować normalnie i nie stresować się a przed chwilą koleżanki na mnie naskoczyły że nie mogę z domu wychodzić, że nie mogę tak ryzykować, że muszę koniecznie iść na zwolnienie i nie wiadomo co. No i się zestresowałam [emoji55]

reklama
Jak będzie wszystko okey to będę musiała iść ba zwolnienie, gdyż jestem kosmetologiem i pracuje przy laserze.

Dziewczyny mam straszne bóle brzucha, dziś aż sięgnęłam po nospe.
Poplakalam się z bólu gdzie ja mam bardzo wysoki próg.
Boję się, że coś jest nie tak.
Puki nie plamisz ani nic takiego nie ma co panikowac. Kiedy bylas u lekarza i kiedy nastepna wizyta?

Do góry