reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Niestety też się z tym zmagam🙁 mój w ost dniach nie potrafi zasnac muszę go nosić aż zasnie bo inaczej płacz I widzę jak się męczy a po odlożeniu do łóżeczka od razu pobudka Mam nadzieję że to przejsciowe
Ja też. Już ręce odpadają i plecy pękają od tego małego klocka :p dodatkowo mam wrażenie, że budzi to nawet przelatujaca mucha 3 km dalej.
Ja też musiałam ograniczyć nabiał bo mała robiłam luźne kupki i bardzo pupę miała czerwona i lekarka mówi że może nabial.. Od piątku staram się nie jesc i zobaczymy. A tak muszę ją ćwiczyć w domu bo trochę na jedną stronę tylko się kieruje i powiem Wam że jestem Technikiem masażu i miałam styczność z fizjo swoje dziecko się trudniej ćwiczy 😆 serce pęka jak zaczyna płakać
My jedziemy do fizjoterapeuty we wtorek. Młody ma jakiś problem z lewą rączką. Jak leży na brzuchu to wygina ją do tyłu.
Wczoraj Jaś skończył 3miesiące 😀,kiedy to zleciało to nie mam pojęcia...

@zeberka363 Jaś jest super ❤

reklama
Dziś młody pobił rekord i jednorazowo zjadł 170ml. Zwykłe zjada 110ml. Średnio 700-900ml dziennie. Potrafi od wieczora do ranka mieć przerwę w jedzeniu 7-8 godzin

Niestety też się z tym zmagam🙁 mój w ost dniach nie potrafi zasnac muszę go nosić aż zasnie bo inaczej płacz I widzę jak się męczy a po odlożeniu do łóżeczka od razu pobudka Mam nadzieję że to przejsciowe
U nas jest to samo i dodatkowo raz dziennie wpada w jakiś histeryczny płacz, a jak go uspokoję to zaczyna gadać i się uśmiechać. Zasypia okropnie i wybudza się kilka razy nim uśnie. Widzę, że to chyba rozwojowe skoro już kilka z nas się z tym zmaga.

U nas jest to samo i dodatkowo raz dziennie wpada w jakiś histeryczny płacz, a jak go uspokoję to zaczyna gadać i się uśmiechać. Zasypia okropnie i wybudza się kilka razy nim uśnie. Widzę, że to chyba rozwojowe skoro już kilka z nas się z tym zmaga.
U nas też problem ze spaniem a dodatkowo płacz przy jedzeniu

Hej jesteśmy po pierwszym szczepieniu, 6w1 i rotawirusy zapłaciłam 528 zł za wszystko. Okazuje się, że dzieci urodzone w 2021 mają rotawirusy za darmo ale to jest inna szczepionka 3 dawki a nie ten rotarix, który ma 2 dawki. Ogólnie pediatra powiedziała, że lepszy jest ten rotarix według niej a jeśli nie wiadomo o co chodzi to o pieniądze, bo akurat taka firma wygrała przetarg...U nas Mała dobrze śpi 2 razy w nocy się budzi. W ciągu dnia jest grzeczniutka więc nie mam co narzekać ☺️

A czy Wasze maluchy wkładają rączki do buzi? Moja lubi sobie paluszki pocyckac i nie wiem czy coś jej przeszkadza czy poprostu tak lubi😆 już nawet n i e pamiętam czy starszy syn tak robił 😂
U mnie jak wkłada piąstkę do buzi i cmoka to znak, że jest głodna 😆
W niedzielę skończyła 2 miesiące i waży 5500g😊

U mnie jak wkłada piąstkę do buzi i cmoka to znak, że jest głodna 😆
W niedzielę skończyła 2 miesiące i waży 5500g😊
U nas raczej od razu odpala się że jest głodny 😂 jak nie dostanie mleka w ciągu 5min to jest armagedon 😅
A piąstki zaczął jakiś tydzień temu wkładać, ogólnie coraz częściej coś kieruje do buzi ale nie zawsze trafia 😅

Tak się martwiłam że młody nie podnosi głowy a od dwóch dni nie robił by nic innego 💪

reklama
Do góry