reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Pisałyście wczoraj o odstawianiu luteiny/duphastonu. Ja od początku ciąży jestem na luteinie dopochwowej, 2x100mg. Teraz (początek 16tc) lekarka kazała odstawić. Mam brać kilka dni po jednej dziennie a potem już przestać. Ufam jej, ale i tak się boję, chyba za długo brałam i to dawało mi takie poczucie bezpieczeństwa, choć pewnie złudne.
Dostałam też kolejny lek - heparynę w zastrzykach. To na lepsze przepływy krwi (mięśniak pod łożyskiem). Czy któraś z Was też się tym kłuje codziennie.w brzuch? Jeśli tak to bierzecie też nadal Acard? Mi Acard odstawiła a też brałam od początku ciąży, ale tłumaczyła, że heparyna sama wystarczy. Swoją drogą, po każdym zastrzyku zostaje mi taka kropka - mikro siniaczek. Niedługo będzie cały brzuch w kropkach.

reklama
Ja właśnie jutro kończę 16 tydzień więc zaczynam 17 to moja pierwsza ciąża ale jestem zdziwiona bo wydaje mi się że mam duży brzuch już 😂😂 kupujecie specjalne ciuchy ciążowe? Dla mnie na razie najlepsze są sukienki i powiem Wam szczerze że nie wyobrażam sobie być w ciąży w zimie i ubierać te wszystkie ubrania 😂😂

Załączniki

• Screenshot_20200615_113507_com.facebook.orca.jpg
    Screenshot_20200615_113507_com.facebook.orca.jpg
    483,3 KB · Wyświetleń: 38
Ja właśnie jutro kończę 16 tydzień więc zaczynam 17 to moja pierwsza ciąża ale jestem zdziwiona bo wydaje mi się że mam duży brzuch już 😂😂 kupujecie specjalne ciuchy ciążowe? Dla mnie na razie najlepsze są sukienki i powiem Wam szczerze że nie wyobrażam sobie być w ciąży w zimie i ubierać te wszystkie ubrania 😂😂

Mnie spodnie w pasie cisną więc już odkopałam z poprzedniej ciązy jakis miesiac temu 😅 w pierwszej o wiele pozniej zaczelam je nosic

Ja na razie bez większego problemu mieszczę się w moje dżinsy i nic nie ciśnie. Ale po pierwsze jestem w młodszej ciąży (początek 14 tc) a po drugie nie byłam chuda przed ciaza, schudłam na razie 3kg wiec myśle, ze się wyrównuje.
Ale kupiłam jedne spodnie ciazowe na podróże w samochodzie. Bo jak długo siedzę w jednej pozycji to jednak wygodniej z ta gumka niż z guzikami ;)

A tak to tez na razie nosze sukienki głównie ;)

Powoli robi mi się w ogóle słabo na myśl o przeprowadzce i pakowaniu gratów. Polowe ciuchów wywiozę chyba do rodziców na strych w workach próżniowych. Żeby mi nowego mieszkania od razu nie zagracaly.

Ustaliłam kalendarz towarzyski na ten tydzień - ledwo cztery spotkania 😂 zaczynam od jutra i codziennie coś. W weekend uciekam za miasto.

A wcześniej mówili Ci cokolwiek kiedy wyniki? Bo mnie od razu przy pobraniu zapisywali na odbiór i omówienie ;) w usg wszystko było pięknie a i tak omówienie mam niezależnie od tego jaki będzie wynik ;)
Może u Ciebie będzie podobnie ;)
Ja podawałam adres maila od razu i mialy przyjść wyniki w ciagu tygodnia do dwóch. Na badaniu lekarz powiedział tylko że wszystko dobrze ale to badanie było bardzo krótkie, później tylko jeszcze krew pobierali. Nic wcześniej w rejestracji nie mówili że będą dzwonić tylko powiedziała, że wyniki mogą być po 2 tygodniach jeśli będą wymagały konsultacji. Zadzwonili po ok tygodniu więc sama nie wiem co o tym myśleć.

