reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Wow! Lekarz mówił ile wcześniej? :) który masz teraz tydzień?
Ja dzisiaj mam wizytę.. Strasznie się stresuje jak tam ta szyjka 🙄
Aktualnie 30+2... prawdopodobnie dwa tygodnie wcześniej będę rodzic... wszystko będzie zależeć od tego ile mały urosnie przez najbliższe 4 tyg... Ja też się stresowalam szyjka przed wizytą... zwlaszcza ze ostatnio mialam pobolewania w dolnej części brzucha ale okazało się że szyjka ma ponad 3 cm wiec jak na ten tydzień to podobno bardzo dobrze...

Wczoraj miałam wizytę... maly zdrowy i rosnie... ma już 1900g😮❤ prawdopodobnie będę rodzic wcześniej niż mam termin...
Ale duzy chlopak! Ja mam wizyte w piatek i nie moge sie doczekac juz. Dzis mialam teleporade z moim endokrynologiem i dostalam zaswiadczenie do CC, ktore musze w szpitalu odebrac. Mowil lekarz cos wiecej? Jak bedziesz rodzic wczesniej tzn beda wywolywac czy jak? ;)

Ale duzy chlopak! Ja mam wizyte w piatek i nie moge sie doczekac juz. Dzis mialam teleporade z moim endokrynologiem i dostalam zaswiadczenie do CC, ktore musze w szpitalu odebrac. Mowil lekarz cos wiecej? Jak bedziesz rodzic wczesniej tzn beda wywolywac czy jak? ;)
Tak będą wywoływać wcześniej żebym dała radę urodzić... doktorka stwierdziła że bezpieczniej będzie dla mnie i dla dziecka rodzic wcześniej dwa tygodnie niż jakby mieli mi potem robić cesarke...

U mnie po wizycie wszystko ok. Jestem 28+3,mała ułożona glowkowo, wazy 1230,wiec ponoć idealnie! Lekarz stwierdził że musieli źle zmierzyć małą ostatnio jak trafiłam do szpitala 🤷🏼‍♀️ i że nie mam się czym stresować. Termin wyszedł 3 dni wcześniej niż przy pierwszym usg ale lekarz powiedział żebym się tym nie sugerowała :) także po 2 tygodniach mega stresów jestem już spokojna 🙏🏼

Super, że tak dobrze idą wam wizyty :)

Dziewczyny, doradźcie... tak siedzę i zastanawiam się czy jeśli mam ciepły, zimowy kombinezon dla malucha, kocyk i poduszkę do wózka to czy potrzebuję też śpiworka do wózka?

reklama
Super, że tak dobrze idą wam wizyty :)

Dziewczyny, doradźcie... tak siedzę i zastanawiam się czy jeśli mam ciepły, zimowy kombinezon dla malucha, kocyk i poduszkę do wózka to czy potrzebuję też śpiworka do wózka?
Mam takie same rozkminy ostatnio😆 czytałam gdzieś, że albo śpiworek albo kombinezon, dodatkowo, jeśli będzie bardzo zimno można okryć kocykiem. Zawsze też można cieplej ubrać pod kombinezonem

Do góry