reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziewuchy a jaki rozmiar zamawiacie ciuszków? Gdzieś wyczytałam żeby zamówić 50/53 a inni polecają ode a u 62
Ja kupuję 56 bo moje dzieci rodzą się nie za duże i przy pierwszym posłuchałam się "mądrych rad" że dziecko z 56 szybko wyrasta a niektóre wcale nie założą i kupiłam dużo 62 a się okazało że mi brakowało bardzo tych małych 56 bo długo synek je nosił i trzeba było na szybko dokupować. Także teraz zaczynam zbieractwo od tych w rozmiarze 56 i zamierzam ich mieć całkiem sporo :) (btw rozmiar 50 i mniejsze to dla wcześniaków)

reklama
Cześć dziewczyny... wczoraj miałam wizytę... z dzidzia wszystko dobrze... wszystkie parametry ok... prawdopodobnie chłopak... troszkę jestem zawiedziona liczyłam na córkę... ehhh...
Gratuluję zdrowego bobasa :) a na tym etapie to chyba jeszcze nie ma co się przywiązywać do ogłoszeń ginekologa w sprawie płci bo więcej i lepiej widać dopiero na połówkowym USG. I nie ma co się przejmować , każda z nas na jakąś płeć jest mniej lub bardziej nastawiona i będzie się musiała pogodzić z tym co wyjdzie na USG :)

Dzień dobry. Z tych wczorajszych wrażeń przespałam całą noc. Na wznak. Chyba jeszcze można co?
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty prenatalne i zwykle dzisiaj :)
Czy dzwonilyscie już do swoich rejonowych położnych? Zastanawiam się czy jak się umowie do niej to sprawdzi mi tętno dzidziusia? Niby mam w głowie że wymioty oznaczają wysoki poziom hormonów podtrzymujących ciążę ale strach w głowie o tą małą figę w brzuchu nadal jest...

Dziewuchy a jaki rozmiar zamawiacie ciuszków? Gdzieś wyczytałam żeby zamówić 50/53 a inni polecają ode a u 62

Ja dopiero zacznę kupować jak będę wiedziała ile mniej więcej dzidzia waży i porównam sobie do wagi synka w podobnym tygodniu. Akurat mój się urodził 3930g i 58cm, ciuszki na 56 były za ciasne i narzeczony przywoził na 62

Dziewczyny jak u was z detektorami? Muszę mozno dociskać sondą na brzuch żeby coś usłyszeć po za tym jak słyszę to nie pojawia się na ekranie tętno albo słabe. 😭
Wiem że jest okey bo przecież byłam w pon na usg
Przyszły tatuś usłyszał serduszko poraz pierwszy i dumny. 😍

Gratuluję zdrowego bobasa :) a na tym etapie to chyba jeszcze nie ma co się przywiązywać do ogłoszeń ginekologa w sprawie płci bo więcej i lepiej widać dopiero na połówkowym USG. I nie ma co się przejmować , każda z nas na jakąś płeć jest mniej lub bardziej nastawiona i będzie się musiała pogodzić z tym co wyjdzie na USG :)
Wiem ale doktorska powiedziala ze na 95% jest pewna że to chłopak... Mąż zawiedziony bo też liczył bardzo na córkę... mówi że nie wierzy że to była pempowina napewno A nie siurek... liczę po ciuchu ze jednak doktorska się pomyliła i będzie dziewczynka...

reklama

Załączniki

• IMG_20200610_085104.jpg
    IMG_20200610_085104.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 41
Do góry