reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

U nas zaczely sie problemy z brzuszkiem.. nie sa to typowe kolki tylko maly sie prezy i meczy zeby zrobic kupke a robi ich duzo. Wczesniej mial takie normalne zolte z grysikiem a teraz robi prawie ze cale plynne i bez grysiku i sie boje ze to biegunka. Kolor ten sam. Podawalismy espumisan 2 dni i po tym sie zmienily.

reklama
U nas zaczely sie problemy z brzuszkiem.. nie sa to typowe kolki tylko maly sie prezy i meczy zeby zrobic kupke a robi ich duzo. Wczesniej mial takie normalne zolte z grysikiem a teraz robi prawie ze cale plynne i bez grysiku i sie boje ze to biegunka. Kolor ten sam. Podawalismy espumisan 2 dni i po tym sie zmienily.
I u nas zaczęły się problemy brzuszkowe mały nie śpi w nocy tylko się pręży dziś wchodzimy z enzymem na trawienie laktozy oraz dicloflor zobaczymy jak będzie bo noce są koszmarne nie śpi do 1 I trzeba to nosić
Wg lekarza jeszcze 1,5 tyg a najwyżej 2 i powinno być lepiej bo w takim okresie informuje się układ pokarmowy I dojrzewa trzeba to przeżyć 🙂 jak podsumował na pożegnanie

I u nas zaczęły się problemy brzuszkowe mały nie śpi w nocy tylko się pręży dziś wchodzimy z enzymem na trawienie laktozy oraz dicloflor zobaczymy jak będzie bo noce są koszmarne nie śpi do 1 I trzeba to nosić
Wg lekarza jeszcze 1,5 tyg a najwyżej 2 i powinno być lepiej bo w takim okresie informuje się układ pokarmowy I dojrzewa trzeba to przeżyć 🙂 jak podsumował na pożegnanie
Tez nam polecila pediadra ten probiotyk ale my czekamy. Skoro przetrwac trzeba to trudno. W nocy mamy to samo. Przebieramy karmimy i krzyk bo chce na rece. Na zmiane z mezem bierzemy na klatke i tak zasypiamy

A czy to czasem nie jest śluz w kupce? Mój też miał takie bez grysiku i jak złączyłam i otworzyłam pampers to ta kupka się ciągnęła?

reklama
Hej Dziewczyny, ja z wrześniówek. Jeżeli chodzi o bolesne kupki, bąki i kolki,to przeszliśmy wszystko. Mały beczał całe dnie i noce. Dopiero po 12-13tyg.się uspokoiło. Także 10tyg.okropnego płaczu i mojej bezsilności. Dawałam kropelki na wzdęcia, na trawienie laktozy,masowalam mu brzuszek, ciepłe okłady i nie wiem co tam jeszcze. Ale to chyba nic nie pomagało. Jedynie suszarka do wlosów czasem pomagała go uspokoić, ciepły strumień delikatnie skierowany z bezpiecznej odleglosci na brzuszek. Tak jak mówią lekarze,to minie po 3mcach. Ale to był koszmar🙈🥴 trzymajcie sie!

Do góry