Grunt to się nie poddawać, ja karmilam synka 2 miesiące przez nakładki. I nagle wypluł i się udało i karmilam prawie 2 lata Teraz tez karmie Lilke orzez nakładki ale 2 razy na dobę daje jesscze mm.Super że już wyszliscie ja wyszłam już w nd pokarm dopiero pojawił się dzisiaj ale jest go malutko ok 5- 10 ml a on zjada 30 ml I jest mu mało mój też dostawał butlę I teraz marudzi dostawiam go I on płacze I ja razem z nim a potem I tak idę zrobić butelkę jeszcze z lewej to ssie ale z prawej nie chce poza tym podaje mu przez nakładki bo nie umie łapać cyca
reklama
Ce2793
Fanka BB :)
Już chyba nie ma za dużo ciężarnych . Może odpoczywaj to uda się te kilka dni przedłużyć.A jak tam mamy oczekujące na narodziny, dużo nas zostało? U mnie jeszcze żadnych sygnałów, Małej się widocznie nie spieszy. Teraz to już wolałabym jednak po świętach
Ce2793
Dziewczyny, które szczepienia wybieracie? Biorę wszystkie dodatkowe + pneumokoki płatne. Wybieracie skojarzone czy nie? Skłaniam się ku zwykłym. Ze względu na mozliwe reakcje poszczepieniu. Wydaje mi się, że zawsze to mniejsze obciążenie dla organizmu.
anikpol
Aktywna w BB
Ja swoje starsze dzieciaczki szczepiłam zwykłymi,nie tymi skojarzonymi. Wszystko było w porządku nie brałam żadnych dodatkowych ale teraz się będę zastanawiać czy właśnie nie wziąć.Dziewczyny, które szczepienia wybieracie? Biorę wszystkie dodatkowe + pneumokoki płatne. Wybieracie skojarzone czy nie? Skłaniam się ku zwykłym. Ze względu na mozliwe reakcje poszczepieniu. Wydaje mi się, że zawsze to mniejsze obciążenie dla organizmu.
Martini4
My bierzemy standardowe + meningokoki + rotawirusy. Młody będzie szedł do żłobka więc chce uniknąć problemów z rotawirusami.Dziewczyny, które szczepienia wybieracie? Biorę wszystkie dodatkowe + pneumokoki płatne. Wybieracie skojarzone czy nie? Skłaniam się ku zwykłym. Ze względu na mozliwe reakcje poszczepieniu. Wydaje mi się, że zawsze to mniejsze obciążenie dla organizmu.
zeberka363
jestem szalona :-D
Tak, od kilku dni wyskakują krostki i jest ich coraz więcej...na razie tylko obserwuje.Dziewczyny czy u Waszych dzieci też się pojawiają krostki na buzi?
Między 80 a 120 ml, choć wczoraj był kryzys- 50-60 co 3h, musiałam ruszyć zapasy z zamrażarki bo było za mało , dlatego wolę małego karmić butlą- wiem ile daje.Czasem 90ml, czasem 100 a czasem jest i tak, że muszę podać mm bo nic nie potrafię odciągnąć..
Noce są różne i dnie też. Ostatnie 2 doby ciężkie...oczy moje na zapałkach i ból rąk z noszenia. Dziś lekko lepiej, i oby tak sie utrzymało.Hej dziewczyny jak wasze maluszki ładnie śpią w nocy bo mój od 10.00 koncertuje I tak co godzina lub 1,5h aż do 4h a później cały ranek ładnie śpi dziś mam wizytę położnej zobaczymy co powie?
Będę brała skojarzone,przy starszych też je brałam- mniej bólu dla dziecka,ale jeszcze nie wiem czy 5 czy 6 w 1. Nawet nie wiem czy gdyby się okazało, że Jaś ma tego hirschsprunga czy będę mogła szczepić normalnie czy innym tempem,czy może jeszcze inaczej. Dodatkowych nie przewiduje,no ale zobaczymy co lekarz powie.Dziewczyny, które szczepienia wybieracie? Biorę wszystkie dodatkowe + pneumokoki płatne. Wybieracie skojarzone czy nie? Skłaniam się ku zwykłym. Ze względu na mozliwe reakcje poszczepieniu. Wydaje mi się, że zawsze to mniejsze obciążenie dla organizmu.
Dziewczyny czy dajecie dzieciom czapeczki w domu? Jaś dziś dostał czapke mikołaja i jest jakby spokojniejszy...czy to możliwe, że było mu chłodno w główkę?
ibu
Aktywna w BB
Dziś urodziłam Miał być wywoływany poród, bo 8 dni po terminie, ale lekarz dyżurujący uznał, że szyjka jest zupełnie nie dojrzała i nawet oxy nie pomoże, tylko mnie wymęczą, wiec jestem po CC. Mamy się dobrze, mały jest ze mną prawie od chwili kiedy wróciłam na sale po operacyjną. Trochę pociumkał piersi i śpi prawie cały czas.A jak tam mamy oczekujące na narodziny, dużo nas zostało? U mnie jeszcze żadnych sygnałów, Małej się widocznie nie spieszy. Teraz to już wolałabym jednak po świętach
reklama
ElaStyczna
Ja mam to samo.. maly nie chwyta. Wczoraj po wielkim placzu gdy przyszla polozna to udalo sie ze zlapal przez kapturki, ale przysnal i koniec i tak to wyglada. Jak sie przebudzi to orientuje sie ze to nie butla i tylko denerwuje sie. Ja odciagam co 3 godziny. Dzisiaj udalo mi sie odciagnac 130 ml z obu, ale co z tego jak on jada tyle, ze raz conajmniej w ciagu doby musze dac mm i wtedy ma problem z kupka. Ile wasze dzieci zjadaja? Ja mam wrazenie ze nasz by tylko jadl i kupki sadzil. Co 2 h chce jesc i zjada nawet po 90 i wczoraj wyszlo ze znow spadl z wagi.. ja nie wiem juz co jest nie tak. Czasami krzyczy ze chce czesciej i wtedy bije sie myslami czy dac mu czesciej a mniej ale wtedy nie spi.. ja jestem 6 dobe po cc i myslalam ze tego pokarmu bedzie wiecej :/ albo mam glodomoraSuper że już wyszliscie ja wyszłam już w nd pokarm dopiero pojawił się dzisiaj ale jest go malutko ok 5- 10 ml a on zjada 30 ml I jest mu mało mój też dostawał butlę I teraz marudzi dostawiam go I on płacze I ja razem z nim a potem I tak idę zrobić butelkę jeszcze z lewej to ssie ale z prawej nie chce poza tym podaje mu przez nakładki bo nie umie łapać cyca