Nocusia89:)
Fanka BB :)
Uwielbiam takie dzieci ja mam siostrzeńca 2 latka2 lata skończy we wrześniu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Uwielbiam takie dzieci ja mam siostrzeńca 2 latka2 lata skończy we wrześniu
Też jestem ciekawa o tym samym pomysłałam dzisiaj bo ja bladzich jestemSłuchajcie czy wy używacie lub w poprzednich ciążach używałyście kremów brązujących lub samoopalacza? Ja się przyznam ze przed ciąża korzystałam bo nienawidzę się opalać, a nogi blade jak papier .. a teraz sezon na sukienki i szorty się zaczyna i właśnie się waham czy to bezpieczne w ciąży
Tak, w tym przypadku akurat ma czczo po całonocnym wypoczynku.Czy na tsh,ft3 i ft4 trzeba być na czczo?
Nie trzebaDziewczyny czy na oddanie krwi na pappe trzeba być na czczo ? Bo nic mi nie powiedziano a szczerze nie pamietam jak to było z synem
Mi w ostatniej ciąży z om co do dnia się sprawdziło ale miałam miesiączki regularne .Z tego co wiem to najbardziej miarodajne są z pierwszych usg bo później dzieci w różnym tempie się rozwijają.A jak to jest właściwie z terminem porodu?
Mamy termin z OM i później powiedzmy około prenatalnych z USG. A potem jeszcze sie to określa czy juz sie trzyma tego USG na podstawie pomiaru CRL?
Bo potem z tego co kojarzę mierzy się juz masę dziecka, a nie wymiar. Czy jakos w III trymestrze jeszcze raz sie określa dokładniejsza date?
Właśnie tez tak słyszałam, ze najdokladniejszy termin jest z usg na początku, właśnie z prenatalnych. Ale ciekawa jestem co inne mamy maja do powiedzenia. Czy im się to sprawdziło.Mi w ostatniej ciąży z om co do dnia się sprawdziło ale miałam miesiączki regularne .Z tego co wiem to najbardziej miarodajne są z pierwszych usg bo później dzieci w różnym tempie się rozwijają.
Dzieki Ci dobra kobieto okazalo sie, ze nie mam zakladki zasiłki ale jak weszlam w miejsce zatrudnienia to tam byly swiadczenai i przerwy i tam było wszystko wiec w takim razie wszystko jest okZnaczy się ten profil na ZUS zakladala mi pani w zusie. I tam jak wchodzisz w zakładkę świadczeniobiorca u góry to potem klikasz po lewej zasiłki. Tam się pojawiają wtedy twoje zwolnienia i klikasz na taki mały plusik przy każdym zwolnieniu i wtedy otwiera się dodatkowa karta za jaki jest okres ile i kiedy płacą
To ja jestem jeden dzien za wami za tydzien w środę mam wizyte wiec juz bedzie wielkoludTo mamy identycznie ciąże bo ja też w czwartek zaczynam 17 tc. Na pewno Ci powie bo już szkrab spory i wszystko ładnie widac
Tez czułam tak szybko... U mnie to takie jakby glowica z usg od srodka.. Teraz tez czuje np rano albo wieczoremPowiedzcie mi czy cobie wmawiam czy jest to mozliwe. Dzis 14+1 wedlug om a 14+4 wedlug ostatniego usg. Przed chwila odczulam kilka razy takie smyrnięcia bardzo nisko w podbrzuszu jakby mnie cos bardzo delikatnie łaskotało. Pierwszy raz mialam to uczucie. Od razu zaczelam sie wsluchiwac w swoje cialo. Czulam takie smyrnięcia jakby nie wiem jak to nazwac ale takie delikatne jakby ktos przejechal mi opuszkami palcow od srodka. Czy jest to mozliwe??? podobno ze dosyc szczuple osoby moga wczesniej czuc + mam lozysko z tyłu jesli ma to jakiekolwiek znaczenie te informacje