Nocusia89:)
Fanka BB :)
Ja z misiaczki mam na 5.12 a według usg na 2. 12Z prenatalnego i USG wychodzi mi na 7 grudnia, z miesiączki na 10go.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja z misiaczki mam na 5.12 a według usg na 2. 12Z prenatalnego i USG wychodzi mi na 7 grudnia, z miesiączki na 10go.
Wszystkiego najlepszegoA tak w ogóle to jestem dzisiaj starsza o kolejny rok i nie mogę juz mężowi mówić, ze ja młoda dupa, a on stary bo jak były wczoraj 4 lata roznicy miedzy nami tak dzisiaj juz sa 3
tak sobie myślę, ze za rok juz bobas będzie ze mną obchodził urodziny ❤
Udanej rocznicy życzę i kolejnych szczęśliwyh lat już we trojeWszystkiego najlepszego
Ja dzisiaj obchodzę z mężem pierwszą rocznicę ślubu nie mogę się doczekać już kolejnego roku z dzieckiem
Czyli teraz masz 15 + 4? A to się nie liczy już jako 16?Ja z misiaczki mam na 5.12 a według usg na 2. 12
Gratulacje!Wszystkiego najlepszego
Ja dzisiaj obchodzę z mężem pierwszą rocznicę ślubu nie mogę się doczekać już kolejnego roku z dzieckiem
Ja też 16 i myślę sobie, że jak już będziemy czuły ruchy to i spokój będzie większy pod warunkiem, że nie będzie wkręcania, że za mało,, wczoraj ruszał się więcej itp. Pytałam ginekolog czy ten stres i strach kiedyś mija, odpowiedziała, że będzie coraz większyTak,to prawda.Bd dobrze
I ginekolog ma rację stres nigdy nie mija nawet jak już Maluch jest na świecie to człowiek już o wszystko się stresuje... Podam przykład u Mojej córeczki ucieka jedno oczko kiedyś częściej teraz rzadko były badania ma się skorygować do 2 lat a kilka dni temu wyświetliła mi się zbiórka na chorego chłopczyka weszlam bo czasami wspieram takie akcje i co wyczytałam że jest chory na glejaka mózgu 4 stopnia diagnoza okropna dla 2 latka... A wiecie od czego się zaczęło? Od uciekającego oka Maluch później dostał skierowanie na rezonans... A ja na drugi dzień biegiem do lekarza... Także stres w ciąży to dla mnie też okropny stres ale od kad coreczka jest na świecie to się dopiero stresuje nie dość że wczesniak to o mamoJa też 16 i myślę sobie, że jak już będziemy czuły ruchy to i spokój będzie większy pod warunkiem, że nie będzie wkręcania, że za mało,, wczoraj ruszał się więcej itp. Pytałam ginekolog czy ten stres i strach kiedyś mija, odpowiedziała, że będzie coraz większy
Ja kupowałam wieki temu poduchę / kojec w kształcie litery C firmy Motherhood (widziałam teraz w smyku i na allegro za ok 115 zł) i świetnie trzyma kształt od tyłu lat, mimo że używałam jej ja i moja siostra, ma zdejmowany do prania pokrowiec , nic się nie ubiła, jest super wygodna, też już czasem sobie ja wyciągam i używam
Tak, dokladnie zielony lech 0 proc mial 0,5%, ale trraz jest taki w puszce (niebieski?) i ma 0.00. W Auchan jest caly regal z piwkami 0 proc i powiem Wam ze coraz lepsze są - np Zywiec Biale, pychota
A tak w ogóle to jestem dzisiaj starsza o kolejny rok i nie mogę juz mężowi mówić, ze ja młoda dupa, a on stary bo jak były wczoraj 4 lata roznicy miedzy nami tak dzisiaj juz sa 3
tak sobie myślę, ze za rok juz bobas będzie ze mną obchodził urodziny
Ja to samo zanim zrobilam test (a okres mi sie już spóźnial) wypilam chyba ze 4 piwa i martinj bo akurat bylam na grillu i tez palilam fajki (bo akurat do alkoholu zawsze palilam). A moj maz wtedy wylecial z tekstem "no jak to pijesz jak mozesz byc w ciazy!!!" no, odpowiedzialna chlopina
Mi tu kolezanki mowia, ze mroza szynke. Ja z szynka nie probowalam, ale wedzonego lososia mroze tak przynajmniej 5 dni.
Bo właśnie trafiłam na informacje, że od drugiego trym powinny być zwiększone dawki. Ale to pewnie też kwestia indywidualna wizyta w środę więc dopytam żelaza zazywam 30mg a w drugim trym widzę że można brać nawet 60. Ale lepiej też nie eksperymentowac bez wiedzy lekarza
Nie śpię już od 2 godziny pewnie to w związku z dzisiejszą wizyta
Miłego dnia życzę oraz przyjemnych wizyt I wyłącznie dobrych wiadomości.
Spróbuje jeszcze odrobinę pospać bo będę cały dzień jak zombie
U mnie ta sama sytuacja, 15tc, wizyta za dwa tygodnie, dawka 3x1. I się zastanawiam czy do gin nie zadzwonić czy brać czy nie brać...
Wszystkiego najlepszego
Stres minie... jak tylko dziecko osiągnie wiek dojrzałyI ginekolog ma rację stres nigdy nie mija nawet jak już Maluch jest na świecie to człowiek już o wszystko się stresuje... Podam przykład u Mojej córeczki ucieka jedno oczko kiedyś częściej teraz rzadko były badania ma się skorygować do 2 lat a kilka dni temu wyświetliła mi się zbiórka na chorego chłopczyka weszlam bo czasami wspieram takie akcje i co wyczytałam że jest chory na glejaka mózgu 4 stopnia diagnoza okropna dla 2 latka... A wiecie od czego się zaczęło? Od uciekającego oka Maluch później dostał skierowanie na rezonans... A ja na drugi dzień biegiem do lekarza... Także stres w ciąży to dla mnie też okropny stres ale od kad coreczka jest na świecie to się dopiero stresuje nie dość że wczesniak to o mamo