reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Mam tam robione prenatalne z projektu UE :) w czwartek jadę na badanie krwii przed drugim prenatalnym. Jak oceniasz porodówkę na Goduli?

Bardzo mi przykro z powodu Amelki :(
Polecam w 100%. Miałam cc w 00/2016. Sala dwuosobowa z łazienką. Amelke od razu wiezli do Katowic. Pojawila sie Pani psycholog i zaproponowano mi sale osobma by nie być z drugą mamą i jej zdrowa córeczka. Opieka na wysokim poziomie.

reklama
@Martini4 @Cytrynka 20 witamy w grudniówkach, życzę spokojnej ciąży
@WojowniczaNinja @nakuga @Martini4 Witajcie ślązaczki! widzę że coraz więcej nas tutaj, ja jestem z Dąbrowy Górniczej :)
@Asia Kasia mi tez tak skakało ciśnienie i lekarz przepisał mi w poprzedniej ciąży dopegyt, teraz jedyne co możesz zrobić to dużo pić, położyć się i schłodzić
@Piernik98 Ja tez nigdzie nie jadę, nie fortunnie mąż zmienia pracę, właśnie wysiadły nam hamulce w aucie a do tego mam już dwie wizyty u lekarzy (jedna moja druga syna) które dyskwalifikują mnie żeby pojechać gdzieś na dłużej niz tydzień. Jeszcze dojdzie mi w miedzy czasie ginekolog, i kardiolog syna 🤷‍♀️

A jak to jest właściwie z terminem porodu?
Mamy termin z OM i później powiedzmy około prenatalnych z USG. A potem jeszcze sie to określa czy juz sie trzyma tego USG na podstawie pomiaru CRL?
Bo potem z tego co kojarzę mierzy się juz masę dziecka, a nie wymiar. Czy jakos w III trymestrze jeszcze raz sie określa dokładniejsza date? :p
Też mnie ciekawi. Według okresu powinnam mieć na 25 grudnia. A że miałam przesunięcie w owu okazało się że maluszek jest młodszy i termin na 31 się przesunął. Czekam na piatek na prenatalne ciekawe co powie :) czy zostanie koniec grudnia czy może w święta będziemy już razem 😍

Polecam w 100%. Miałam cc w 00/2016. Sala dwuosobowa z łazienką. Amelke od razu wiezli do Katowic. Pojawila sie Pani psycholog i zaproponowano mi sale osobma by nie być z drugą mamą i jej zdrowa córeczka. Opieka na wysokim poziomie.

Szkoda, że w takich okolicznościach ale dobrze że byłaś pod dobrą opieką.

reklama
Czemu? Wiele dobrych opinii ma
Z takich rzeczy o ktorych pamietam to beznadziejnie się składał a często jezdzila autem. No i w wersji 2w1 spacerowka była do bani, młody nie mogl w niej usiedziec, musiala od razu wózek wymieniać. I był niski, dla niej to akurat nie problem ale jej facet narzekał

Do góry