reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Hejka wszystkim 😊ja miałam bardzo napięty grafik od wczoraj😁 dzisiaj wogole co chwilę burza a ja się boję, że nawet telefon mam wyłączony 😁ogólnie to wczoraj męczyły mnie cały czas wzdęcia znowu a dzisiaj zaparcia🙄 no i mąż kupił mi dzisiaj gofrownice bo już za mną chodziły gofry i głupia ja powstrzymać się nie mogłam i zrobilam gofry i zjadłam na kolacje. Mądre to nie było bo będę się męczyć jeszcze bardziej. No ale musiałam nie mogłam wytrzymać 😁

reklama
Może i to za szybko, ale odkupiłam wózek [emoji16]trafiła mi się perełka z 2019. Dziewczynie dziadki zafundowały wózek Lonex (2w1) szary, ale laska niezadowolona bo marzyła o innym. Gondole używała 6 miesiecy, spacerówkę wcale. No i kupiłam.
Ja dzisiaj trafiłam na takie cudo:
Screenshot_2020-06-26-17-05-54-543_com.facebook.katana.jpeg
Screenshot_2020-06-26-17-05-41-089_com.facebook.katana.jpeg
IMG_20200626_185708.jpeg

Hejka wszystkim [emoji4]ja miałam bardzo napięty grafik od wczoraj[emoji16] dzisiaj wogole co chwilę burza a ja się boję, że nawet telefon mam wyłączony [emoji16]ogólnie to wczoraj męczyły mnie cały czas wzdęcia znowu a dzisiaj zaparcia[emoji849] no i mąż kupił mi dzisiaj gofrownice bo już za mną chodziły gofry i głupia ja powstrzymać się nie mogłam i zrobilam gofry i zjadłam na kolacje. Mądre to nie było bo będę się męczyć jeszcze bardziej. No ale musiałam nie mogłam wytrzymać [emoji16]
U nas też już dzisiaj 3 burza...nawet grad był...
A czuję się ogólnie jak kupa.
Dzieciaki odebraly swiadectwa z obu szkół, ja się popłakałam bo starszy skończył szkołę muzyczną już...
W ogóle ryczę dzisiaj tak jak niebo płacze...
I mam jakieś drżenia mięśni...tak jakbym magnezu mało miała...a dietę mam zróżnicowaną i nie powinnam mieć braków...plus witaminy ciążowe.
Chyba, że pasożycik tak wysysa ze mnie...

Dzieciaki odebraly swiadectwa z obu szkół, ja się popłakałam bo starszy skończył szkołę muzyczną już...
I mam jakieś drżenia mięśni...tak jakbym magnezu mało miała...a dietę mam zróżnicowaną i nie powinnam mieć braków...plus witaminy ciążowe.
No te burze dzisiaj to juz przesada, ja mam dosyć na całe lato a wszystko jeszcze przed nami 😱
Humorek mam dzisiaj podobny wczoraj chodziłam w Skowronkach a dzisiaj bym mogła ryczeć na każdym kroku i byle co mnie denerwuje. Ostatnio wogole często mi się to zdarza.
A może powinnaś dodatkowo suplementowac magnez? Ja ogólnie biorę 3-4 tabletki dziennie bo miałam takie skurcze ale w sumie też nie wiem czy maluchy tak że mnie ciągną bo dawki nie zmieniłam a skurcze znowu zaczęły się pojawiać 🤔 nie tak często ale jednak są, za tydzień mam wizytę więc muszę koniecznie porozmawiać o tym z lekarzem.

gratulacje dla synów w szczególnosci starszego 👍
ja w poprzedniej ciazy suplementowalam dodatkowo magnez bo tak ze mnie sciagal

gratulacje dla synów w szczególnosci starszego [emoji106]
ja w poprzedniej ciazy suplementowalam dodatkowo magnez bo tak ze mnie sciagal
Dziękuję [emoji4]

I macie chyba rację z tym magnezem. W domu miałam tylko z witamina B6 więc wzięłam 1 tabletkę (zapotrzebowanie na magnez 15% a B6 100%).
Muszę sobie kupić sam magnez. Ale wypiłam butelkę soku pomidorowego i zjadlam 1/3 tabliczki czekolady [emoji13] to uzupełnilam i potas i magnez.
A pozniej poszłam na spacer znowu...jakimis zakamarkami w naszym miasteczku gdzie jeszcze nigdy nie bylam.
I musielismy chodzić po płocie prawie... przez te burze [emoji13]
IMG_20200626_213725.jpeg

Dziękuję [emoji4]

I macie chyba rację z tym magnezem. W domu miałam tylko z witamina B6 więc wzięłam 1 tabletkę (zapotrzebowanie na magnez 15% a B6 100%).
Muszę sobie kupić sam magnez. Ale wypiłam butelkę soku pomidorowego i zjadlam 1/3 tabliczki czekolady [emoji13] to uzupełnilam i potas i magnez.
A pozniej poszłam na spacer znowu...jakimis zakamarkami w naszym miasteczku gdzie jeszcze nigdy nie bylam.
I musielismy chodzić po płocie prawie... przez te burze [emoji13]Zobacz załącznik 1139766
Macie jakiś sprawdzony magnez czy kupujecie cokolwiek z apteki? Pytam ponieważ znalazłam jakiś w domu ale jak zobaczyłam jakie to dawki to trzeba byloby chyba 6 tabletek jeść a wiadomo w ciąży nie chce eksperymentowac 😏 i zastanawiam się jaki kupić.

reklama
Do góry