reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

A u mnie dziś termin. 🙃 Byłam na KTG, miałam aż 3 skurcze (szaleństwo). Szyjka zamknięta, nawet lekarka masażu nie mogła zrobić. Także sądzę, że bez wywoływania się nie obejdzie...

reklama
Jeszcze ma troszkę glowke wydłużona ale to po vacum powoli nabieramy ksztaltu:) masowanie brzuszka, ogrzewanie termoforem z wiśni, noszenie i w sumie nie wiem czy to cokolwiek daje, czy poprostu ta kolka musi odpuścić..
A to glowki to nawet nie zauwazylam takiej ale ma takie uszko i nosek 😍 az nie moge sie doczekac swojego malego, zeby go zobaczyc. Z jednej strony mysle sobie, ze to tuz tuz a z drugiej nie dowierzam, ze mnie to spotka..
Może spróbuj espumisan dla noworodka? Ja w razie potrzeby podawałam tej starszej i nawet pomagało...
czytalam ze espumisan to po miesiacu dopiero mozna, ale moze to falszywe info.
A u mnie dziś termin. 🙃 Byłam na KTG, miałam aż 3 skurcze (szaleństwo). Szyjka zamknięta, nawet lekarka masażu nie mogła zrobić. Także sądzę, że bez wywoływania się nie obejdzie...
niekoniecznie ;) moze zlapie Cie skoro juz jakies skurcze sa to moze akurat w jednej chwili moze sie rozkrecic! Kiedy jak cos do szpitala masz sie stawic jak nie bedzie akcji?

U mnie termin na wczoraj:D dziś leżymy w szpitalu pod obserwacją ale póki co wrota zamknięte:p zobaczymy jak to się dalej potoczy ale mały nie pcha się na świat więc nie wiem czy bez oksy się obejdzie... ;(

Byłam dziś na ost wizycie przed porodem I co mnie zastanawia mały wg pomiarów prawie nic nie urósł a minęło 2 tyg albo pomiary są niedokładne albo coś z lozyskuiem

niekoniecznie ;) moze zlapie Cie skoro juz jakies skurcze sa to moze akurat w jednej chwili moze sie rozkrecic! Kiedy jak cos do szpitala masz sie stawic jak nie bedzie akcji?
W piątek kolejne KTG, ewentualnie następne we wtorek i wtedy lekarka powie mi co dalej. 🙃

Na dodatek strasznie jestem poddenerwowana, bo cała rodzinka (szczególnie męża) co chwilę dzwoni i pyta czy już urodziłam. Dziś miałam przez nich już lekkie załamanie, bo ile można. Niby dzwonią tylko do niego, ale strasznie się denerwuję, bo jednak wszystko słyszę... A nerwy też nie pomagają...

Byłam dziś na ost wizycie przed porodem I co mnie zastanawia mały wg pomiarów prawie nic nie urósł a minęło 2 tyg albo pomiary są niedokładne albo coś z
A sprawdzali przeplywy?

W piątek kolejne KTG, ewentualnie następne we wtorek i wtedy lekarka powie mi co dalej. 🙃

Na dodatek strasznie jestem poddenerwowana, bo cała rodzinka (szczególnie męża) co chwilę dzwoni i pyta czy już urodziłam. Dziś miałam przez nich już lekkie załamanie, bo ile można. Niby dzwonią tylko do niego, ale strasznie się denerwuję, bo jednak wszystko słyszę... A nerwy też nie pomagają...
Ja mojej mamie przestalam juz odpisywac, bo mnie irytuje. Pyta co tam ja odpisuje i ona nic wiecej. Skoro sprawdza mnie tylko czy leze w szpitalu to dowie sie jak urodze :D nigdy nie mialam z nia takiego kontaktu a nagle sobie przypominaja. Znajomi wiedza kiedy mam CC ale rodzicom i reszcie nie mowilismy. Znaja termin i ze bedzie cc ale wiecej nie musza wiedziec kiedy co i jak :) Ty masz inna sytuacje bo roznie moze byc ;) ja nie mowilam nikomu na kiedy termin dokladnie tylko mowilam, ze w okolicach swiat 😂🙈

A sprawdzali przeplywy?

Ja mojej mamie przestalam juz odpisywac, bo mnie irytuje. Pyta co tam ja odpisuje i ona nic wiecej. Skoro sprawdza mnie tylko czy leze w szpitalu to dowie sie jak urodze :D nigdy nie mialam z nia takiego kontaktu a nagle sobie przypominaja. Znajomi wiedza kiedy mam CC ale rodzicom i reszcie nie mowilismy. Znaja termin i ze bedzie cc ale wiecej nie musza wiedziec kiedy co i jak :) Ty masz inna sytuacje bo roznie moze byc ;) ja nie mowilam nikomu na kiedy termin dokladnie tylko mowilam, ze w okolicach swiat 😂🙈
Ja mówiłam, że połowa grudnia, to pytania zaczęły się od końcówki listopada... I to jeszcze z takimi durnymi tekstami: hehe, oo to nie będziecie mieć prezentu na mikołajki, hehe. Aż się wszystkiego odechciewa... 😥

reklama
Ja mówiłam, że połowa grudnia, to pytania zaczęły się od końcówki listopada... I to jeszcze z takimi durnymi tekstami: hehe, oo to nie będziecie mieć prezentu na mikołajki, hehe. Aż się wszystkiego odechciewa... 😥
Czlowiek cieszy sie z tego, ze bedzie malenstwo a ktos tak mowi.. ja znajac siebie na pewno walnelabym riposta 😂 w zaleznosci kto to mowi :D a dziecko to cud a nie przedmiot na prezent ;) przyjdzie w najlepszym momencie cale i zdrowe ❤️

Do góry