Ehh jak widać nie. Mój mąż ma czasami dosyć mojego marudzenia, że się martwię itp. Swoją drogą ostatnio mnie tak czepię, że mogę beczec na każdym kroku i wszystko mnie wyprowadza z równowagiA myślałam, że tylko ja mam takie nerwy
reklama
Angelika22
Fanka BB :)
Nunu wątpię , wczoraj na usg lekarz mnie pół godziny mocno uciskał bo mały ciagle się wypinał dupa i mnie nic nie bolało . Detektor jest bezpieczny i wątpię żebyś mocno uciskała ja odstawiłam na bok po wczorajszej wizycie
Co prawda to moja pierwsza ciąża ale wyczekana i trochę przejść musiałam.. No i bliźniacza a lekarz na każdej wizycie powtarza mi że bliźniacza jest wysokiego ryzyka i dlatego częste wizyty i niczego nie bagatelizujemy niczego A od początku jak nie plamienia to infekcja, torbiel cuda...Ja panikuje bo pierwsza ciąże straciłam w 11 tygodniu ale teraz już jest 17 więc najgorsze ryzyko już za nami
silverwomen
Zaciekawiona BB
Super dobrz, że wszystko jest OkiJestem po, dzięki Bogu wszystko okej.
Nie wiem czy wszystkie pytania zapamiętałam, ale 17tc, nie biorę duphastonu i nie miałam wcześniej plamień, teraz były takiego koloru ceglastego, trochę na bieliźnie i trochę na papierze.
Ale do rzeczy, przebadała mnie wzdłuż i wszerz, nie znalazła nic niepokojącego na szczęście... na pytanie skąd plamienie zasugerowała, że podczas wczorajszej wizyty może doszło do jakiegoś uszkodzenia. Ale nie widzi już krwi w drogach rodnych, na usg dzidzia wariowała, fhr 145.
Mam nadzieję, że ma rację i że to faktycznie nic takiego ☺ Dzięki za wszystkie kciuki i miłe słowa
Nawet nie chodzi mi o to, że od uciskania tylko od masażu głowica (szukania tętna) bo podobno brzucha masować się nie powinno bo to może powodować skurczeNunu wątpię , wczoraj na usg lekarz mnie pół godziny mocno uciskał bo mały ciagle się wypinał dupa i mnie nic nie bolało . Detektor jest bezpieczny i wątpię żebyś mocno uciskała ja odstawiłam na bok po wczorajszej wizycie
EvilDesiree
Super [emoji3590] kamień z sercaJestem po, dzięki Bogu wszystko okej.
Nie wiem czy wszystkie pytania zapamiętałam, ale 17tc, nie biorę duphastonu i nie miałam wcześniej plamień, teraz były takiego koloru ceglastego, trochę na bieliźnie i trochę na papierze.
Ale do rzeczy, przebadała mnie wzdłuż i wszerz, nie znalazła nic niepokojącego na szczęście... na pytanie skąd plamienie zasugerowała, że podczas wczorajszej wizyty może doszło do jakiegoś uszkodzenia. Ale nie widzi już krwi w drogach rodnych, na usg dzidzia wariowała, fhr 145.
Mam nadzieję, że ma rację i że to faktycznie nic takiego [emoji3526] Dzięki za wszystkie kciuki i miłe słowa
Nocusia89:)
Ja też pierwsza miałam bliźniacza. Ważne że lekarz reaguje na każdą sytuacje i niczego nie bagatelizujeCo prawda to moja pierwsza ciąża ale wyczekana i trochę przejść musiałam.. No i bliźniacza a lekarz na każdej wizycie powtarza mi że bliźniacza jest wysokiego ryzyka i dlatego częste wizyty i niczego nie bagatelizujemy niczego A od początku jak nie plamienia to infekcja, torbiel cuda...
Dokładnie trzeba myśleć pozytywnie bo przecież wszystko musi być dobrzeJa też pierwsza miałam bliźniacza. Ważne że lekarz reaguje na każdą sytuacje i niczego nie bagatelizuje
Nocusia89:)
Mój lekarz cały czas tak mówi że trzeba się cieszyć ciąża i przestać zamartwiać jestem dobrej myśli i czekam na nasze maleństwo w grudniuDokładnie trzeba myśleć pozytywnie bo przecież wszystko musi być dobrze
reklama
@Animowana Super że wszystko ok
@EvilDesiree niestety wiem że nie zawsze jest po naszej myśli, USG na normalnej wizycie jestem w stanie zrozumieć ale z tymi prenatalnymi bardzo nie fajnie Cię potraktował. Gdybym miała możliwość to poszłabym do innego na następne, chyba że wiesz że to naprawdę dobry specjalista
@EvilDesiree niestety wiem że nie zawsze jest po naszej myśli, USG na normalnej wizycie jestem w stanie zrozumieć ale z tymi prenatalnymi bardzo nie fajnie Cię potraktował. Gdybym miała możliwość to poszłabym do innego na następne, chyba że wiesz że to naprawdę dobry specjalista