reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Interesują się już wasze dzieciaczki jakimiś zabawkami?
Jaś pomału dostrzega karuzelke nad łóżeczkiem,ale musi mieć do tego gołe nóżki,bo inaczej sam nie poleży 😅,nie wiem o co mu chodzi z tymi nóżkami...za ciepło,a może za ciasno? Ciuszki ma luźne i nie jest przegrzany.
A jak z podnoszeniem główki u Was? Nasz na rękach ładnie trzyma prosto głowę, ale jak ma na brzuchu to po chwili się wkurza 😑
Z podnoszeniem główki jest ciężko. Nie bardzo chce sie nosić w pionie,czasem tylko tyłem do mnie. Na brzuszku nie leży,bo woreczek ze stomi go drażni. Ja go lekko podnosze za rączki z pozycji leżącej to główka zostaje w tyle 😑
Dziewczyny, czy któraś z Was dostała już miesiączki?
Tak. Ponad miesiąc temu. W drugim tygodniu brania pierwszego opakowania tabletek antykoncepcyjnych- mam Limetic. Nadal karmie tylko moim odciągniętym mlekiem z butli. Okres trwał ponad tydzień,ale tylko 2-3 dni to było normalne krwawienie a reszta plamienie. Przy drugim opakowaniu jeszcze nie dostałam,a już je kończę.
Dziewczyny szczepicie na meningokoki? I jakie ostatecznie szczepienia wybrałyście? Podstawę 5w1 czy 6w1...Ja myske 5 lub 6. I nie wiem co jest najlepsze 😐 u syna wybrałam 6w1 a teraz widzę że dużo podstawę wybiera.
6w1 i będę brać meningokoki- zalecenie lekarza.

reklama
Cześć dziewczyny 🙂
Jak tam wasze dzieciaki? Ile już ważą?
Jaś w piątek skończy 3 miesiące,a ma około 5,5kg. Waga urodzeniowa 3320g.
Wychodzicie na spacery teraz jak straszą tym piaskiem/pyłem z Sahary? Z chęcią bym poszła,bo mały sie domaga. Ale sie waham...no bo jeśli to szkodzi na układ oddechowy...eh

Cześć dziewczyny 🙂
Wychodzicie na spacery teraz jak straszą tym piaskiem/pyłem z Sahary? Z chęcią bym poszła,bo mały sie domaga. Ale sie waham...no bo jeśli to szkodzi na układ oddechowy...eh
U mnie też ok 5,5 kg a 18 lutego skończył 2 miesiąc ze spacerami ostrożnie dziś nie byliśmy bo ma niewielki katarek I boję się aby się nie rozwinęło dalej żeby chociaż było słonecznie a a mnie caly dzień mgła I ponuro

Ja szczepień tymi na NFZ i rota na melingokoki nie myślałam szczepic. Ale może warto 🤔
A jak reakcja na szczepionkę bo mój przechorował miał gorączkę i odczyn poszczepienny a dodatkowo ok tygodnia jadł połowę tego co wcześniej teraz wracamy do wcześniejszego stanu ale nie jest w stanie zjeść więcej niż 90 ml na karmienie

Cześć dziewczyny 🙂
My chodzimy codziennie chyba, że jest poniżej 5 stopni lub wieje i pada. Każdy lekarz mówił zeby spacerować jak najwięcej no chyba, że jest smog.

My też staramy się wychodzić na spacery. Jeszxze teraz jak tak fajnie.
A co do wagi to na początku miesiąca Liwia ważyła 5500 a 16 skończyła 2 miesiące a waga urodzeniowa 2550.

A czy Wasze maluchy wkładają rączki do buzi? Moja lubi sobie paluszki pocyckac i nie wiem czy coś jej przeszkadza czy poprostu tak lubi😆 już nawet n i e pamiętam czy starszy syn tak robił 😂

reklama
A jak reakcja na szczepionkę bo mój przechorował miał gorączkę i odczyn poszczepienny a dodatkowo ok tygodnia jadł połowę tego co wcześniej teraz wracamy do wcześniejszego stanu ale nie jest w stanie zjeść więcej niż 90 ml na karmienie
Karmisz mm czy swoim mlekiem co ile je? U nas ten sam problem z jedzeniem nie da rady wcisnąć więcej jak 80- 90 ml mojego mleka i mm a 21 lutego skończyła 2 miesiące

Do góry