reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziewczyny a Wy codziennie podsłuchujecie serducho na detektorze? Wczoraj słuchaliśmy i w sumie dziś robimy przerwe :p

reklama
Ja wychodze z zalozenia ze skoro caly dzien przeleże w lozku to nie ma sensu sie upiękniać 😅 jak wychodze gdzies to wiadomo. Ale wciąż mam niemoc i musze zaliczyc drzemke w dzien 😅 totalnie nie mam sily nawet ręki podniesc 😆 pamieyam ze wszedzie pisza o tym cudownym orzyplywie energii w 2 trymestrze no i ludzie ja sie pytam gdzie mój przyplyw energii sie zagubił 😂
U mnie z tym przypływem energii to też różnie bywa 😀 czasami do 15 potrafię lezec w łóżku i tylko wstać ubrać dresy i na szybko obiad zrobić 😁 ale czuję się zdecydowanie lepiej niż na początku, czasami jeszcze ubikacja mnie wzywa ale wiadomo jest to sporadyczne 🙂

Dla mnie niemiecki to czarna magia, 10 lat nauki, a powiem 5 zdań 🙈
Dla mnie też zwlaszcza ze nigdy w szkole niemieckiego nie mialam i przyjechalam do austrii nie umiejac nawet dzien dobry 😂 ale taki kurs gdzie uczą niemieckiego po niemiecku to bez porownania. Tego co nauczylam sie w 3 miesiace to na bank nie nauczylabym sie w polsce przez rok gdyby to polscy nauczyciele prowadzili

Dla mnie też zwlaszcza ze nigdy w szkole niemieckiego nie mialam i przyjechalam do austrii nie umiejac nawet dzien dobry 😂 ale taki kurs gdzie uczą niemieckiego po niemiecku to bez porownania. Tego co nauczylam sie w 3 miesiace to na bank nie nauczylabym sie w polsce przez rok gdyby to polscy nauczyciele prowadzili

Kochana, ja studiuję germanistykę i gdyby nie studia w Niemczech i własna praca, to umiałabym może połowę tego, co umiem. Teraz robię kolejny dyplom już na polskiej uczelni, ale między niemieckim w Niemczech, a tym tutaj jest PRZEPAŚĆ. Wręcz stwierdzam, że moi wykładowcy kaleczą ten biedny język 😅

Kochana, ja studiuję germanistykę i gdyby nie studia w Niemczech i własna praca, to umiałabym może połowę tego, co umiem. Teraz robię kolejny dyplom już na polskiej uczelni, ale między niemieckim w Niemczech, a tym tutaj jest PRZEPAŚĆ. Wręcz stwierdzam, że moi wykładowcy kaleczą ten biedny język 😅
O taak to prawda, a w Austrii to w ogole jeszcze inny niemiecki. Co ciekawe w niektorych slowach gdzie w niemczech stoi das to w wiedniu jest die, albo na odwrot...a wszystkie tłumacze podają wersję niemiecką no a u nas uznawane jest to za błąd 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ tragedia....masz moze do polecenia jakies ksiązki, filmy, artykuły, strony no nie wiem cokolwiek? Chce najblizszy rok poswiecic na naukę i podejsc w przyszłym do egzaminu b1...teraz zdaje a1 dopiero 😂 ale trzeba dążyć do wyznaczonych celow 😅😅😅

Ale przed ciążą też tak miałaś? Matko, jesteś w stanie coś robić przy tym bólu? U mnie to bardziej ból zatokowy, a że alergia w tym roku bardziej daje o sobie znać, to wszystko się kumuluje
Przed ciaza tez, zaczelo sie jakies 4 lata temu i chyba za kazdym razem jest gorzej. Moja lekarka dawala mi juz rozne leki i poki co z roznymi skutkiem, no ale teraz nie moge nic z tego brac. Prawde mowiac liczylam na to, ze w ciazy te migreny ustapia troche, ale mam wrazenie, ze jest na odwrot. Do tego u mnie to zwykle jest od zmian pogody, a w tym roku pogoda tu jest fatalna. Polozna teraz kazala brac Paracetamol 1000mg, ale tez prawie nic nie pomaga, wiec cierpie tak te 4 dni, prawie co tydzien i zale sie tu dziewczynom 😉 Nie jestem w stanie nic robic.

Hej Dziewczyny! Nie wiem czy mnie ktoś jeszcze pamięta [emoji6] Pozwoliłam sobie napisać do was póki wątek jeszcze otwarty. Przyznaję, że podczytuję was regularnie bo ciekawi mnie co u was słychać, chociaż ostatnio tyle piszecie, że ciężko nadążyć [emoji854][emoji14]
Cieszę się, że mogłam z wami pobyć tutaj oficjalnie chociaż te 5 tygodni a potem z przyczajki do dzisiaj [emoji28]
Chciałam Wam życzyć spokojnych kolejnych miesięcy ciąży i szczęśliwego rozwiązania [emoji4]
Bardzo się cieszę, że wasze bobaski rosną zdrowo!
Trzymam kciuki za dodatkowe badania/amniopunkcję dwóch dziewczyn [emoji8]
chyba Sandra i Ilsia jeśli się nie mylę, przepraszam, ale ciężko spamiętać wszystkie nicki [emoji2960]

Dziękuję @Rumiankowa za wsparcie, a także @Karanga [emoji8]
@Asia Kasia denerwowałam się razem z Tobą, kamień z serca, że z bąbelem wszystko dobrze.
@niemandin hogwartowe śpiochy sztos [emoji2956]

Wszystkich nie dam rady wymienić ale niech żadna nie czuje się pominięta, cieszę się że was poznałam bez wyjątku [emoji6]

Trzymajcie się ramy i majtek mamy [emoji1787] i nie wszczynajcie za często g... burzy [emoji14]

Tymczasem ja za miesiąc wracam do starań i mam nadzieję że na kolejnym mamowym wątku spotkam równie świetne laseczki jak wy [emoji8][emoji8][emoji8]
Będziemy trzymać mocno kciuki 😘 a pamiętaj, że one mają niesamowitą moc.
Bardzo przeżyłyśmy Twoją stratę więc z utęsknieniem czekamy na cudowne wieści od Ciebie 🥰

Ostatnia edycja:
reklama
O taak to prawda, a w Austrii to w ogole jeszcze inny niemiecki. Co ciekawe w niektorych slowach gdzie w niemczech stoi das to w wiedniu jest die, albo na odwrot...a wszystkie tłumacze podają wersję niemiecką no a u nas uznawane jest to za błąd 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ tragedia....masz moze do polecenia jakies ksiązki, filmy, artykuły, strony no nie wiem cokolwiek? Chce najblizszy rok poswiecic na naukę i podejsc w przyszłym do egzaminu b1...teraz zdaje a1 dopiero 😂 ale trzeba dążyć do wyznaczonych celow 😅😅😅

Polecam serię Niemiecki w tłumaczeniach - Gramatyka 1-4, super praktyczne ćwiczenia. Sag's besser też ma fajną formę, chociaż to już na bardziej zaawansowany poziom :) Korzystasz z portalu DW? Tam są fajne kursy, miniseriale itp :)

No i wiadomo, osłuchiwanie się, ale skoro mieszkasz w Austrii to zakładam, że masz na co dzień dużo do czynienia z językiem :)

Do góry