reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

[GROUP=][/GROUP]
Mam takie same rozkminy ostatnio😆 czytałam gdzieś, że albo śpiworek albo kombinezon, dodatkowo, jeśli będzie bardzo zimno można okryć kocykiem. Zawsze też można cieplej ubrać pod kombinezonem

Mam nadzieję, że przy drugim nie będę taka zielona 😃 dobrze wiedzieć, że nie tylko ja myślę o takich pierdołach.

Czuję się nieprzygotowana 😂

reklama
Super, że tak dobrze idą wam wizyty :)

Dziewczyny, doradźcie... tak siedzę i zastanawiam się czy jeśli mam ciepły, zimowy kombinezon dla malucha, kocyk i poduszkę do wózka to czy potrzebuję też śpiworka do wózka?
Też się zastanawiam nad tym spoworkiem ale szczerze powiedziawszy zimy już nie są takie teraz mocne... Ja narazie nie będę kupować.. jak się okaże że zima będzie mocna to wtedy kupię... A tak wydaje mi sie ze cieply kombinezon i ciepły koc powinny wystarczyć narazie

[GROUP=][/GROUP]

Mam nadzieję, że przy drugim nie będę taka zielona 😃 dobrze wiedzieć, że nie tylko ja myślę o takich pierdołach.

Czuję się nieprzygotowana 😂
Ja mam drugie... A czuje się zielona😂 tylko że przy pierwszym nie było dostępnych tyle gadżetów co teraz... dawniej to był rozek kołderka i kocyk... A teraz jakieś kokony śpiworki do spania... szok...

Z jednej strony wiele rzeczy ułatwia życie ale z drugiej bez gadżetów też wychowywano dzieci ;). Ja nie chciałabym zasypać się niepotrzebnymi rzeczami.

Mam śpiworek do spania na pierwsze kilka miesięcy. Naczytałam się o śmierci łóżeczkowej i wolę uważać

Ja mam drugie... A czuje się zielona😂 tylko że przy pierwszym nie było dostępnych tyle gadżetów co teraz... dawniej to był rozek kołderka i kocyk... A teraz jakieś kokony śpiworki do spania... szok...
U mnie trzecie po dłuższej przerwie i mam tak samo🤣 Ilość nowych dostępnych akcesoriów mnie poraża, na pewno nie wszystko jest potrzebne. Zrobiłam sobie wstępną listę i teraz wykreślam to co się dubluje, pomijając niemałe koszty nie chcę utonąć w rzeczach, które posłużą kilka miesięcy. Jednak trzeba przyznać, że to wszystko jest piękne, można stracić głowę

Mają dobre opinie. Body też mają piękne ale chwila i dziecko wyrasta. Chyba w tego typu ubranka zacznę inwestować po 2-3 miesiącu życia. Zobacz sobie dotsmylove- Mam od nich rożek i jest super jakości. Jest dużo kobiet, które szyją pościel i inne rzeczy na instagramie i allegro. Cukrzycy idzie dostać od tych słodkości 😁

Czy wraz ze wzrostem wagi waszych dzieci coraz mocniej odczuwacie kopniaki? U mnie ostatnie 3 dni kopie mnie mocno i bardzo często. W dodatku cały czas się wierci. Wierzę, że próbuje się ustawić głową w dół ;)

reklama
Mają dobre opinie. Body też mają piękne ale chwila i dziecko wyrasta. Chyba w tego typu ubranka zacznę inwestować po 2-3 miesiącu życia. Zobacz sobie dotsmylove- Mam od nich rożek i jest super jakości. Jest dużo kobiet, które szyją pościel i inne rzeczy na instagramie i allegro. Cukrzycy idzie dostać od tych słodkości 😁

Czy wraz ze wzrostem wagi waszych dzieci coraz mocniej odczuwacie kopniaki? U mnie ostatnie 3 dni kopie mnie mocno i bardzo często. W dodatku cały czas się wierci. Wierzę, że próbuje się ustawić głową w dół ;)
O, zdecydowanie! Czasami bywa to już dotkliwe, teraz mam wrażenie, że bardziej się rozpycha i wierci, ma mniej miejsca i u mnie coraz częściej zgaga.

Do góry