reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

My też chcieliśmy w tym roku odwiedzić Hiszpanię z 2 razy no ale ciąża i koronawirus nam to uniemożliwił. Więc mój mąż jest zachwycony bo będziemy jechali na Mazury gdzie jest mnóstwo jezior i będzie mógł łowić.

reklama
Nam się udało na ostatni dzwonek poleciec i byliśmy na przełomie lutego-marca 2 tyg na Dominikanie wróciliśmy i zmajstrowalismy bąbelka 😜☺ Wiec zaliczony urlop ☺ Chodź we wrześniu chcieliśmy jeszcze gdzieś na tydzień no ale na ta chwile planujemy nad morze do nas na kilka dni a później zobaczymy jak to się rozwinie 😉
To niezle trafiliscie, malo komu się udalo taki urlop zaliczyc w tym roku 😅

U mnie wszystkie zwolnienia widnieja w zakładce zaswiadczenia lekarskie... teraz są zwolnienia elektroniczne wiec automatycznie powinny trafić do zusu?
To tak :) ale pracodawca z tego co wiem powinien dostarczyc do zusu jakies papiery żeby dostac zasilek potem. Bo pierwszy miesiąc placi tylko pracodawca a potem l4 placi zus.. Powinna być w pue jakas zakladka zasilki i tam powinno widnieć kiedy i jaki przelew z zusu dostaniemy. Teraz sa opóźnienia i przelewaja dopiero po 2-3 miesiacach :/ ale ciekawi mnie czy wszystko mam tam dobrze

Nam się udało na ostatni dzwonek poleciec i byliśmy na przełomie lutego-marca 2 tyg na Dominikanie wróciliśmy i zmajstrowalismy bąbelka 😜☺ Wiec zaliczony urlop ☺ Chodź we wrześniu chcieliśmy jeszcze gdzieś na tydzień no ale na ta chwile planujemy nad morze do nas na kilka dni a później zobaczymy jak to się rozwinie 😉
To tak jak my fartem zaliczyliśmy ferie w Katarze , między wisząca wojna Ameryki z Irakiem a zaraza hehehe

Dziewczyny, które sa na l4. Macie w PUE jakąś zakładkę zasiłki? Wiem, ze sa teraz duże opóźnienia, ale zastanawiam sie czy wszystko jest okej. Szefowa twierdzi, ze zazwiozla osobiście papiery do zusu, ale na pue nie mam zadnego sladu po tym. A od maja juz zus powinien mi płacić.. Dodzwonic sie tam nie idzie...
ZUS ma 30 dni na wypłatę zasiłku od złożenia dokumentów przez pracodawcę i raczej nie powinni się spóźniać z wypłatą, pilnują tego bo inaczej muszą wypłacać odsetki. Dodzwonić się niestety do ZUS jest bardzo ciężko na infolinię ogólną, najlepiej mieć numer bezpośrednio do działu z zasiłkami, może kadrowa albo szefowa będą mieć? A szefowa ma podstemplowane dokumenty złożone do ZUS-u z datą złożenia? Przynajmniej łatwiej będzie się na coś powołać.

reklama
Hej 😊 nadrobie wieczorkiem. Wlasnie skonczylam konsultacje z moja psychoterapeutką, dzis zrobilam juz calkiem duzo, udalo mi sie wkoncu pofarbowac wlosy, zrobic henne na brwiach, 2 prania 😱, pouczyc sie na egzamin w czwartek i nawet sie wymalowalam 😂 zaraz wychodzimy na obiad do chińskiej 🥰 wróce to znowu nauka i trzeba troszke posprzątać.

Do góry