reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

A macie jakieś sposoby na łupież w ciąży? Ja zaraz oszaleje. Dobrze, ze mam blond włosy 🤦🏼‍♀️
Tez mialam problem z nim na poczatku, zaczelam używac schaumy przeciwlupiezowej i jak mylam glowe to masowalam paznokciami jakis czas, nie mocno ale tak zeby pobudzic krążenie i szybko zniknął 😊

reklama
Moja córka od drugiego miesiąca życia przesypiala po 6-7h jednym ciągiem, z chłopakami było dużo gorzej...wszystko zależy od dziecka[emoji6]
Często leżę lub śpię na brzuchu, ale czasami trzeba sie obrócić bo coś od środka uwiera [emoji6]

Moja ginka powiedziała że kot w domu i toksoplazmoza to najmniejsze prawdopodobieństwo...

Górna granica czego?

Dziewczyny po co te wyrzuty? Naprawde myślicie że Wasi panowie nie mają takich snów? A jeśli je mają to tylko z Wami? [emoji12][emoji3]
Chodzi o to, że z wiekiem wzrasta zagrożenie np zespołem Downa u dziecka i nawet jak wyjdą usg i pappa ok to i tak pokazuje większe ryzyko chorób. Dlatego, oczywiście jak ktoś ma taką potrzebę, robić dokładnie badania jeśli wyjdzie coś złego w badaniach.

Chyba znalazłam swój wymarzony wózek ❤ W prawdzie cholernie drogi ale nasi rodzice powiedzieli ze się składają na wózek i możemy wybrać jaki chcemy 😁 Znacie tą firmę? Czytałam opinie i ma bardzo dobre ale pierwsze słyszę ta nazwę. Joolz Day 3
Zwróć uwagę że on ma w spacerówce siedzisko kubełkowe. Nie położysz go na płasko, to jest zawsze jakby dziecko musiało leżeć / siedzieć pozginane. Niektórzy tak lubią , ja osobiście jestem za większą swobodą dziecka w spacerówce, wolę tradycyjne oparcia gdzie osobno reguluje się oparcie plecków i osobno podnóżek tak że możesz doprowadzić do niemalże płaskiego podłoża w spacerówce (wygodniej wtedy dziecku przyjąć dowolną pozycję). Siedzisko kubełkowe wymusza jedna stała pozycję ciałka dziecka. Poczytaj i pooglądaj o tym żebyś podjęła świadoma decyzję o takiej właśnie spacerówce.

Ja brałam duphaston a potem zamienił mi gin na progrestenon besis dwa razy dziennie a teraz mówił wczoraj, ze po 20 tc będzie chciał dopiero odstawić.
Mi się wydaje właśnie, że to szybko każe mi odstawić...zwlaszcza, że miałam w sumie plamienie na początku i nie wiadomo dlaczego bo zadnego krwiaka ani nic nie było... Także dla świętego spokoju wezme jeszcze jedno opakowanie sobie 😇

A jeszcze takie pytanie. Dziś mam 12+2 i jutro ostatni dzień na jaki mam duphaston... Lekarka kazała już odstawić (biorę jeszcze luteine dowcipna) i tak się zastanawiam czy nie za szybko z tym duphastonem mam zejść? Też w 12 czy tam 13 tyg odstawiłyście? Było wszystko ok?

Ja odstawiłam od 12+4 czy 12+5

reklama
Do góry