reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziewuchy a jaki rozmiar zamawiacie ciuszków? Gdzieś wyczytałam żeby zamówić 50/53 a inni polecają ode a u 62
Ja kupuję 56 bo moje dzieci rodzą się nie za duże i przy pierwszym posłuchałam się "mądrych rad" że dziecko z 56 szybko wyrasta a niektóre wcale nie założą i kupiłam dużo 62 a się okazało że mi brakowało bardzo tych małych 56 bo długo synek je nosił i trzeba było na szybko dokupować. Także teraz zaczynam zbieractwo od tych w rozmiarze 56 i zamierzam ich mieć całkiem sporo :) (btw rozmiar 50 i mniejsze to dla wcześniaków)

reklama
Cześć dziewczyny... wczoraj miałam wizytę... z dzidzia wszystko dobrze... wszystkie parametry ok... prawdopodobnie chłopak... troszkę jestem zawiedziona liczyłam na córkę... ehhh...
Gratuluję zdrowego bobasa :) a na tym etapie to chyba jeszcze nie ma co się przywiązywać do ogłoszeń ginekologa w sprawie płci bo więcej i lepiej widać dopiero na połówkowym USG. I nie ma co się przejmować , każda z nas na jakąś płeć jest mniej lub bardziej nastawiona i będzie się musiała pogodzić z tym co wyjdzie na USG :)

Dzień dobry. Z tych wczorajszych wrażeń przespałam całą noc. Na wznak. Chyba jeszcze można co?
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty prenatalne i zwykle dzisiaj :)
Czy dzwonilyscie już do swoich rejonowych położnych? Zastanawiam się czy jak się umowie do niej to sprawdzi mi tętno dzidziusia? Niby mam w głowie że wymioty oznaczają wysoki poziom hormonów podtrzymujących ciążę ale strach w głowie o tą małą figę w brzuchu nadal jest...

Dziewuchy a jaki rozmiar zamawiacie ciuszków? Gdzieś wyczytałam żeby zamówić 50/53 a inni polecają ode a u 62

Ja dopiero zacznę kupować jak będę wiedziała ile mniej więcej dzidzia waży i porównam sobie do wagi synka w podobnym tygodniu. Akurat mój się urodził 3930g i 58cm, ciuszki na 56 były za ciasne i narzeczony przywoził na 62

Dziewczyny jak u was z detektorami? Muszę mozno dociskać sondą na brzuch żeby coś usłyszeć po za tym jak słyszę to nie pojawia się na ekranie tętno albo słabe. 😭
Wiem że jest okey bo przecież byłam w pon na usg
Przyszły tatuś usłyszał serduszko poraz pierwszy i dumny. 😍

Gratuluję zdrowego bobasa :) a na tym etapie to chyba jeszcze nie ma co się przywiązywać do ogłoszeń ginekologa w sprawie płci bo więcej i lepiej widać dopiero na połówkowym USG. I nie ma co się przejmować , każda z nas na jakąś płeć jest mniej lub bardziej nastawiona i będzie się musiała pogodzić z tym co wyjdzie na USG :)
Wiem ale doktorska powiedziala ze na 95% jest pewna że to chłopak... Mąż zawiedziony bo też liczył bardzo na córkę... mówi że nie wierzy że to była pempowina napewno A nie siurek... liczę po ciuchu ze jednak doktorska się pomyliła i będzie dziewczynka...

reklama

Załączniki

• IMG_20200610_085104.jpg
    IMG_20200610_085104.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 46
Do góry