reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

A macie jakieś sposoby na łupież w ciąży? Ja zaraz oszaleje. Dobrze, ze mam blond włosy 🤦🏼‍♀️
Tez mialam problem z nim na poczatku, zaczelam używac schaumy przeciwlupiezowej i jak mylam glowe to masowalam paznokciami jakis czas, nie mocno ale tak zeby pobudzic krążenie i szybko zniknął 😊

reklama
Moja córka od drugiego miesiąca życia przesypiala po 6-7h jednym ciągiem, z chłopakami było dużo gorzej...wszystko zależy od dziecka[emoji6]
Często leżę lub śpię na brzuchu, ale czasami trzeba sie obrócić bo coś od środka uwiera [emoji6]

Moja ginka powiedziała że kot w domu i toksoplazmoza to najmniejsze prawdopodobieństwo...

Górna granica czego?

Dziewczyny po co te wyrzuty? Naprawde myślicie że Wasi panowie nie mają takich snów? A jeśli je mają to tylko z Wami? [emoji12][emoji3]
Chodzi o to, że z wiekiem wzrasta zagrożenie np zespołem Downa u dziecka i nawet jak wyjdą usg i pappa ok to i tak pokazuje większe ryzyko chorób. Dlatego, oczywiście jak ktoś ma taką potrzebę, robić dokładnie badania jeśli wyjdzie coś złego w badaniach.

Chyba znalazłam swój wymarzony wózek ❤ W prawdzie cholernie drogi ale nasi rodzice powiedzieli ze się składają na wózek i możemy wybrać jaki chcemy 😁 Znacie tą firmę? Czytałam opinie i ma bardzo dobre ale pierwsze słyszę ta nazwę. Joolz Day 3
Zwróć uwagę że on ma w spacerówce siedzisko kubełkowe. Nie położysz go na płasko, to jest zawsze jakby dziecko musiało leżeć / siedzieć pozginane. Niektórzy tak lubią , ja osobiście jestem za większą swobodą dziecka w spacerówce, wolę tradycyjne oparcia gdzie osobno reguluje się oparcie plecków i osobno podnóżek tak że możesz doprowadzić do niemalże płaskiego podłoża w spacerówce (wygodniej wtedy dziecku przyjąć dowolną pozycję). Siedzisko kubełkowe wymusza jedna stała pozycję ciałka dziecka. Poczytaj i pooglądaj o tym żebyś podjęła świadoma decyzję o takiej właśnie spacerówce.

Ja brałam duphaston a potem zamienił mi gin na progrestenon besis dwa razy dziennie a teraz mówił wczoraj, ze po 20 tc będzie chciał dopiero odstawić.
Mi się wydaje właśnie, że to szybko każe mi odstawić...zwlaszcza, że miałam w sumie plamienie na początku i nie wiadomo dlaczego bo zadnego krwiaka ani nic nie było... Także dla świętego spokoju wezme jeszcze jedno opakowanie sobie 😇

A jeszcze takie pytanie. Dziś mam 12+2 i jutro ostatni dzień na jaki mam duphaston... Lekarka kazała już odstawić (biorę jeszcze luteine dowcipna) i tak się zastanawiam czy nie za szybko z tym duphastonem mam zejść? Też w 12 czy tam 13 tyg odstawiłyście? Było wszystko ok?

Ja odstawiłam od 12+4 czy 12+5

reklama
Do góry