reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziewczyny mam do was pytanie. Bo zanim zaszlam w ciaze to tak miesiąc wcześniej glaskalam się po brzuchu i ostatnio znowu zaczęłam się głaskać. I pytanie takie moje brzmi:
Można głaskać ręką po brzuchu w 8tyg(7+0) ciąży?
Czemu by nie ? ☺😉
@mmlodamamaaa glaskanie brzucha moze wywolywac skurcze. Nie wiem jak jest w pierwszym trymestrze, czy stanowi to jakies zagrozenie ale wiem ze na pozniejszych etapach lepiej tego unikac.
Mój gin w poprzedniej ciąży mówił od początku, że mam nie głaskać brzucha. Także co lekarz to pewnie inna opinia. Ja w każdym razie nie glaskalam skoro takie było zalecenie lekarza ;)

reklama
A wiec jest serduszko i bije ❤ jest zarodek ❤ ciaza według usg młodsza niz z OM, ale tak tez myslalam patrzac na owulacje. Przewidywany termin porodu z usg to 8.12 :)
Karta ciąży założona. Nastepna wizyta 6.05 i wtedy umawiamy sie na prenatalne. :)
L4 na kolejne trzy tygodnie. Raczej do pracy juz nie wrócę.. :)
Zobacz załącznik 1106136
Gratuluję udanej wizyty :)

Ja biorę Prenatal Uno, ale też sama to sobie wybrałam.

Dziewczyny z Polski- czy u Was ginekolodzy pozwalają przyjść na wizytę z partnerem? Moja jest w klinice i obawiam się, że będę musiała być sama, a tak bym chciała żeby mąż był przy mnie...
Niestety przez 👑wirusa nie mogę przychodzić z partnerem.

Czy ja dopiero co pisalam, że nie mam mdłości? Dzisiaj było pierwsze 🤮. Jutro ginekolog pierwsza wizyta, stresik jest :) mam tylko nadzieję, że mi da l4 bo czuję sie KOSZMARNIE :/

@Nata34 @Natalia1811 współczuję bardzo, nie poddawajcie się, nastepnym razem na pewno się uda i pamiętajcie, że matka natura wie co robi i jak nie pozwolila Waszym dzidziusiom przyjsc na świat to znaczy, że tak mało być:*
Widze ze pisalas cos na watku o nerwicy. Co ci dolega, mozna podzielic sie jakimis sposobami na lęki, stres itp 😊

Hej kobiety! [emoji173] chciałabym się nieskromnie przywitać, gdyż wczoraj zobaczyłam dwie kreski, i beta to 76.

Lecz strasznie się boję bo trochę się staraliśmy, i kłują mnie jajniki i mam też torbiele.

Czy której jak mi udało się zajść w ciążę przy torbielach i jest wszystko ok ?

Nie byłam jeszcze u lekarza, dziś chyba zadzwonię i się umówię.

Jestem taka szczęśliwa, ale zarazem tak się boję [emoji849][emoji849]
Ja zaszłam przy torbieli. Byłam na pierwszym USG ale o torbieli ginka nic nie mówiła a ja zapomniałam zapytać. Muszę o to podpytać na kolejnej wizycie bo czuję, że torbiel dalej jest bo mnie tak specyficznie boli.

Czy ja dopiero co pisalam, że nie mam mdłości? Dzisiaj było pierwsze 🤮. Jutro ginekolog pierwsza wizyta, stresik jest :) mam tylko nadzieję, że mi da l4 bo czuję sie KOSZMARNIE :/

@Nata34 @Natalia1811 współczuję bardzo, nie poddawajcie się, nastepnym razem na pewno się uda i pamiętajcie, że matka natura wie co robi i jak nie pozwolila Waszym dzidziusiom przyjsc na świat to znaczy, że tak mało być:*

Na 100 % wypisze Ci L4. Moja od razu na wstępie powiedziala ze wypisuje bo korona. I na pewno bedzie mi ciagle wypisywać. Najpierw mialam na 2 tyg. Teraz na kolejne trzy. :)

Tak, pisałam- neurolog mnie wysylala do psychiatry, bo podejrzewala początki nerwicy, ale nie poszlam koniec końców i żałuję bo sie to tylko nasila. Mam ataki paniki podczas jazdy samochodem po autostradzie i podczas chodzenia po dużych powierzchniach (to tak w skrocie). Czuje sie jak bym zaraz miala zemdlec lub stracić grunt pod nogami, a w samochodzie oblewa mnie zimny pot i musze zjeżdżać wtedy najblizszym zjazdem na drogi poboczne... Na szczescie teraz nie wykonuje ani jednej ani drugiej czynności, ale ostatnio pojawil mi sie lęk przy zasypianiu - kolatanie serca, zimno i uczucie ze mi sie klatka piersiowa zapada zaraz przy pierwszej fazie zasypiania. Jak te objawy się mocno nasila to będę musiala się umówić na konsultację, o którą teraz podobno mega trudno.
Z doświadczenia powiem ze nie warto zwlekać. Im dłużej tym gorzej się nasila

reklama
Ja ostatnio w nocy obudziłam się zlana potem i serce waliło mi tak, że nie mogłam złapać oddechu Nie pamiętam czy coś mi się śniło. Nie mam pojęcia o co chodzi bo uspokojenie się zajęlo mi z 30 MIN. W związku z pracą miałam podobne objawy przed zaśnięciem albo nad ranem ale nie o takiej intensywności A na szczęście prscowych stresów teraz brak ale też będę obserwować

Do góry