reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

....a u mnie je tylko 90 ml co 2 lub 2,5 h i więcej nie chce czasem w nocy zrobi dłuższą przerwę I zastanawiam się czy nie za mało wypija mleka na dobę?
Jaś je 100ml co 2-2,5h...wychodzi tego 8-9x, czyli ok 800-900 ml. Na wadze pomalu przybiera, chodź i tak jest poniżej najmniejszego centyla. Ale ważne, że idzie w górę a nie spada.🙂

reklama
Myślałaś o poduszce korygującej? Mój nie ma spłaszczonej głowy, a na usg wyszło, że ma już jakiś węższy kanał po prawej stronie (jego ulubiona pomimo, że go kładę na różne boki). Pani z Usg mi właśnie zaleciła taką poduchę.
Używałam takiej podusi (mimos) przy synkowi w 2018 i bardzo szybko byly efekty💪💪

U mnie przed szczepieniem a też gdzieś mniej je.. Jest na cycu ale jakoś długo przy nim nie leży. ALBO zaśnie albo już ucieka z główka. Odciągałam jej mleko i też chciałam jej butla dać i już nawet 3 firmy kupiłam i nie ma szans nie wypije.
My teraz mamy butelkę Avent Natural i jest ok. Wcześniej piła z lovi ale dużo gorzej było

My też od poniedziałku walczymy:) cieszę się, że nie jestem w tym sama:)
My jeszcze walczymy z atopowym/łojotokowym zapaleniem więc nie wiem czy to też młodego nie wkurza, ale wcześniej tak nie reagował.
Niestety... Pediatra mówi jedno, alergolog drugie a dermatolog trzecie... I bądź tu mądry.

My jeszcze walczymy z atopowym/łojotokowym zapaleniem więc nie wiem czy to też młodego nie wkurza, ale wcześniej tak nie reagował.
Niestety... Pediatra mówi jedno, alergolog drugie a dermatolog trzecie... I bądź tu mądry.
My też mieliśmy i kazała brać latopic jeden raz dziennie i smarować buzię kremem trójaktywnym emolientowym, ale u nas AZS wiązało się z tą alergia na białko i zeszło.

My też mieliśmy i kazała brać latopic jeden raz dziennie i smarować buzię kremem trójaktywnym emolientowym, ale u nas AZS wiązało się z tą alergia na białko i zeszło.
No my już mamy zmienione mleko i teraz przepisane smarowidła, zobaczymy co będzie dalej. Póki co leci 2tydzien z Bebilon pepti wiec czekamy na jakieś wyniki

No my już mamy zmienione mleko i teraz przepisane smarowidła, zobaczymy co będzie dalej. Póki co leci 2tydzien z Bebilon pepti wiec czekamy na jakieś wyniki
Mój młody też go pije, pediatra mówiła, że dziecko czyści się z białka ok 2,3 tygodni. I po tym czasie były efekty. Powodzenia:)

Córka ma też problem ze skórą na buzi i niby to AZS. 3 mleka ja uczulały teraz dokarmiac ją bebilon pepti syneo. Czy z diety swojej wyeliminowałaś nabiał? Jaki dokładnie krem na buzię stosujecie?

reklama
Córka ma też problem ze skórą na buzi i niby to AZS. 3 mleka ja uczulały teraz dokarmiac ją bebilon pepti syneo. Czy z diety swojej wyeliminowałaś nabiał? Jaki dokładnie krem na buzię stosujecie?
Tak wyeliminowałam nabiał, ryby (bo po nich też mi się obsypał) z jajkami jestem ostrożna. Stosuje emolium z cera plus solutions do kąpieli i taki sam krem.

Do góry