reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Podczytuje was calyczas 😊😉 Ale nie moge nigdzie znalezc informacji co z takimi bawelnianymi wkladkami na przyklad?

Ooo @Piernik98 fajnie,że jesteś :) ty nie podczytuj tylko się odzywaj ;)
Ja to się nie znam na tych wkładkach,najlepiej popatrzeć na skład produktu,czy ta bawełna organiczna to nie nazwa tylko ;)

reklama
Cześć dziewczyny ;)
U nas na wsi w końcu piękna pogoda więc korzysatam i siedze na tarasie.
W końcu doczekałam się na telefon od pani genetyk - w sumie rozmowa z nią nie wniosła nic nowego, opowiadała o amniopunkcji i testach sanco i Nifty. Pytałam czy często się jej zdaza żeby pacjentki miały zły wynik pappa przy dobrym usg - powiedziała, że codziennie dostaje złe wyniki nie wiem tylko czy powiedziała to żeby mnie pocieszyć czy jest tak faktycznie.
Zapytałam też jak to statystycznie wygląda u pacjentek z wysokim ryzykiem trisomii 18 - powiedziała, że gdy statystyka podaje 1:50 niestety po zrobieniu testów często wada się potwierdza. Próbowała mnie pocieszyć, że jednak u mnie to 1:240 czyli w teorii 239kobiet z takim wynikiem rodzi dziecko zdrowe...

Dziewczyny co brałyście jak Was siedziało hmm w kroku? :D mam wrażenie, że od ciągłego chodzenia we wkładkach odparzyłam/podrażniłam sobie skórę właśnie w okolicy krocza :p zrobiły nawet mi się ranki a od niedawna swędzi :/ przepisała mi gin pimafucin ale on gów.o daje :/ ja już nie wiem co zrobić... Sudokremem też smaruje to troche lepiej

Ja przy podrażnieniu w okolicy krocza stosuje Bepanthen baby - na mnie działa rewelacyjnie. Nawet jak mam bardziej przesuszoną skórę na twarzy też tym smaruję i pomaga :)

Ooo @Piernik98 fajnie,że jesteś :) ty nie podczytuj tylko się odzywaj ;)
Ja to się nie znam na tych wkładkach,najlepiej popatrzeć na skład produktu,czy ta bawełna organiczna to nie nazwa tylko ;)
W skladzie wydaje sie że jest ok. One sa ogolnie droższe tak samo jak podpaski z tej serii...takze licze ze nie oszukuja 😂

Załączniki

• 20200612_143603.jpg
    20200612_143603.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 69
Dziewczyny pytanie może głupie.... Ale kto jak nie Wy 😁 farbujecie włosy w ciąży? Ile osób tyle opinii a zapominam zapytać gin.... Może farby naturalnie stosowała któraś? Trzyma się to?
Ja farbowałam w poprzedniej ciąży i w tej też zamierzam. Używam Olie z Garniera, jest bez amoniaku i bardzo ładnie pokrywa wszystkie włosy

Kurczę... wciąż nie mam wyniku PAPPA. Doktor która opisuje badanie bywa tylko w czwartek w przychodni. No i jak w zeszły czwartek robiła mi badanie to powiedziała: "Za tydzień jest święto, więc wynik będzie w piątek, gdyby było coś nie tak to zadzwonię". No i dzisiaj rano byłam na badaniach krwi (przed poniedziałkową wizytą) i pani w rejestracji powiedziała mi, że wyniku nie ma, bo wczoraj było święto, więc pani doktor będzie dopiero w przyszły czwartek... Powiedziałam, że dostałam informację, że będzie dzisiaj, to pani odpowiedziała "Hmm... może pani doktor nam je przyśle, ale jak nie będzie dzisiaj to dopiero za tydzień" 😢 Nie chcę kolejnego tygodnia w niepewności...

Używam wkładek bo ta cholerna luteina wypływa mi prawie cały czas :/ jak nie nosiłam to nie mogłam doprać majtek :p upławow na szczęście nie mam... Tylko mocno podrażniona i swędząca skóra
może spróbuj posmarowac się kremem dla dzieci typu bephanten lub linomag a+e, bardzo ładnie goi wszelkie odparzenia, ew jeszcze alantan masc jest tlusty i nie powinna cie po nim odparzac wkładka

reklama
Do góry