reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny miała któraś przypadek że w połowie zmieniała lekarza prowadzącego? Chodzę prywatnie ogólnie nie mam zastrzeżeń do lekarza ale nie pracuje on w szpitalu. Z mężem w czasie korony szukaliśmy właśnie takiego lekarza. A zastanawiam się czy nie pójść do lekarza którego znam na NFZ i pracuje on w szpitalu.
Ja zmieniłam na taka, co pracuje w szpitalu na który się nastawiłam. Chyba lepsza opcja, bo może i coś załatwi 🤔

Dziewczyny mam jeszcze jedną dość męczącą mnie sprawę. Tak bardzo chcemy aby dziecko pojawiło się w naszym życiu że często nachodzą mnie myśli ze którego dnia żona poroni czy wydarzy się coś złego. Żona jest 15,5tc. Czy ryzyko już spada? Na USg prenatalnym wszystko super. Robilśmy NIFTY też ok. Na ogół jestem bardzo opanowany i myślę trzeźwo ale gdy człowiek usłyszał że zostanie Tatą to aż siebie nie poznaje i wariuje :)

Postanowiłam przespać wymioty. Oczywiście cała trójka co chwila wchodziła mi do sypialni ale udało się zapasc w sen na moment. Dzisiaj mąż się nieco przestraszył bo przy okazji jednych wymiotów złapał mnie mocny skurcz w brzuchu. Ale to mi się zdarzało już kilka razy i przy poprzednich ciążach też więc ja nie panikowalam. A teraz mnie ciągnie mocno przy lewym jajniku, ale to od początku ciąży tak bo z niego chyba była owulacja j na początku tam byl zagnieżdżony pęcherzyk.
A wczoraj właśnie opowiadałam mężowi jakie to było wspaniale uczucie po porodzie odzyskać apetyt i jeść bez mdłości 😁 nawet szpitalne obiady wydawały mi się wyborne i wsuwałam wszystko co dawali haha 😁 tęsknię za moim apetytem ... Ja bardzo lubię jeść i często chodzimy z dziećmi do różnych restauracji, uwielbiam meksykańskie żarcie... Eh. Na szczęście mama obiecała na czwartek pomidorową 😍 bo zostanie z chłopakami na czas wizyt i załapię się na obiadek jak będę ich odbierać 😁 nie ma to jak obiadek u mamusi haha 😁

Dziewczyny mam jeszcze jedną dość męczącą mnie sprawę. Tak bardzo chcemy aby dziecko pojawiło się w naszym życiu że często nachodzą mnie myśli ze którego dnia żona poroni czy wydarzy się coś złego. Żona jest 15,5tc. Czy ryzyko już spada? Na USg prenatalnym wszystko super. Robilśmy NIFTY też ok. Na ogół jestem bardzo opanowany i myślę trzeźwo ale gdy człowiek usłyszał że zostanie Tatą to aż siebie nie poznaje i wariuje :)
Ryzyko największe było w pierwszym trymestrze, więc najgorsze macie za sobą :) a już po 20 tygodniu ryzyko utraty ciąży jest znikome, zwłaszcza że wiecie z badań że wszystko z dzidzia okej. Martwienie się jest absolutnie normalne a co więcej zostanie z Toba na czas całego życia dziecka :) ale nie fiksujcie się na martwieniu a raczej spędzajcie razem jak najwięcej czasu póki możecie :) potem będzie żonglowanie czasem dla bobasa, czasem na karmienie, czasem na badania, czasem na sen, czasem na jedzenie a czasu na spędzenie we dwoje będzie malutko a do tego zawsze któreś z Was będzie wtedy mega zmęczone , taki urok noworodka :) także czerpcie garściami z tych ostatnich sześciu miesięcy tylko we dwoje ;)

Dziewczyny w kolejnych ciążach, czujecie już ruchy? U mnie 15 tydzień i nadal nic. Nie lubię panikować, ale chyba zaczynam 🙈
U mnie początek 16tyg i zaczynam czuć delikatne muśnięcia, ale rzadko, w poprzedniej ciąży czułam wyraźnie od 14 tygodnia...teraz pewnie bedzie spokojniejsze dziecko 😉

reklama
Dokładnie to już teraz nie pamiętam, ale wypisywal coraz większe bzdury, mieszał sie w swoich wypowiedziach i rozwalił chyba nas wszystkie zdjeciem brzucha- było widać że tam ma poduszke, dziewczyny go zgłosiły i konto zostało zablokowane.
Też głupi... Ze nie ukradł komuś zdjęcia brzucha.. Ale dziwnych ludzi nie brakuje

Do góry