reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Tak, masz racje zeby poczekac jeszcze, zwlaszcza, ze jeszcze na pewno przybedzie pare dziewczyn, bo jak narazie to mamy terminy od poczatku grudnia do okolo 20, a jeszcze przeciez dojda te co na koniec grudnia beda miec. Ale z tym czekaniem na USG to na mnie poczekacie jeszcze 2 miesiace 😂

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamy. Pozwolę sobie do Was dołączyć.
Jestem mamą 3,5 latka. Tydzień temu zrobiłam test ciążowy i pokazaly się dwie kreski. Powiem szczerze, że nie jest to ciąża planowana ale już się oswoiłam i cieszę się, że synek będzie miał rodzenstwo. Sama jestem jedynaczką więc wiem jak to jest.
Okres powinnam dostać początkiem kwietnia, mam zawsze nieregularne cykle i w ogóle nie przywiązywałam uwagi do terminu miesiączki. Dlatego ciężko mi cokolwiek sobie teraz wyliczyć. Jeszcze nie byłam u gin bo w przychodni mi powiedzieli, że to za wcześnie i żebym przyszła około 8-9 tygodnia. Ale pewnie w przyszłym tygodniu wybiorę się prywatnie żeby się upewnić, że wszystko jest ok. W jedną i drugą ciąże zaszłam tak naprawdę 'za pierwszym strzalem' [emoji38]
W pracy już powiedziałam jaka jest sytuacja bo mam taką szefowa, że można się dogadać i dodatkowo jesteśmy na stopie koleżeńskiej także mam gdzie wracać po macierzyńskim. Ale to jeszcze odległa przyszłość.
Miłego dnia życzę wszystkim
Pozdrawiam
Witaj wśród przyszłych grudniowych mam :) fajnie, że w pracy masz takie dobre relacje z szefową :)

Tak, masz racje zeby poczekac jeszcze, zwlaszcza, ze jeszcze na pewno przybedzie pare dziewczyn, bo jak narazie to mamy terminy od poczatku grudnia do okolo 20, a jeszcze przeciez dojda te co na koniec grudnia beda miec. Ale z tym czekaniem na USG to na mnie poczekacie jeszcze 2 miesiace [emoji23]
[emoji23][emoji23][emoji23] Jak będzie trzeba czekać to poczekamy nawet pół roku[emoji4][emoji4]

M
Tak, masz racje zeby poczekac jeszcze, zwlaszcza, ze jeszcze na pewno przybedzie pare dziewczyn, bo jak narazie to mamy terminy od poczatku grudnia do okolo 20, a jeszcze przeciez dojda te co na koniec grudnia beda miec. Ale z tym czekaniem na USG to na mnie poczekacie jeszcze 2 miesiace 😂

A jakieś badanie moczu krew. Hormony . Nic tam nie robią ?

Super pomysł ale może poczekajmy aż każda będzie po usg żeby były tez terminy z usg bo są dziewczyny które mają młodsza ciąże i np tak jak ja nie będę miała terminu z OM bo mam ciąże młodsza o 4tyg
No wlasnie zaczekajmy jak kazda bedzie miec termin po wizycie bo ja mimo ze dzis 5+3 to ciaza troszke mlodsza moze byc i z aplikacji wychodzi 14.12 ale za tydzien ginekolog powie na kiedy dokladnie 😊

Na pocieszenie ;)

reklama
Do góry