reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
W góry nie można powyżej 2500m n p m ;)
W Polsce nawet rysy tyle nie maja wiec spokojnie ;) a nie Rysy jednak maja 2503 :D jakoś się uczyłam sto lat temu, ze 2499 ;p
Nie ma znaczenia bo w wysokie Tatry i tak raczej się nie wybiorę ;)

Edit: dobrze pamiętam, w Polsce 2499 po Słowackiej stronie jest 2503 (nie to żeby było to istotne).
Ale wiesz plyty tektoniczne sie ruszaja to i gory moga urosnac 😉

Ja poki co smaruje sie 30, troche sie opalilam, mam nadzieje, ze nie wyjda mi przebarwienia.
Tak tak legalnie. Co lepsze w jednej z najlepszych restauracji w calej austrii a takie jaja odwalają 😒😒😒
Moj kiedys pracowal jako kelner w jednej z najlepszych restauracji w Rzymie, a jak sie okazalo to w ogole robili problemy z wyplata. Ale za to wspomnienia ma stamtad, bo zaserwowal ostatnia wieczerze aktorowi James Gandolfini (gral w Rodzina Soprano) po czym na jego oczach dostal zawalu serca i zmarl, a potem m sprzedawal informacje dziennikarzom do gazet (co zamowil na kolacje i takie tam pierdoly)😂

A kiedy do szkoły rodzenia planujecie się zapisać?
Ja tez nie planuje. W pierwszej ciąży tez nie byłam, i tak skończyło się wywoływaniem i masa chemii która we mnie wlali wiec wiedza ze szkoły na nic by się nie przydała w tym względzie. Może w kwestii pielęgnacji... ale ogarnelismy to z książki i dołączonej płyty i jakoś poszło.

No mi też pomogła ale jeszcze mnie trzyma trochę. Wolę się zaopatrzyć już awaryjnie w jakieś tabletki bo nie wiem kiedy i gdzie mnie dopadnie. Kurcze a u was też to przebiega aż tak boleśnie?
U mnie sie pare razy zdarzylo tak bolesnie i w ogole odkrylam, ze niektore rzeczy, ktore przedtem jadlam bez problemu, teraz wlasnie tak na mnie dzialaja, wiec unikam np salaty, brokulow, jablek.

Ale ze mnie się zrobiła słaba pipka 😂
Byłam na bieżni i maszerowałam przez godzinkę pod górkę. Jestem elegancko spocona.

ale nic nie boli, nie szalałam z tętnem tylko zmniejszałam prędkość/nachylenie ;)

I założyłam skarbonkę na treningi personalne jak już będę mogła po połogu ;) dziecie będzie szło do tatusia do roboty a matka na siłownie xD
Ja dokładnie mam taki sam plan i uwazam że jest z korzyścia dla każdego członka rodziny 😄 tatuś z córeczka zacisną więzi A ja wrócę do formy no i trochę odpoczynku się przyda haha 😄

A kiedy do szkoły rodzenia planujecie się zapisać?
Ja myślę wrzesień /październik tak mi doradzali żeby wszystko mieć na świeżo. Ale właśnie sierpień byłby bardziej na spokojnie ale u nas już nie ma miejsc... Zapisujecie się do jakiś prywatnych szkół czy przy szpitalu? U nas prywatne trochę drożej, wiadomo, ale zajęcia mają bardzo ciekawe i tak się zastanawiam 🤔

Ja dokładnie mam taki sam plan i uwazam że jest z korzyścia dla każdego członka rodziny 😄 tatuś z córeczka zacisną więzi A ja wrócę do formy no i trochę odpoczynku się przyda haha 😄

Ja myślę wrzesień /październik tak mi doradzali żeby wszystko mieć na świeżo. Ale właśnie sierpień byłby bardziej na spokojnie ale u nas już nie ma miejsc... Zapisujecie się do jakiś prywatnych szkół czy przy szpitalu? U nas prywatne trochę drożej, wiadomo, ale zajęcia mają bardzo ciekawe i tak się zastanawiam 🤔

Ja przy szpitalu, bo za darmoszkę ;)

Witam wszystkich z rana. :)
Ja już po porannych mdlosciach 🤭😂
Jest to mój pierwszy post na grupie ale od jakiegoś czasu obserwuje forum. Zawsze fajnie zobaczyć jak to wygląda z innych stron, lub czegoś nowego się dowiedzieć (zwłaszcza u Pierwiastek ) 😁 u mnie termin z miesiączki na 9.12 a z USG na 15.12 więc zobaczymy 😁❤️
Co do płci to jestem już po prenatalnych i dwie wizyty u mojej Pani doktor potwierdzone kilka razy że chłopak 😁🍼👶 pozdrawiam Was wszystkie, trzymam za was kciuki i życzę zdrowia ❤️❤️

Ja próbuję przy szpitalu, ale innym, niż ten gdzie chcę rodzić. W moim jeszcze nawet nie otwarta, poza tym w tym drugim mają wszystko fajnie opisane, cały program, stronę internetową - można się ze wszystkim zapoznać i zapisać przez internet, a ja szanuję takie rzeczy 😁

reklama
Ale wiesz plyty tektoniczne sie ruszaja to i gory moga urosnac 😉

Ja poki co smaruje sie 30, troche sie opalilam, mam nadzieje, ze nie wyjda mi przebarwienia.

Moj kiedys pracowal jako kelner w jednej z najlepszych restauracji w Rzymie, a jak sie okazalo to w ogole robili problemy z wyplata. Ale za to wspomnienia ma stamtad, bo zaserwowal ostatnia wieczerze aktorowi James Gandolfini (gral w Rodzina Soprano) po czym na jego oczach dostal zawalu serca i zmarl, a potem m sprzedawal informacje dziennikarzom do gazet (co zamowil na kolacje i takie tam pierdoly)😂

No to niezłą mąż ma pamiątkę 🙈

Do góry