Cześć dziewczyny
Wczoraj już nie miałam siły pisać w sumie to czytałam forum i szukałam historii dziewczyn, którym tez pappa źle wyszła. W sumie większość historii po b amniopunkcji lub nifty kończy się dobrze, więc mam nadizeje, że u mnie i @Ilsia będzie wszystko dobrze.
sandra_91 napiszę CI jak to było u mnie, bo ja przechodziłam przez amniopunkcję. Badania pren. miałam w 11 tyg. lekarz żartował, że dziecko po turecku siedzi i nie widział tez kości nosowej. Ale uspokajał, ze to szybko i ze mam przyjśc jeszcze raz. Po paru dniach dostałam tel. ze złe wyniki pappa (36 lat miałam). Lekarz tak bardzo mnie wystraszył, ze zdecydowałam sie na amniopunkcję. W miedzyczasie poszłam prywatnie na jeszcze jedne prenatalne, gdzie lekarz bez problemu zobaczył kość nosową ale zobaczył tez, że dzieciątko ma przykurcz nóżek. Amniopunkcję wykonał ten sam lekarz, który śmiał się, ze dziecko po turecku siedzi a jak mu powiedziałam, ze kość nosowa widoczna to mnie zbeształ, ze latam po lekarzach szukając cudu. Wyłam jak bóbr. Wyniki przyszły dobre. Teraz z perspektywy czasu patrzę na to inaczej. Nie zdecydowałabym się na amniopunkcję. To by i tak nic nie zmieniło. I tak bym urodziła. Tylko, ze u mnie była inna sytuacja, bo córeczka miała wady o których już wiedziałam od pierwszego prenatlanego. Tobie usg wyszło dobre!!!!! Będąc w ciązy kolejnej robiąc badanie pappa , pielęgniarka powiedziała, ze to statystyki i tego się trzymałam.
reklama
Ilona 88
Fanka BB :)
Ja z pierwszym synkiem czułam właśnie coś ok 14tc ,a z drugim ok.17tc (tu miałam łożysko na przedniej ścianie)Wlasnie to juz raczej nie bulgotanie.. ale cos wczesnie dzisiaj 14+5
Ilona 88
Gratuluję [emoji173]Hej dziewczyny [emoji5] ja już po usg i pobraniu krwi do testu pappa. Jestem szczęśliwa usg wyszło bardzo dobrze wszystkie parametry prawidłowe, dzidzia ładnie rośnie ma już 5.9cm termin z 22.12 zmienił się na 20.12 więc tego będę się trzymać. Trzymam kciuki za resztę dziewczyn, które mają jeszcze dzisiaj wizytę [emoji1]
LadyNegra
Ja też na nie patrzyłam, naklejki wydają mi się super opcją ciekawa jestem tylko jak z trwałością pokój dla bejbusia jest i raczej zostanie biały, bo nie lubię mieszanki barw i wzorów, a takie naklejki i inne dodatki powinny sprawić że będzie przytulny
Patrycjaaa97
Słuchałam to w jakimś anglojęzycznym podcascie. Nie znalazlabym tego teraz.
Totalne bzdury
Wszędzie można znaleźć artykuły na ten temat
Załączniki
Sabina17
56,62,68 ja naprzyklad takie kupuje poki co uniwersalneDziewuchy a jaki rozmiar zamawiacie ciuszków? Gdzieś wyczytałam żeby zamówić 50/53 a inni polecają ode a u 62
Sabina17
Jak u was z kg jest przytylyscie cos dziewczyny ? U mnie spadlo a teraz sie podnioslo ale dalej 1kg na plusie. Z jedej strony dobrze bo z corka prYtylam przez cala ciaze 27kg teraz bym tyle nie chciala
Sabina17
Boze wapolczuje ja spie nie spokojnie bo sie budze w nocy ale jak juz usne to spie i spie.Hejka. Gratuluję wszystkim wczorajszych udanych wizyt
Też dziś wstałam już o 4 więc łączę się w bólu. Do tego głowa pęka
Za wszystkich wizytujących dzisiaj trzymam kciuki
Wszustkie juz bedziecie po wizytach a ja bede czekac jeszcze na 1 prenetalne nie moge sie doczekqc juz tak bardzo
reklama
Sabina17
Ty masz pierwszenstwo nie czekasz i nie pytasz mi tak piwiedziala pani u kyorej krew mi pobieralaByłam dziś na badaniu krwi tragedia mnóstwo ludzi I nikt nie przepuścić w kolejce trzeba stać w słońcu w pewnym momencie zrobiło mi się słabo to i krzesło się znalazło Masakra ta służba zdrowia