@Ragda Sto lat, zdrowka, radosci i spokojnej ciazy ! 😘
@Ika89biel wszystkiego Najlepszego! 😁

I ginekolog ma rację stres nigdy nie mija 😂 nawet jak już Maluch jest na świecie to człowiek już o wszystko się stresuje... Podam przykład u Mojej córeczki ucieka jedno oczko kiedyś częściej teraz rzadko były badania ma się skorygować do 2 lat a kilka dni temu wyświetliła mi się zbiórka na chorego chłopczyka weszlam bo czasami wspieram takie akcje i co wyczytałam że jest chory na glejaka mózgu 4 stopnia diagnoza okropna dla 2 latka... A wiecie od czego się zaczęło? Od uciekającego oka Maluch później dostał skierowanie na rezonans... A ja na drugi dzień biegiem do lekarza... Także stres w ciąży to dla mnie też okropny stres ale od kad coreczka jest na świecie to się dopiero stresuje nie dość że wczesniak to o mamo 😂🤦‍♀️
Ale oczywiscie, ze stres juz bedzie zawsze, z roznych powodow, ale bedzie. Ja teraz to najbardziej sie stresuje na jakie to glupie pomysly wpadnie mloda, wiadomo ze w parku jak sie bawi z kolegami, to juz nie moge byc krok w krok obok niej, ma juz 7 lat, troche sie musza uczyc samodzielnosci i odpowiedzialnosci, ale przeciez te dzieciaki takie glupie jeszcze.
Powiem szczerze, że ja też zainwestowałam troszkę więcej i zobaczymy, czy będę zadowolona :) Ale moja jest handmade :) Mam nadzieję, że jutro przyjdzie, bo teraz zwijam kołdrę pod siebie, a potem mi zimno 😁 Dobrze, że mąż ma drugą, czasem da sobie podkraść 😁

O losie, biały Żywiec to najlepsze alkoholowe na świecie, nie miałam pojęcia, że jest wersja bezalkoholowa 😱 Muszę koniecznie spróbować!

Wszystkiego, co najpiękniejsze i najwspanialsze!❤

Rany, ja przed testem to wstyd się przyznać, ale piłam prawie codziennie 😬 Ale raz, jak wypiłam 2 lampki wina, to na drugi dzień kac jak stąd do wieczności, to już był objaw ciąży 😅 Nakupowałam sobie wina na święta, ale coś mnie tknęło i w piątek przed świętami zrobiłam test. No i mąż jechał wieczorem szukać bezalkoholowego, a tamto poczeka chyba na Boże Narodzenie 😅

Kurczę, z tym mrożeniem to mam obawy, w końcu przy rozmrażaniu mogą sie namnażać bakterie 🙄 Ja ostatnio zjadłam trochę nieświadomie łososia wędzonego, ale to był pierwszy i ostatni raz 🙈

Brałam najpierw Prenatal Uno, teraz Duo i dawki jako tako się nie zmieniły, tylko nieco skład. Przede wszystkim doszły kwasy :) I coś tam jeszcze na pewno, już nie pamiętam, a wyrzuciłam opakowania 🙈

Powodzenia, trzymam kciuki za wizytę i czekamy na wieści ! ✊✊

Mój powiedział wyraźnie, że na pewno do następnej wizyty mam brać, a potem zobaczymy :/

Wszystkiego najwspanialszego na dalsze wspólne lata! ❤ Miłości i cierpliwości 😁
No ja wlasnie z ta szynka to slyszalam, ze ludzie tu tak robia, bo oni tutaj to sa niemal uzaleznieni od tej szynki, ja nie probowalam i raczej mam opory. Lososia zjadlam dwa razy, ale to mialam taka mega zachcianke i kompletnie nic innego bym wtedy nie zjadla, teraz juz jest lepiej i moge jesc wiecej, wiec juz raczej tez odpuszcze tego lososia.

reklama
Co tam dzis gotujecie? U mnie papryki faszerowane ryzem i miesem mielonym, zapiekane w piekarniku a pod koniec na to ser zolty i pomidor 😍 juz sie doczekac nie moge tylko mieso sie cos wolno rozmraża 😒

Nic 😂 jestem tak najedzona (przejedzona) po weekendzie, ze jem truskawki. Może zrobię jakas cienka zupkę jarzynowa bo na razie czuje, ze mi żołądek eksploduje 😂 a ostatni konkretny posiłek zjadłam wczoraj o 15.30 jeszcze u rodziców, dziś tylko truskawki 😂

Do góry