reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny [emoji6] jestem tu nowa i mam nadzieję, że zostanę tu z Wami aż do grudnia ewentualnie dłużej [emoji6][emoji6][emoji6] jestem w 6t 3 dni od OM, test robiony w dniu spodziewanej miesiączki i od razu 2 grube krechy [emoji7] pierwsza reakcja Radość! [emoji7] Po chwili.. STRACH! w listopadzie 3 ciąża zakończyła się zabiegiem w 13 tyg bo dzidzia przestała się rozwijać [emoji25] rok wcześniej taki sam przypadek... I prawie 6 lat temu puste jajo płodowe. Więc nasze starania trwają już mega długo i mega ciężko. Od kwietnia mieliśmy byc przygotywowani do in vitro a tu taka niespodzianka [emoji3590] jeszcze nie byłam u lekarza, mój lekarz będzie w przyszłym tyg (mieszkam w UK) więc dopiero wtedy okaże się czy wszystko ok. Nie mam prawie żadnych dolegliwości prócz delikatnie bolących i powiększonych piersi i zwiększonego zmęczenia od czasu do czasu. Staram się myśleć pozytywnie ale tak naprawdę jestem przerażona [emoji58][emoji58][emoji58] trzymajcie kciuki [emoji3590]
Witaj i wielkie gratulacje[emoji4] ja też mam nieoczekiwaną niespodziankę bo do starań mieliśmy wrócić w czerwcu 2020. 4 straty za mną w różnych tygodniach w zeszłym roku w sierpniu ciąża bezzarodkowa. Obecnie jestem w 6+5 (7tc).

Wiem że ciężko ale spróbuj myśleć pozytywnie a wtedy będzie wszystko w porządku[emoji3059]

Pewnie ze trzymam kciuki za każdą z nas i za siebie również.

reklama
Evela witam i trzymam &&&
Dziewczyny a mowilyscie juz bliskim o ciazy? Nie chodzi mi o meza/partnera, ale reszte rodziny jak np rodzice itp
Oby to będzie decydującą wizyta czy wszystko jest w porządku.
Wiem tylko ja i mój przyjaciel,nie chce na razie nikogo informować...wedle mnie za wcześnie...po co to potem odkręcać i tłumaczyć co sie stało ...mi będzie ciężko i im też...wole poczekać,w końcu i tak sie wyda ;)
Dziewczyny a mam pytanie też macie tak wywalone piersi w żyłach i takich żyłkach ala fiolet (to się chyba nazywa krwinki)?
Moje piersi już od pierwszej ciąży są pożyłkowane-nawet cały dekold.
Zmierzylam puls 111. Leze i dzisiaj juz chyba nie wstaje
Duży ten puls.A jak ciśnienie?

Cześć dziewczyny 😉 jestem tu nowa i mam nadzieję, że zostanę tu z Wami aż do grudnia ewentualnie dłużej 😉😉😉 jestem w 6t 3 dni od OM, test robiony w dniu spodziewanej miesiączki i od razu 2 grube krechy 😍 pierwsza reakcja Radość! 😍 Po chwili.. STRACH! w listopadzie 3 ciąża zakończyła się zabiegiem w 13 tyg bo dzidzia przestała się rozwijać 😪 rok wcześniej taki sam przypadek... I prawie 6 lat temu puste jajo płodowe. Więc nasze starania trwają już mega długo i mega ciężko. Od kwietnia mieliśmy byc przygotywowani do in vitro a tu taka niespodzianka ❤️ jeszcze nie byłam u lekarza, mój lekarz będzie w przyszłym tyg (mieszkam w UK) więc dopiero wtedy okaże się czy wszystko ok. Nie mam prawie żadnych dolegliwości prócz delikatnie bolących i powiększonych piersi i zwiększonego zmęczenia od czasu do czasu. Staram się myśleć pozytywnie ale tak naprawdę jestem przerażona 😑😑😑 trzymajcie kciuki ❤️
Gratulacje, wierzę, że teraz będzie wszystko w porządku, spokojnej ciąży :)

Kurcze..coś mi sie pokręciło w odpowiedzi,a nie umiem zedytować 😅
To jest odpowiedz do aniia "Wiem tylko ja i mój przyjaciel,nie chce na razie nikogo informować...wedle mnie za wcześnie...po co to potem odkręcać i tłumaczyć co sie stało ...mi będzie ciężko i im też...wole poczekać,w końcu i tak sie wyda ;) "

Macie czasem takie uczucie jakby tam na dole miejsce intymne wam pulsowało? Nie wiem jaka to dokladnie jest część 🤣 ale ogolnie czuje jak mi tam tak pulsuje kilka razy dziennie i jest wrazliwe. Od poczatku ciazy tak mam na internecie nie moge nigdzie znalezc takiego "objawu" czy prawidlowy czy nie 🤔🤔🤔 to moze byc od ukrwienia tych częsci czy jak? U ginekologa sie nie zapytam bo nie wiem jak 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ takze...ma ktoras podobnie?

Macie czasem takie uczucie jakby tam na dole miejsce intymne wam pulsowało? Nie wiem jaka to dokladnie jest część 🤣 ale ogolnie czuje jak mi tam tak pulsuje kilka razy dziennie i jest wrazliwe. Od poczatku ciazy tak mam na internecie nie moge nigdzie znalezc takiego "objawu" czy prawidlowy czy nie 🤔🤔🤔 to moze byc od ukrwienia tych częsci czy jak? U ginekologa sie nie zapytam bo nie wiem jak 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ takze...ma ktoras podobnie?

Wiem o czym mowisz 😂 mam tak samo 😁 nie wiem co to.. Ale jest :D

reklama
Wiem o czym mowisz 😂 mam tak samo 😁 nie wiem co to.. Ale jest :D
Uspokoilas mnie 🤣🤣🤣 w ogole ja nie wiem ale ciagle chodzi mi po glowie taka mysl. Jak bylam u ginekologa w czwartek stwierdzil ciaze ale nie powiedzial mi absolutnie nic a ja na ekranie widzialam 2 czarne plamy 🤣 i kazal mi przyjsc w tym tyg na usg znowu...czy mozliwe ze to by byly blizniaki? Beta wtedy jaka ja mialam byla za mala czy beta rosnie wtedy tez w normie czy przyrasta ponad norme. Dowiem sie wszystkiego w czwartek ale kurcze jak to nie byly 2 pecherzyki to co...i czemu mi nie powidzial co tam widzi tylko ze ciaza jest a reszte powie za tydzien ze "wtedy sie wszystkiego dowiemy"...nie wiem co to mogloby innego byc...mysle i mysle caly czas o tym a lekarz nie wspomnial zupelnie nic prucz slowa ze ciaza jest...no i fotki mi nie dal..wiec nie wiem czy cos moze byc nie okej czy o co chodzic moglo 🤔

Do góry