reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja również czasami nie mam weny...albo mam lenia strasznego [emoji12]
Ogólnie to wszystko byłoby spoko gdybym zawsze miała potrzebne rzeczy w lodówce [emoji16]
Nienawidzę robić zakupów! Najgorsze co może być.To ja dzisiaj warzywnie - zupa brokułowa [emoji3049][emoji3049][emoji3049]
Przepyszna wyszła [emoji4] i zakochałam się w tej stronie z przepisami:
Uważam, że u lekarza powinnaś się uprzec na jakieś leki obniżające cisnienie.
I każdy pomiar skwapliwie notuj i pokazuj lekarzowi.
No chciałabym i sobie...ale po letroxie ok. 45 minut nic nie można jeść.
A jeszcze endokrynolog, u ktorego byłam to zaznaczył, że mam popijać przegotowaną wodą. Żadną mineralną i niczym innym. Bo dawki hormonu są tak małe (mikrogramy), ze nawet minerały z wody mogą zaburzyć wchłanianie.
Więc wyobraź sobie jak robiłam chłopu kanapki i wsadziłam palucha w serek topiony to nie mogłam go oblizać nawet [emoji45] musiałam wytrzeć...a tak mnie ssało [emoji21]
Oj bidula 😕 A co do tej strony Kwestia Smaku to tez ja lubie, wszystkie przepisy, ktore probowalam wyszly mi dobrze, nawet te na ciasta, co rzadko ufam przepisom z internetu.
Co do wychowania, to przez wiekszosc mojego dziecinstwa moj tata byl w Kanadzie. Moja mamá pracowala, wiec w sumie tez najwiecej czasu spedzalam z babcia, ktora mieszkala z nami i byla cudowna (ta babcia co byla na zdjeciu ze mna w wozku 😉) Kiedys byla dyrektorka przedszkola wiec miala super podejscie do dzieci, bawila sie z nami, robila najlepsze pierogi na swiecie i wysylala mnie do cukierni po paczki i mowila kup sobie co chcesz 😍 Prawde mowiac jakies wspomnienia wspolnych zajec z moimi rodzicami, to juz z pozniejszych czasow, kiedy jezdzilismy na wycieczki. Moze faktycznie moi rodzice nigdy nie byli jacys bardzo wylewni w okazywaniu uczuc i teraz przy wnuczce im latwiej 😉

reklama
Była lekarz z ginekologicznego.
Jakiś pomiar krwi wyszedl za wysoki co może świadczyć albo o infekcji albo jest podwyższony przez ciaze albo coś z sercem. Więc muszą mnie dokładniej przebadać. Teraz dostanę zastrzyk w brzuch i mam się nauczyć sama robic, przeciwzakrzepowo. W razie w.

Nie wiem jeszcze czy mnie zostawiać czy wyślą do domu bo prawdopodobnie resztę badań będę miała od poniedziałku.

Była lekarz z ginekologicznego.
Jakiś pomiar krwi wyszedl za wysoki co może świadczyć albo o infekcji albo jest podwyższony przez ciaze albo coś z sercem. Więc muszą mnie dokładniej przebadać. Teraz dostanę zastrzyk w brzuch i mam się nauczyć sama robic, przeciwzakrzepowo. W razie w.

Nie wiem jeszcze czy mnie zostawiać czy wyślą do domu bo prawdopodobnie resztę badań będę miała od poniedziałku.
Bedzie dobrze, trzymamy kciuki 🙂
Robiłam sobie zastrzyki w brzuch przeciwzakrzepowo po operacji kostki. Najtrudniej było mi się przełamać żeby sama siebie wbić igłę. A reszta poszła szybko 😁 znalazłam sobie 2 miejsca gdzie wstrzyknięcie płynu nie bolalo i robiłam na zmianę 🙂

Może to głupie pytanie, ale pijecie tonik? Mam ogromną ochotę na espresso z tonikiem, ale wyczytałam że ma chininę i w ciąży niewskazany, z drugiej strony gdzieś widziałam że trzeba by było wypić kilka butelek żeby zaszkodziło, a ja bym tylko chciała pół szklanki...

A ja muszę się powstrzymywać żeby nie przeholować z jedzeniem 😱

Załączniki

• 3730C596-54FA-48D7-B4C2-A75028CF32D7.jpeg
    3730C596-54FA-48D7-B4C2-A75028CF32D7.jpeg
    2,1 MB · Wyświetleń: 97
Zbliża się pora kolacyjna ,ja mam zawsze problem z pomysłem na kolacje😏staram się coś bardziej lekkiego....zazwyczaj to sałatkę grecka jemy ale Ilez mozna😏😏moze ktoś ma jakiś pomysł?

reklama
Zbliża się pora kolacyjna ,ja mam zawsze problem z pomysłem na kolacje😏staram się coś bardziej lekkiego....zazwyczaj to sałatkę grecka jemy ale Ilez mozna😏😏moze ktoś ma jakiś pomysł?
U mnie dzisaj wjechały naleśniki a to dlatego że Córeczka uwielbia ja nie zjadłam żadnego...

Do góry