Oj bidula A co do tej strony Kwestia Smaku to tez ja lubie, wszystkie przepisy, ktore probowalam wyszly mi dobrze, nawet te na ciasta, co rzadko ufam przepisom z internetu.Ja również czasami nie mam weny...albo mam lenia strasznego [emoji12]
Ogólnie to wszystko byłoby spoko gdybym zawsze miała potrzebne rzeczy w lodówce [emoji16]
Nienawidzę robić zakupów! Najgorsze co może być.To ja dzisiaj warzywnie - zupa brokułowa [emoji3049][emoji3049][emoji3049]
Przepyszna wyszła [emoji4] i zakochałam się w tej stronie z przepisami:
Uważam, że u lekarza powinnaś się uprzec na jakieś leki obniżające cisnienie.Zupa brokułowa
Zupa brokułowa z ziemniakami, marchewką i serkiem topionym. Pyszna i zdrowa zupa z brokułów. Brokułowa przepis.www.kwestiasmaku.com
I każdy pomiar skwapliwie notuj i pokazuj lekarzowi.
No chciałabym i sobie...ale po letroxie ok. 45 minut nic nie można jeść.
A jeszcze endokrynolog, u ktorego byłam to zaznaczył, że mam popijać przegotowaną wodą. Żadną mineralną i niczym innym. Bo dawki hormonu są tak małe (mikrogramy), ze nawet minerały z wody mogą zaburzyć wchłanianie.
Więc wyobraź sobie jak robiłam chłopu kanapki i wsadziłam palucha w serek topiony to nie mogłam go oblizać nawet [emoji45] musiałam wytrzeć...a tak mnie ssało [emoji21]
Co do wychowania, to przez wiekszosc mojego dziecinstwa moj tata byl w Kanadzie. Moja mamá pracowala, wiec w sumie tez najwiecej czasu spedzalam z babcia, ktora mieszkala z nami i byla cudowna (ta babcia co byla na zdjeciu ze mna w wozku ) Kiedys byla dyrektorka przedszkola wiec miala super podejscie do dzieci, bawila sie z nami, robila najlepsze pierogi na swiecie i wysylala mnie do cukierni po paczki i mowila kup sobie co chcesz Prawde mowiac jakies wspomnienia wspolnych zajec z moimi rodzicami, to juz z pozniejszych czasow, kiedy jezdzilismy na wycieczki. Moze faktycznie moi rodzice nigdy nie byli jacys bardzo wylewni w okazywaniu uczuc i teraz przy wnuczce im latwiej