reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziewczyny, które sa na l4. Macie w PUE jakąś zakładkę zasiłki? Wiem, ze sa teraz duże opóźnienia, ale zastanawiam sie czy wszystko jest okej. Szefowa twierdzi, ze zazwiozla osobiście papiery do zusu, ale na pue nie mam zadnego sladu po tym. A od maja juz zus powinien mi płacić.. Dodzwonic sie tam nie idzie...

reklama
Dziewczyny, które sa na l4. Macie w PUE jakąś zakładkę zasiłki? Wiem, ze sa teraz duże opóźnienia, ale zastanawiam sie czy wszystko jest okej. Szefowa twierdzi, ze zazwiozla osobiście papiery do zusu, ale na pue nie mam zadnego sladu po tym. A od maja juz zus powinien mi płacić.. Dodzwonic sie tam nie idzie...
Ja mam ten profil, dosyć późno się do niego zalogowałam bo dopiero na 2 miesiącu zwolnienia lekarskiego i tam w rubryce zasiłki było juz ile i kiedy dostanę. No dziś przyszedł kolejny przelew za jakiś okres a za tydzień mam kolejny .

Ja mam ten profil, dosyć późno się do niego zalogowałam bo dopiero na 2 miesiącu zwolnienia lekarskiego i tam w rubryce zasiłki było juz ile i kiedy dostanę. No dziś przyszedł kolejny przelew za jakiś okres a za tydzień mam kolejny .
Ale robilas tam cos czy jak weszłaś to juz było? Zgłaszałaś sama czy to wszystko pracodawca robił? :)

Kurde ja nic nie mam takiego :/ pue mam juz dawno i widze tam tylko moje l4 wszystkie

Cześć dziewczyny :)
Powodzenia na dzisiejszych wizytach :) Mnie dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu dopadly mdlości :( Ale mam nadzieję, że miną. Co do wakacji nam korona też pokrzyżowała plany na majówkę miały być kanary, w sieprniu Dominikana...chociaż o ile na kanary bym poleciała bałabym się na taką dłuższa trasę w ciąży się wybrać. Chociaz nie ma tego złego, Tui na sezon letni odwolało loty na Dominikanę więc pewnie kiedyś zaliczkę odzyskamy 😄 😄 😄 pani z bp mówiła, że te 180dni liczy sie od dnia wylotu czyli wychodzi styczeń przyszłego roku;)

Aninek ja miałam być w kwietniu w Nowym Jorku u siostry która tam mieszka i wszystko przepadło , nie wiem kiedy teraz polecę :(
A moja siostra z NY miala mnie odwiedzic z rodzinka i tez przez korone dupa:( choc z drugiej strony mdlosci jeszcze nie odpuszczaja wiec i tak nie mialabym energii a za rok to jak dobrze pojdzie pozna siostrzenice od razu:))
Nic nie przepadlo polecisz z Babelkiem!

U mnie wszystkie zwolnienia widnieja w zakładce zaswiadczenia lekarskie... teraz są zwolnienia elektroniczne wiec automatycznie powinny trafić do zusu?

reklama
Nam się udało na ostatni dzwonek poleciec i byliśmy na przełomie lutego-marca 2 tyg na Dominikanie wróciliśmy i zmajstrowalismy bąbelka 😜☺️ Wiec zaliczony urlop ☺️ Chodź we wrześniu chcieliśmy jeszcze gdzieś na tydzień no ale na ta chwile planujemy nad morze do nas na kilka dni a później zobaczymy jak to się rozwinie 😉

Do góry