reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

A mnie się dzisiaj śniło że karmiłam piersią słodziutkiego maleńkiego chłopczyka 😁 😍🥰 Cudowny sen! Oby same takie aż do porodu 😁 Dzięki temu nawet się dzisiaj wysłałam i tak mdłości nie budziły. Próbuje patent na branie leków przeciwwymiotnych wieczorem, z rana co prawda i tak leci paw, ale potem jakby ciut lepiej niż jak brałam te leki z rana po śniadaniu. Nawet dzisiaj obiad sama zrobiłam (spaghetti) ale sie zasapałam jakbym maraton przebiegła haha 😁 za to dzieci zjadły z apetytem a to najważniejsze :) u nas słonecznie i duszno, wentylator odpalony i czytam książkę, na dworzu bym nie wytrzymała. Mam nadzieję że jeszcze chwila i będę się mogła nacieszyć latem i skoczyć z dziećmi na wycieczki nad morze nad jezioro do parku. Bardzo mi tego brakuje.

reklama
Dziewczyny co brałyście jak Was siedziało hmm w kroku? :D mam wrażenie, że od ciągłego chodzenia we wkładkach odparzyłam/podrażniłam sobie skórę właśnie w okolicy krocza :p zrobiły nawet mi się ranki a od niedawna swędzi :/ przepisała mi gin pimafucin ale on gów.o daje :/ ja już nie wiem co zrobić... Sudokremem też smaruje to troche lepiej
Wkładki to zło, jeśli używasz ich bo masz wrażenie że masz spore upławy to właśnie przez wkładki. 2 tygodnie bez i po problemie

Dziewczyny pytanie może głupie.... Ale kto jak nie Wy [emoji16] farbujecie włosy w ciąży? Ile osób tyle opinii a zapominam zapytać gin.... Może farby naturalnie stosowała któraś? Trzyma się to?
Do końca 1 trymestru to nie...i odrost ponad 4 cm [emoji6] jak będzie 2 trymestr to i owszem - wystarczy farba bez amoniaku [emoji106]

Dziewczyny pytanie może głupie.... Ale kto jak nie Wy 😁 farbujecie włosy w ciąży? Ile osób tyle opinii a zapominam zapytać gin.... Może farby naturalnie stosowała któraś? Trzyma się to?

Farbowałam w poniedziałek ;) Kontrolowany odrost, góra farbą bez amoniaku przy skórze, końcówki rozjaśniaczem normalnie.

Wkładki to zło, jeśli używasz ich bo masz wrażenie że masz spore upławy to właśnie przez wkładki. 2 tygodnie bez i po problemie
Używam wkładek bo ta cholerna luteina wypływa mi prawie cały czas :/ jak nie nosiłam to nie mogłam doprać majtek :p upławow na szczęście nie mam... Tylko mocno podrażniona i swędząca skóra

Też ta uważam. Jak chodziłam do pracy to używałam niemal codziennie. Jak dowiedziałam się o ciąży to zrezygnowałam z noszenia wkładek. I jest cały czas ok [emoji106][emoji6]
W domu to w ogóle w cienkich sukienkach i bez bielizny [emoji2]
Najlepsze lekarstwo [emoji106]

Używam wkładek bo ta cholerna luteina wypływa mi prawie cały czas :/ jak nie nosiłam to nie mogłam doprać majtek [emoji14] upławow na szczęście nie mam... Tylko mocno podrażniona i swędząca skóra
A kup sobie wkładki wielorazowe, takie do prania. Zapinane na majtkach na zatrzask. Czasami się przesuwają bo bywają za luźne ale na pewno bawelenka lepsza od sztucznych jednorazówek [emoji846]

Używam wkładek bo ta cholerna luteina wypływa mi prawie cały czas :/ jak nie nosiłam to nie mogłam doprać majtek [emoji14] upławow na szczęście nie mam... Tylko mocno podrażniona i swędząca skóra
O takie np.
Screenshot_2020-06-12-14-17-22-035_pl.allegro.jpeg

QUOTE="Tymon'sMom, post: 19650456, member: 177523"]
Zmień wkładki, mnie też niektore uczulają,lub nawet papier toaletowy. Po kilku dniach samo przechodzi.
[/QUOTE]
Ja mam tak z podpaskami. Muszę używać bawełniane i żadnych always. Polecam nivea na odparzenia albo sudokrem😁

reklama
A kup sobie wkładki wielorazowe, takie do prania. Zapinane na majtkach na zatrzask. Czasami się przesuwają bo bywają za luźne ale na pewno bawelenka lepsza od sztucznych jednorazówek [emoji846]
Podczytuje was calyczas 😊😉 Ale nie moge nigdzie znalezc informacji co z takimi bawelnianymi wkladkami na przyklad?

Załączniki

• Screenshot_20200612-141901_Chrome.jpg
    Screenshot_20200612-141901_Chrome.jpg
    263,8 KB · Wyświetleń: 61
Do góry