reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny :)
Wczoraj już nie miałam siły pisać w sumie to czytałam forum i szukałam historii dziewczyn, którym tez pappa źle wyszła. W sumie większość historii po b amniopunkcji lub nifty kończy się dobrze, więc mam nadizeje, że u mnie i @Ilsia będzie wszystko dobrze.

sandra_91 napiszę CI jak to było u mnie, bo ja przechodziłam przez amniopunkcję. Badania pren. miałam w 11 tyg. lekarz żartował, że dziecko po turecku siedzi i nie widział tez kości nosowej. Ale uspokajał, ze to szybko i ze mam przyjśc jeszcze raz. Po paru dniach dostałam tel. ze złe wyniki pappa (36 lat miałam). Lekarz tak bardzo mnie wystraszył, ze zdecydowałam sie na amniopunkcję. W miedzyczasie poszłam prywatnie na jeszcze jedne prenatalne, gdzie lekarz bez problemu zobaczył kość nosową ale zobaczył tez, że dzieciątko ma przykurcz nóżek. Amniopunkcję wykonał ten sam lekarz, który śmiał się, ze dziecko po turecku siedzi a jak mu powiedziałam, ze kość nosowa widoczna to mnie zbeształ, ze latam po lekarzach szukając cudu. Wyłam jak bóbr. Wyniki przyszły dobre. Teraz z perspektywy czasu patrzę na to inaczej. Nie zdecydowałabym się na amniopunkcję. To by i tak nic nie zmieniło. I tak bym urodziła. Tylko, ze u mnie była inna sytuacja, bo córeczka miała wady o których już wiedziałam od pierwszego prenatlanego. Tobie usg wyszło dobre!!!!! Będąc w ciązy kolejnej robiąc badanie pappa , pielęgniarka powiedziała, ze to statystyki i tego się trzymałam.

reklama
Hej dziewczyny [emoji5] ja już po usg i pobraniu krwi do testu pappa. Jestem szczęśliwa usg wyszło bardzo dobrze wszystkie parametry prawidłowe, dzidzia ładnie rośnie ma już 5.9cm termin z 22.12 zmienił się na 20.12 więc tego będę się trzymać. Trzymam kciuki za resztę dziewczyn, które mają jeszcze dzisiaj wizytę [emoji1]
Gratuluję [emoji173]

Zakochałam się w tych naklejkach dla bąbella 🙀😍

Zobacz załącznik 1131192
👌 Ja też na nie patrzyłam, naklejki wydają mi się super opcją 😉 ciekawa jestem tylko jak z trwałością 🤔 pokój dla bejbusia jest i raczej zostanie biały, bo nie lubię mieszanki barw i wzorów, a takie naklejki i inne dodatki powinny sprawić że będzie przytulny🙂

Załączniki

• Screenshot_20200610-101928.jpg
    Screenshot_20200610-101928.jpg
    357,9 KB · Wyświetleń: 42
Jak u was z kg jest przytylyscie cos dziewczyny ? U mnie spadlo a teraz sie podnioslo ale dalej 1kg na plusie. Z jedej strony dobrze bo z corka prYtylam przez cala ciaze 27kg teraz bym tyle nie chciala

Hejka. Gratuluję wszystkim wczorajszych udanych wizyt 😊
Też dziś wstałam już o 4 więc łączę się w bólu. Do tego głowa pęka 🙈
Za wszystkich wizytujących dzisiaj trzymam kciuki ✊
Boze wapolczuje ja spie nie spokojnie bo sie budze w nocy ale jak juz usne to spie i spie.

Wszustkie juz bedziecie po wizytach a ja bede czekac jeszcze na 1 prenetalne nie moge sie doczekqc juz tak bardzo

reklama
Do góry