reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Ja biore magnez z potasem ASPARGIN 6 tabletek dziennie i 2 tabletki magne b6
Z tego co kojarzę z forum to przepisał Ci lekarz ten aspargin? Znajomy ostatnio mi mówił że to jest najlepszy preparat bo to lek a nie suplement i się zastanawialam czy kobiety w ciąży mogą. Dopytam swojego gin ale widzę że macie duże dawki dosyć więc tak jak myślałam tego się nie zazywa po jednej tabletce haha

Z tego co kojarzę z forum to przepisał Ci lekarz ten aspargin? Znajomy ostatnio mi mówił że to jest najlepszy preparat bo to lek a nie suplement i się zastanawialam czy kobiety w ciąży mogą. Dopytam swojego gin ale widzę że macie duże dawki dosyć więc tak jak myślałam tego się nie zazywa po jednej tabletce haha
Nie lekarz a mama mi polecila. Pracuje w szpitalu na patologii ciazy przy noworodkach i ciezarnym daja wlasnie aspargin i to magne b6. Ona tez go w ciazy brala. Ja mam go z polski bo tu lipa z potasem i magnezrm jakimkolwiek. Bralam tez przed ciążą 😊

Macie jakiś sprawdzony magnez czy kupujecie cokolwiek z apteki? Pytam ponieważ znalazłam jakiś w domu ale jak zobaczyłam jakie to dawki to trzeba byloby chyba 6 tabletek jeść a wiadomo w ciąży nie chce eksperymentowac 😏 i zastanawiam się jaki kupić.
A biorę asmag. Przekonała mi bo moja gin i to samo kazał mi brać lekarz gin który mnie badal w szpitalu jak plamilam...

Na moje sapotrzebowanie to malo ale nie ma w wiekszych dawkach nic za bardzo
No porozmawiam ze swoim lekarzem bo ostatnio skurcze mi się właśnie wróciły. Co prawda nie są tak częste i intensywne ale jednak są. Zapytam właśnie czy dostanę coś dodatkowo. Ostatnio jak mu powiedziałam, że skurcze nasilają się wieczorem to mi powiedział, że za dużo robione w ciągu dnia i dlatego.

No porozmawiam ze swoim lekarzem bo ostatnio skurcze mi się właśnie wróciły. Co prawda nie są tak częste i intensywne ale jednak są. Zapytam właśnie czy dostanę coś dodatkowo. Ostatnio jak mu powiedziałam, że skurcze nasilają się wieczorem to mi powiedział, że za dużo robione w ciągu dnia i dlatego.
Nospy nie bierzesz

Nospy nie bierzesz
Nosoy nie biorę bo to nie sa takie bardzo bolesne skurcze ani bóle podbrzusza. Ja poprsotu mam tak że mam takie kłucia jakby szpilką i głównie tam na dole rzadziej w podbrzuszu. Jeden dzień miałam tak, że w ciągu minuty miałam chyba z 20 takich ukłuć i właśnie wtedy na cito do lekarza. Podejrzewał, że to może być szyjka ale szyjka na szczęście długa. Kazał brać właśnie magnez. Biorę chyba z 2 miesiące już a, że jest dwójka maluszkow to podejrzewam, że ze mnie po prostu wyciągają i powinnam zwiększyć dawkę

reklama
Też biorę aspargin, i tej i w poprzedniej ciąży. I tani jest.
I w ogóle to jak ja strasznie zazdroszczę dziewczyna w pierwszej ciąży, odpoczywasz kiedy chcesz, nic nie musisz. Kurcze, jakie to były piękne czasy. Teraz za żadne skarby nie mam możliwości przespać się w dzień, a mimo spania w nocy po 8-10 h to chodzę jak zombie.

Ostatnia edycja:
Do góry