My też chcieliśmy w tym roku odwiedzić Hiszpanię z 2 razy no ale ciąża i koronawirus nam to uniemożliwił. Więc mój mąż jest zachwycony bo będziemy jechali na Mazury gdzie jest mnóstwo jezior i będzie mógł łowić.
reklama
Animowana
Fanka BB :)
To niezle trafiliscie, malo komu się udalo taki urlop zaliczyc w tym rokuNam się udało na ostatni dzwonek poleciec i byliśmy na przełomie lutego-marca 2 tyg na Dominikanie wróciliśmy i zmajstrowalismy bąbelka ☺ Wiec zaliczony urlop ☺ Chodź we wrześniu chcieliśmy jeszcze gdzieś na tydzień no ale na ta chwile planujemy nad morze do nas na kilka dni a później zobaczymy jak to się rozwinie
Ragda
To tak ale pracodawca z tego co wiem powinien dostarczyc do zusu jakies papiery żeby dostac zasilek potem. Bo pierwszy miesiąc placi tylko pracodawca a potem l4 placi zus.. Powinna być w pue jakas zakladka zasilki i tam powinno widnieć kiedy i jaki przelew z zusu dostaniemy. Teraz sa opóźnienia i przelewaja dopiero po 2-3 miesiacach :/ ale ciekawi mnie czy wszystko mam tam dobrzeU mnie wszystkie zwolnienia widnieja w zakładce zaswiadczenia lekarskie... teraz są zwolnienia elektroniczne wiec automatycznie powinny trafić do zusu?
Precelka25
A jak to wygląda jak pracodawca zatrudnia ponad 20 osób. Wtedy dostaje wypłatę z firmy a oni się rozliczają z zusem czy też będę musiała czekać na przelew z zus?
Asia Kasia
Płaci pracodawca a potem on się rozlicza z zusem u mnie też ponad 20 pracowników i mam regularnie wypłacane wypłaty 10 każdego miesiąca
WojowniczaNinja
Zaangażowana w BB
Nie trzebaDziewczyny czy na oddanie krwi na pappe trzeba być na czczo ? Bo nic mi nie powiedziano a szczerze nie pamietam jak to było z synem
Precelka25
Dziękuję za informacjęPłaci pracodawca a potem on się rozlicza z zusem u mnie też ponad 20 pracowników i mam regularnie wypłacane wypłaty 10 każdego miesiąca
Jsawww
To tak jak my fartem zaliczyliśmy ferie w Katarze , między wisząca wojna Ameryki z Irakiem a zaraza heheheNam się udało na ostatni dzwonek poleciec i byliśmy na przełomie lutego-marca 2 tyg na Dominikanie wróciliśmy i zmajstrowalismy bąbelka ☺ Wiec zaliczony urlop ☺ Chodź we wrześniu chcieliśmy jeszcze gdzieś na tydzień no ale na ta chwile planujemy nad morze do nas na kilka dni a później zobaczymy jak to się rozwinie
WojowniczaNinja
Zaangażowana w BB
ZUS ma 30 dni na wypłatę zasiłku od złożenia dokumentów przez pracodawcę i raczej nie powinni się spóźniać z wypłatą, pilnują tego bo inaczej muszą wypłacać odsetki. Dodzwonić się niestety do ZUS jest bardzo ciężko na infolinię ogólną, najlepiej mieć numer bezpośrednio do działu z zasiłkami, może kadrowa albo szefowa będą mieć? A szefowa ma podstemplowane dokumenty złożone do ZUS-u z datą złożenia? Przynajmniej łatwiej będzie się na coś powołać.Dziewczyny, które sa na l4. Macie w PUE jakąś zakładkę zasiłki? Wiem, ze sa teraz duże opóźnienia, ale zastanawiam sie czy wszystko jest okej. Szefowa twierdzi, ze zazwiozla osobiście papiery do zusu, ale na pue nie mam zadnego sladu po tym. A od maja juz zus powinien mi płacić.. Dodzwonic sie tam nie idzie...
reklama
L
Lebkuchen_mum
Gość
Hej nadrobie wieczorkiem. Wlasnie skonczylam konsultacje z moja psychoterapeutką, dzis zrobilam juz calkiem duzo, udalo mi sie wkoncu pofarbowac wlosy, zrobic henne na brwiach, 2 prania , pouczyc sie na egzamin w czwartek i nawet sie wymalowalam zaraz wychodzimy na obiad do chińskiej wróce to znowu nauka i trzeba troszke posprzątać.