Cześć. Daria.Mam taka sama sytuację jak ty.Mam 35 lat,również jutro idę na pierwszą wizytę prywatnie,a w którym tyg jesteś?Ty się umówiliśmy też na NFZ...kurcze myalalam że jutro ,jak pójdę to ma mi skierowanie na prenatalne,ale chyba faktyczne tylko lekarz na NFZ może dać takie skierowanie hmmm nie pomyślałam o tym.Jutro zadzwonię na NFZ i się umówię do danego loga.Pozdrawiam
reklama
Ja na szczęście też jeszcze ze spokojem chodzę w moich ubraniach, w poprzedniej ciąży też długo chodziłam w swoich spodniach dopiero w 6 miesiącu zaczęłam nosić ciążowe spodnie. Niestety biust juz sie nie mieści i tu mam problem bo mam duze miseczki aktualnie noszę G i będę miała problem z kupnem większego bez mierzenia a wszystko teraz pozamykane.O kurcze serio Wam się już rozmiar zmienia? Ale w pierwszej czy kolejnej ciąży?
Bo ja to na luzie we wszystko wchodzę, ciut biust mi się powiększył i to tyle.
L
Lad
Gość
Pytałam się znajomej, która chodziła cała ciążę prywatnie do lekarza, dał jej bez problemu skierowanie na prenatalne na nfz. I to jest tak, że lekarz oczywiście może, kwestia czy mu się chce. Czasami jeśli sami mają uprawnienia do takich badań nie chcą dawać takiego skierowania, żeby sami mogli zarobić...Cześć. Daria.Mam taka sama sytuację jak ty.Mam 35 lat,również jutro idę na pierwszą wizytę prywatnie,a w którym tyg jesteś?Ty się umówiliśmy też na NFZ...kurcze myalalam że jutro ,jak pójdę to ma mi skierowanie na prenatalne,ale chyba faktyczne tylko lekarz na NFZ może dać takie skierowanie hmmm nie pomyślałam o tym.Jutro zadzwonię na NFZ i się umówię do danego loga.Pozdrawiam
Moja aplikacja pokazuje 5+5. Jutro pierwsza wizyta ale na NFZ dopiero 19.05.Cześć. Daria.Mam taka sama sytuację jak ty.Mam 35 lat,również jutro idę na pierwszą wizytę prywatnie,a w którym tyg jesteś?Ty się umówiliśmy też na NFZ...kurcze myalalam że jutro ,jak pójdę to ma mi skierowanie na prenatalne,ale chyba faktyczne tylko lekarz na NFZ może dać takie skierowanie hmmm nie pomyślałam o tym.Jutro zadzwonię na NFZ i się umówię do danego loga.Pozdrawiam
Rumiankowa
Fanka BB :)
Pytałam się znajomej, która chodziła cała ciążę prywatnie do lekarza, dał jej bez problemu skierowanie na prenatalne na nfz. I to jest tak, że lekarz oczywiście może, kwestia czy mu się chce. Czasami jeśli sami mają uprawnienia do takich badań nie chcą dawać takiego skierowania, żeby sami mogli zarobić...
Ale zapytać warto. Ja do wszystkich lekarzy chodzę prywatnie i często mi proponują jakies badania na NFZ, sami z siebie mimo, ze teoretycznie mogliby zarobić
L
Lad
Gość
Dokładnie dobrze zapytać. Mój lekarz, chodzę do niego na nfz, w ogóle nie kieruje na toxo, różyczkę czy HIV, mówi, że jak chce to mogę sama sobie te badania wykonać prywatnie. Tzn w tamtej ciąży tam powiedział. Co moim zdaniem jest dosyć nielogiczne, to są ważne badania.Ale zapytać warto. Ja do wszystkich lekarzy chodzę prywatnie i często mi proponują jakies badania na NFZ, sami z siebie mimo, ze teoretycznie mogliby zarobić
Ragda
Piernik chudzielcu jakie spodnie zamowilas? Bo z moim wzrostem to nie wiem czy to jest sens.. Bo przeciez na mnie czesto normalne spodnie sa za dlugie o wieeeele cm :/Ja dzis rano wlasnie zrobilam zamowienie na spodnie ciazowe i wieksze majtki bo juz wszystko cisnie a za chwile juz nawet nie wejde w nic w niedziele bylam u szwagierki i musialam spodnie pozyczyc od niej bo moje mnie tak cisnely na brzuchu ze nie wytrzymalam juz
Rumiankowa
Bardzo nielogiczne. Zreszta myślałam, ze te podstawowe badania są w ogóle obowiązkowe... Ale to jednak zależy na kogo sie trafi. Ja teraz mam wspaniała ginekolog, młoda mamę w dodatku wiec tez trochę inne podejście maDokładnie dobrze zapytać. Mój lekarz, chodzę do niego na nfz, w ogóle nie kieruje na toxo, różyczkę czy HIV, mówi, że jak chce to mogę sama sobie te badania wykonać prywatnie. Tzn w tamtej ciąży tam powiedział. Co moim zdaniem jest dosyć nielogiczne, to są ważne badania.
Zamówiłam ten segregator. Podobno mam go mieć już pojutrze.
L
Lebkuchen_mum
Gość
https://m2.hm.com/m/de_at/productpage.0775382001.html te zamowilam dokladnie. Nie wiem jak beda z dlugoscia i rozmiarem bo przesylka dopiero pewnie pod koniec tygodnia dojdzie mysle ze ta guma na brzuch bedzie troche duza jeszcze ale sie podwinie i bedzie git. Bede dawac znac jak przyjdą generalnie zawsze nosze xs ale zamowilam sPiernik chudzielcu jakie spodnie zamowilas? Bo z moim wzrostem to nie wiem czy to jest sens.. Bo przeciez na mnie czesto normalne spodnie sa za dlugie o wieeeele cm :/
reklama
L
Lad
Gość
U mnie super lekarz na nfz przyjmuje tylko nagle wypadki.Bardzo nielogiczne. Zreszta myślałam, ze te podstawowe badania są w ogóle obowiązkowe... Ale to jednak zależy na kogo sie trafi. Ja teraz mam wspaniała ginekolog, młoda mamę w dodatku wiec tez trochę inne podejście ma
Zamówiłam ten segregator. Podobno mam go mieć już pojutrze.