reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

U nas zaczely sie problemy z brzuszkiem.. nie sa to typowe kolki tylko maly sie prezy i meczy zeby zrobic kupke a robi ich duzo. Wczesniej mial takie normalne zolte z grysikiem a teraz robi prawie ze cale plynne i bez grysiku i sie boje ze to biegunka. Kolor ten sam. Podawalismy espumisan 2 dni i po tym sie zmienily.

reklama
U nas zaczely sie problemy z brzuszkiem.. nie sa to typowe kolki tylko maly sie prezy i meczy zeby zrobic kupke a robi ich duzo. Wczesniej mial takie normalne zolte z grysikiem a teraz robi prawie ze cale plynne i bez grysiku i sie boje ze to biegunka. Kolor ten sam. Podawalismy espumisan 2 dni i po tym sie zmienily.
I u nas zaczęły się problemy brzuszkowe mały nie śpi w nocy tylko się pręży dziś wchodzimy z enzymem na trawienie laktozy oraz dicloflor zobaczymy jak będzie bo noce są koszmarne nie śpi do 1 I trzeba to nosić
Wg lekarza jeszcze 1,5 tyg a najwyżej 2 i powinno być lepiej bo w takim okresie informuje się układ pokarmowy I dojrzewa trzeba to przeżyć 🙂 jak podsumował na pożegnanie

I u nas zaczęły się problemy brzuszkowe mały nie śpi w nocy tylko się pręży dziś wchodzimy z enzymem na trawienie laktozy oraz dicloflor zobaczymy jak będzie bo noce są koszmarne nie śpi do 1 I trzeba to nosić
Wg lekarza jeszcze 1,5 tyg a najwyżej 2 i powinno być lepiej bo w takim okresie informuje się układ pokarmowy I dojrzewa trzeba to przeżyć 🙂 jak podsumował na pożegnanie
Tez nam polecila pediadra ten probiotyk ale my czekamy. Skoro przetrwac trzeba to trudno. W nocy mamy to samo. Przebieramy karmimy i krzyk bo chce na rece. Na zmiane z mezem bierzemy na klatke i tak zasypiamy

A czy to czasem nie jest śluz w kupce? Mój też miał takie bez grysiku i jak złączyłam i otworzyłam pampers to ta kupka się ciągnęła?

reklama
Hej Dziewczyny, ja z wrześniówek. Jeżeli chodzi o bolesne kupki, bąki i kolki,to przeszliśmy wszystko. Mały beczał całe dnie i noce. Dopiero po 12-13tyg.się uspokoiło. Także 10tyg.okropnego płaczu i mojej bezsilności. Dawałam kropelki na wzdęcia, na trawienie laktozy,masowalam mu brzuszek, ciepłe okłady i nie wiem co tam jeszcze. Ale to chyba nic nie pomagało. Jedynie suszarka do wlosów czasem pomagała go uspokoić, ciepły strumień delikatnie skierowany z bezpiecznej odleglosci na brzuszek. Tak jak mówią lekarze,to minie po 3mcach. Ale to był koszmar🙈🥴 trzymajcie sie!

Do góry