reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Mi też nic nie powiedział tylko że pęcherzyk jest 4mm a resztę obliczyłam sobie pownielkosci pęcherzyka ciazowego no i pow jaka wielkość endo
Mi nawet nie podal wymiarow pecherzyka ani zupelnie nic jedyne ze widzi ciaze i za tydzien dowiemy sie wiecej...myslalam ze nawet wielkosc endo mi poda a tu nic...a po angielsku to nie wiem jak sie pytac..po niemiecku tym bardziej 😅

Md.k
Boze nie strasz widzialam 2 takie czarne ale male 😆😆😆 uznajmy ze jednak sobie wmawiam ale zszokowalo mnie to wtedy i mysle juz od czwartku nad tym. Caly internet przepatrzylam w zdjeciach blizniat z usg 🤣 musze wytrzymac jeszcze 3 dni

Wytrzymasz :D ale nie nastawiaj sie bo jeszcze wyjdzie ze sie rozczarujesz :D

Mi nawet nie podal wymiarow pecherzyka ani zupelnie nic jedyne ze widzi ciaze i za tydzien dowiemy sie wiecej...myslalam ze nawet wielkosc endo mi poda a tu nic...a po angielsku to nie wiem jak sie pytac..po niemiecku tym bardziej [emoji28]
Nie no mi podał tak:
-jaka jest macica
-jajniki (nie pamiętam już) i że koło 1 jest niewielka torbiel która się wchlonie sama bez ingerencji leków i lekarzy i nie jest groźna dla ciazy
-wielkość endometrium
-powiedział że widzi pęcherzyk ciążowy pokazał mi też i powiedział że zmierzy go i zapisze i wielkość wyniosła 4mm
No i ustalił ze mną termin na 20.04 i to jeszcze mnie wcisnęli bo nie było miejsc. A no i kazał zażywać folik i gdyby pokazało się najmniejsze plamienie to na IP ale plamien nie mam. Wszystko jest w porządku.

Uspokoilas mnie 🤣🤣🤣 w ogole ja nie wiem ale ciagle chodzi mi po glowie taka mysl. Jak bylam u ginekologa w czwartek stwierdzil ciaze ale nie powiedzial mi absolutnie nic a ja na ekranie widzialam 2 czarne plamy 🤣 i kazal mi przyjsc w tym tyg na usg znowu...czy mozliwe ze to by byly blizniaki? Beta wtedy jaka ja mialam byla za mala czy beta rosnie wtedy tez w normie czy przyrasta ponad norme. Dowiem sie wszystkiego w czwartek ale kurcze jak to nie byly 2 pecherzyki to co...i czemu mi nie powidzial co tam widzi tylko ze ciaza jest a reszte powie za tydzien ze "wtedy sie wszystkiego dowiemy"...nie wiem co to mogloby innego byc...mysle i mysle caly czas o tym a lekarz nie wspomnial zupelnie nic prucz slowa ze ciaza jest...no i fotki mi nie dal..wiec nie wiem czy cos moze byc nie okej czy o co chodzic moglo 🤔

U mnie tez podejrzenie ciąży Bliźniaczej i tez były dwa pecherzyki. Teraz w środę mam badanie usg i mam nadziej ze już będzie wszystko widać :) tak myśle ze masz szanse na bliźniaki tylko mówił mi ze nie ma co się nakręcać bo jedno może się wchłonąć do 12 tyg

Nie no mi podał tak:
-jaka jest macica
-jajniki (nie pamiętam już) i że koło 1 jest niewielka torbiel która się wchlonie sama bez ingerencji leków i lekarzy i nie jest groźna dla ciazy
-wielkość endometrium
-powiedział że widzi pęcherzyk ciążowy pokazał mi też i powiedział że zmierzy go i zapisze i wielkość wyniosła 4mm
No i ustalił ze mną termin na 20.04 i to jeszcze mnie wcisnęli bo nie było miejsc. A no i kazał zażywać folik i gdyby pokazało się najmniejsze plamienie to na IP ale plamien nie mam. Wszystko jest w porządku.
No to teraz mnie niepokoi fakt ze mi nie powiedzial zupelnie nic...a skoro potwierdzil ciaze to musial cos widziec. W recepcji juz mi babka chciala mutter kind pass zakladac a przeciez to chyba po widocznym serduszku zakladaja...nawet nie wiem..

U mnie tez podejrzenie ciąży Bliźniaczej i tez były dwa pecherzyki. Teraz w środę mam badanie usg i mam nadziej ze już będzie wszystko widać :) tak myśle ze masz szanse na bliźniaki tylko mówił mi ze nie ma co się nakręcać bo jedno może się wchłonąć do 12 tyg
Ktory to byl tydzien i dal ci zdjecie? Bo mam wrazenie ze jestem jedyna bez zdjecia 😒

reklama
Hmm.. Co do tego nie mam pojęcia. U mnie byla tylko jedna kropka widoczna.. Hmm @martini6 jak było u Ciebie?
A mialas jakieś bliźnięta w rodzinie? To raczej przechodzi z pokolenia na pokolenie :)

Tak u mnie tez dwa pecherzyki widoczne ale w środę mam niby dokładne usg mieć wiec się wyjaśni bardziej co z tego wyjdzie. U mnie w rodzinie dużo bliźniaków no i moja babcia miała wiec mówi się ze co drugie pokolenie ale wiadomo reguły nie ma 😜😉

Do góry