reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
A tak w ogóle to jestem dzisiaj starsza o kolejny rok i nie mogę juz mężowi mówić, ze ja młoda dupa, a on stary 🙄 bo jak były wczoraj 4 lata roznicy miedzy nami tak dzisiaj juz sa 3 🙄

tak sobie myślę, ze za rok juz bobas będzie ze mną obchodził urodziny ❤😍
Wszystkiego najlepszego 🙂
Ja dzisiaj obchodzę z mężem pierwszą rocznicę ślubu 😍 nie mogę się doczekać już kolejnego roku z dzieckiem 😂

Tak,to prawda.Bd dobrze😊
Ja też 16:) i myślę sobie, że jak już będziemy czuły ruchy to i spokój będzie większy pod warunkiem, że nie będzie wkręcania, że za mało,, wczoraj ruszał się więcej itp. Pytałam ginekolog czy ten stres i strach kiedyś mija, odpowiedziała, że będzie coraz większy;)

Ja też 16:) i myślę sobie, że jak już będziemy czuły ruchy to i spokój będzie większy pod warunkiem, że nie będzie wkręcania, że za mało,, wczoraj ruszał się więcej itp. Pytałam ginekolog czy ten stres i strach kiedyś mija, odpowiedziała, że będzie coraz większy;)
I ginekolog ma rację stres nigdy nie mija 😂 nawet jak już Maluch jest na świecie to człowiek już o wszystko się stresuje... Podam przykład u Mojej córeczki ucieka jedno oczko kiedyś częściej teraz rzadko były badania ma się skorygować do 2 lat a kilka dni temu wyświetliła mi się zbiórka na chorego chłopczyka weszlam bo czasami wspieram takie akcje i co wyczytałam że jest chory na glejaka mózgu 4 stopnia diagnoza okropna dla 2 latka... A wiecie od czego się zaczęło? Od uciekającego oka Maluch później dostał skierowanie na rezonans... A ja na drugi dzień biegiem do lekarza... Także stres w ciąży to dla mnie też okropny stres ale od kad coreczka jest na świecie to się dopiero stresuje nie dość że wczesniak to o mamo 😂🤦‍♀️

Ja kupowałam wieki temu poduchę / kojec w kształcie litery C firmy Motherhood (widziałam teraz w smyku i na allegro za ok 115 zł) i świetnie trzyma kształt od tyłu lat, mimo że używałam jej ja i moja siostra, ma zdejmowany do prania pokrowiec , nic się nie ubiła, jest super wygodna, też już czasem sobie ja wyciągam i używam :)

Powiem szczerze, że ja też zainwestowałam troszkę więcej i zobaczymy, czy będę zadowolona :) Ale moja jest handmade :) Mam nadzieję, że jutro przyjdzie, bo teraz zwijam kołdrę pod siebie, a potem mi zimno 😁 Dobrze, że mąż ma drugą, czasem da sobie podkraść 😁

Tak, dokladnie zielony lech 0 proc mial 0,5%, ale trraz jest taki w puszce (niebieski?) i ma 0.00. W Auchan jest caly regal z piwkami 0 proc :) i powiem Wam ze coraz lepsze są - np Zywiec Biale, pychota:)

O losie, biały Żywiec to najlepsze alkoholowe na świecie, nie miałam pojęcia, że jest wersja bezalkoholowa 😱 Muszę koniecznie spróbować!

A tak w ogóle to jestem dzisiaj starsza o kolejny rok i nie mogę juz mężowi mówić, ze ja młoda dupa, a on stary 🙄 bo jak były wczoraj 4 lata roznicy miedzy nami tak dzisiaj juz sa 3 🙄

tak sobie myślę, ze za rok juz bobas będzie ze mną obchodził urodziny ❤️😍

Wszystkiego, co najpiękniejsze i najwspanialsze!❤️

Ja to samo 😂 zanim zrobilam test (a okres mi sie już spóźnial) wypilam chyba ze 4 piwa i martinj bo akurat bylam na grillu i tez palilam fajki (bo akurat do alkoholu zawsze palilam). A moj maz wtedy wylecial z tekstem "no jak to pijesz jak mozesz byc w ciazy!!!" 😅 no, odpowiedzialna chlopina :D

Rany, ja przed testem to wstyd się przyznać, ale piłam prawie codziennie 😬 Ale raz, jak wypiłam 2 lampki wina, to na drugi dzień kac jak stąd do wieczności, to już był objaw ciąży 😅 Nakupowałam sobie wina na święta, ale coś mnie tknęło i w piątek przed świętami zrobiłam test. No i mąż jechał wieczorem szukać bezalkoholowego, a tamto poczeka chyba na Boże Narodzenie 😅

Mi tu kolezanki mowia, ze mroza szynke. Ja z szynka nie probowalam, ale wedzonego lososia mroze tak przynajmniej 5 dni.

Kurczę, z tym mrożeniem to mam obawy, w końcu przy rozmrażaniu mogą sie namnażać bakterie 🙄 Ja ostatnio zjadłam trochę nieświadomie łososia wędzonego, ale to był pierwszy i ostatni raz 🙈

Bo właśnie trafiłam na informacje, że od drugiego trym powinny być zwiększone dawki. Ale to pewnie też kwestia indywidualna :) wizyta w środę więc dopytam :) żelaza zazywam 30mg a w drugim trym widzę że można brać nawet 60. Ale lepiej też nie eksperymentowac bez wiedzy lekarza :)

Brałam najpierw Prenatal Uno, teraz Duo i dawki jako tako się nie zmieniły, tylko nieco skład. Przede wszystkim doszły kwasy :) I coś tam jeszcze na pewno, już nie pamiętam, a wyrzuciłam opakowania 🙈

Nie śpię już od 2 godziny pewnie to w związku z dzisiejszą wizyta😕
Miłego dnia życzę oraz przyjemnych wizyt I wyłącznie dobrych wiadomości.
Spróbuje jeszcze odrobinę pospać bo będę cały dzień jak zombie

Powodzenia, trzymam kciuki za wizytę i czekamy na wieści ! ✊✊

U mnie ta sama sytuacja, 15tc, wizyta za dwa tygodnie, dawka 3x1. I się zastanawiam czy do gin nie zadzwonić czy brać czy nie brać...

Mój powiedział wyraźnie, że na pewno do następnej wizyty mam brać, a potem zobaczymy :/

Wszystkiego najlepszego 🙂
Ja dzisiaj obchodzę z mężem pierwszą rocznicę ślubu 😍 nie mogę się doczekać już kolejnego roku z dzieckiem 😂

Wszystkiego najwspanialszego na dalsze wspólne lata! ❤️ Miłości i cierpliwości 😁

reklama
I ginekolog ma rację stres nigdy nie mija 😂 nawet jak już Maluch jest na świecie to człowiek już o wszystko się stresuje... Podam przykład u Mojej córeczki ucieka jedno oczko kiedyś częściej teraz rzadko były badania ma się skorygować do 2 lat a kilka dni temu wyświetliła mi się zbiórka na chorego chłopczyka weszlam bo czasami wspieram takie akcje i co wyczytałam że jest chory na glejaka mózgu 4 stopnia diagnoza okropna dla 2 latka... A wiecie od czego się zaczęło? Od uciekającego oka Maluch później dostał skierowanie na rezonans... A ja na drugi dzień biegiem do lekarza... Także stres w ciąży to dla mnie też okropny stres ale od kad coreczka jest na świecie to się dopiero stresuje nie dość że wczesniak to o mamo 😂🤦‍♀️
Stres minie... jak tylko dziecko osiągnie wiek dojrzały :D

Do góry