reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Powodzenia pozostałym dziewczynom na dzisiejszych wizytach ✊

Co do nocy moja też byla beznadziejna. Bolał mnie kręgosłup, nie mogłam się ulozyc. Jak zasnęłam to młody się budzil albo siku mi się chciało. A na koniec jeszcze śniło mi się, że urodziłam ale polozne zabraly mi to dziecko nie mówiąc dokąd i nie informujac nawet czy to chłopiec czy dziewczynka i już do końca snu go nie oddali a to już minęły dwa dni od porodu w tym śnie.. a ja chodziłam zapłakana i zrozpaczona, że zabrali mi dziecko.. także w nocy sobie nie odpoczęłam 😂

reklama
Ja też nie mogę się już doczekać środy i mam taką frajdę z faktu, że i termin porodu i badań prenatalnych mamy tak samo... czuje się tak jakoś raźniej :D

Dziewczyny powodzenia na wizytach, jestem pewna, że wszystko będzie w najlepszym porządku i wzruszone pododajecie tu piękne fotki Waszych maleństw :*
Mam tylko nadzieję, że uda mi się nadrobić posty bo wciąż jestem o 10 stron do tyłu 😂
Mnie też to cieszy, możemy to przeżywać na tym samym etapie 😊

@Oliwia97🌼 @aniia00 gratuluje udanych wizyt! 😍
U nas też wszystko w porządku, moja na 80% dziewczynka pięknie rośnie, już 7.12cm a według OM 13+0 🙂 lekarz stwierdził że pięknie zaliczyłyśmy pierwszy trymestr, jestem bardzo szczęśliwa, bo nic złego się nie działo 😍 to była regularna wizyta po prenatalnych, teraz kolejna za 4 tygodnie i już tęsknię za widokiem z USG 😜
Dostałam zwolnienie na te 4 tygodnie, mam chodzić na fizjoterapię i masaże i dać odpocząć szyi i głowie a nie przesiadywać przy kompie pracując 👌
Dzisiejsza fotka trochę niewyraźna, bo księżniczka się rzucała 😜
P.S. Apropo teściowej... ja mam moją dosyć blisko bo dwa osiedla dalej i jest to kobieta która wszystko wie najlepiej i robi debili z ludzi którzy myślą inaczej 🤯 ale radzę sobie z nią, nie pozwalamy z mężem żeby się wtrącała, jak coś próbuje marudzić to jednym uchem wchodzi a drugim wychodzi, ale jak pomyślę że miałabym z nią mieszkac to byłby koniec! 🙉😀

Załączniki

• IMG_20200608_151112.jpg
    IMG_20200608_151112.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 78
Hej, ja od wczoraj zdycham z gorąca, 🥵u nas 30 stopni i duszno, wczoraj myślałam ze chociaż na wieczór popada deszcz a tu nic, dzisiaj to samo. W mieszkaniu mam klimatyzacje ale czekam na przegląd wiec jej nie używam, postawiłam wiatrak i tylko to daje żyć , na dodatek od dwóch dni boli mnie gardło, chyba skończy się niestety antybiotykiem....

Moja teściowa od początku twierdziła że chłopak i uwaga jak jej powiedziałam że czuje ze dziewczynka i tak obstawiam to ona z wyższością do mnie "no jeszcze się okaże".
Mąż też nastawiony na chłopca ale jak mu powiedziałam po prenatalnych że będzie miał córkę to i tak się ucieszył.
Zadzwoniłam do teściowej i mówię że dziewczynka, no słychać było ze zdziwiona i jakoś radości w głosie nie było ale padłam całkiem po jednym z jej tekstów.
Śmieje się do niej ze jej syn troche zawiedziony bo synka chciał a ona do mnie z tekstem spokojnie zrobicie sobie niedługo następne.
No poprostu walnęłam.
Moja sympatia do teściowej z poziomu bliskiego zeru spadła juz całkiem do zera.
Mam to samo z moją teściowa... Cały czas, że będzie drugi chłopiec a jak powiedziałam po prenatalnych, że jednak dziewczynka to stwierdziła że i tak nie wierzy 🙈 nie rozumiem, co w tym takiego dziwnego... Zazdrosna, że ona ma dwóch chłopaków czy co...
Moja teściowa do tej pory uważa że mój syn ( prawie 2 lata)miał być przecież dziewczynką i do końca ciąży mówiła że ona nie wierzy i może urodzę dziewczynkę 😒 nauczyłam się już wpuszczać jednym uchem a wypuszczac drugim

reklama
@Oliwia97🌼 @aniia00 gratuluje udanych wizyt! 😍
U nas też wszystko w porządku, moja na 80% dziewczynka pięknie rośnie, już 7.12cm a według OM 13+0 🙂 lekarz stwierdził że pięknie zaliczyłyśmy pierwszy trymestr, jestem bardzo szczęśliwa, bo nic złego się nie działo 😍 to była regularna wizyta po prenatalnych, teraz kolejna za 4 tygodnie i już tęsknię za widokiem z USG 😜
Dostałam zwolnienie na te 4 tygodnie, mam chodzić na fizjoterapię i masaże i dać odpocząć szyi i głowie a nie przesiadywać przy kompie pracując 👌
Dzisiejsza fotka trochę niewyraźna, bo księżniczka się rzucała 😜
P.S. Apropo teściowej... ja mam moją dosyć blisko bo dwa osiedla dalej i jest to kobieta która wszystko wie najlepiej i robi debili z ludzi którzy myślą inaczej 🤯 ale radzę sobie z nią, nie pozwalamy z mężem żeby się wtrącała, jak coś próbuje marudzić to jednym uchem wchodzi a drugim wychodzi, ale jak pomyślę że miałabym z nią mieszkac to byłby koniec! 🙉😀
Gratuluję udanej wizyty, oby więcej takich wieści ♥️

Do góry