reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

U mnie teściowa szczelała focha jak nie wybierałam imion dla dzieci z jej przygotowanych list
To ona stwierdziła że jej synowie wybiorą imię naszemu dziecku ( ma trojaczki, trzech chlopcow w wieku 11 lat)
To ją wyśmiałam bo juz wystarczy ze praktycznie ze ślubu nie mam zdjęcia zeby w najważniejszych momentach sie nie wpieprzali w kadr. Rozpuszczone bachory. Uuuuuh

reklama
Ale dzisiaj dużo wizyt! To takie ekscytujące czekać na Wasze dobre wieści 😄 powodzenia. Ja czekam do środy na prenatalne, już odliczam do tego dnia. To dla mnie takie ważne, że o niczym innym nie myślę ☺
Ja też nie mogę się już doczekać środy i mam taką frajdę z faktu, że i termin porodu i badań prenatalnych mamy tak samo... czuje się tak jakoś raźniej :D

Dziewczyny powodzenia na wizytach, jestem pewna, że wszystko będzie w najlepszym porządku i wzruszone pododajecie tu piękne fotki Waszych maleństw :*
Mam tylko nadzieję, że uda mi się nadrobić posty bo wciąż jestem o 10 stron do tyłu 😂

Też mam łożysko na przedniej ścianie niestety,lekarz mówił,że działa ono jak materac ochronny i będę odczuwała ruchy dziecka znacznie później,bo dodaje kilka cm 😐

Dzięki dziewczyny za wszystkie gratulacje❤
My po wizycie poinformowaliśmy rodziców ,rodzeństwo i kilka bliskich znajomych i wiecie co 😔odechciało mi się robić tego dalej. Na wiadomość,że drugi chłopiec od prawie każdej osoby usłyszeliśmy rozczarowany ton i "o jooooj" ,"eeee chłopiec" i tym podobne, to było straszne, aż się popłakałam ze złości. Sama marzyłam o dziewczynce, ale żeby od prawie wszystkich takie teksty słyszeć to naprawdę przykro. Nikt się nie zapytał nawet czy dziecko zdrowe, każdy bierze chyba to za pewnik, bo inaczej nie rozumiem. Teraz po euforii przyszedł u mnie kryzys.
Nie przejmuj się tym ważne jest ze maluch jest zdrowy😊

Ja na Alie zamówiłam spodnie ciążowe :D A na naszą rocznicę ślubu mąż dostał koszulkę z motywem Star Wars "Lord Father" :)

Mi było trochę przykro jak lekarz zasugerował chłopca, bo tak czułam dziewczynkę... ale minęło kilka dni i już się z tym oswoiłam :) Za to ostatnio przykro mi było jak teściowa powiedziała, że się nie może doczekać aż mały będzie miał 2-3 latka bo wtedy dzieci są takie fajne. A wcześniej to co?!

Sama widzisz, że czasami ludzie walą tak bezmyślnymi tekstami, że nie warto zwracać na to uwagi 😂

reklama
Dziewczyny chyba dziś stało się to co mowiłyście, dziś faktycznie ciężko miałam zaaplikować luteinę i na aplikatorze ,zobaczyłam minimalną ilość krwi więc pewnie uszkodziłam sobie delikatnie ściankę, i później na wkładce była brązowa wydzielina, czyli pewnie ta luteina z domieszką krwi.
W środę mam wizytę, na papierze jeszcze delikatnie jest, brzuch mnie nie boli ni nic. Mialyście tak ?
Ja nie miałam ale wkładam ją tylko palcem.

Hej dziewczyny ja juz po prentalnych. Wszystko ok. Mamy juz prawie 7cm i 84g, termin z 16 przesunal sie na 13 grudnia wiec tego bede sie trzymac :) co do plci, dowiem sie za miesiac na kolejnej wizycie bo dr powiedziala ze na tym etapie, latwo jest się pomylic. Wklejam fotki, moze ktoras z Was wyczyta kto tam siedzi :)
Cieszę się z dobrych wiadomości 🥰

Ja pierwsze rodziłam naturalnie 3dni,drugie przez otklejające się łożysko cc na 3 uparłam się rodzić naturalnie i tak ciężki był poród że 2 tygodnie leżałam .tak że najlepiej i tak wsppminam 1
Rodzilas 3 dni i wspominasz ten poród najlepiej? O mamo...strach pomyśleć jak bardzo źle czułaś się przy pozostałych porodach..

Hahahh 😄Moja też na Wigili składała życzenia,że życzy mi najpierw synka potem córeczki😂
Kochane teściowe😄 ale nie dobieram sobie do głowy, jej życzenie i tak nie zostanie spełnione;)

@martini31 tak ta z lewej superowa,a drugą musialabym na żywo zobaczyć
Druga jest z takiego przyjemnego leciutkiego materiału (ale nie prześwituje) i póki co brzuszka w niej nie widać bo jest taka luzna :)

Ja do rodziców mam prawie 130km praktycznie do mamy i brata bo tata niestety zmarł 20 maja tego roku
Tak bardzo mi przykro z powodu śmierci taty..

Jestem już po! Trochę długo trwało bo dzidzia nie chciała współpracować i pani doktor musiała się namęczyć żeby zmierzyć wszystkie parametry. Skończyło się na tym ze miałam usg i przez brzuch i przezpochwowe, trwało to wszystko z 40 min bo maluszek nie chciał się obracać. Ale wszystko dobrze!!!! 😁 Mamy całe 6 cm szczęścia! Ryzyko wad niskie, czekam jeszcze na wyniki pappa. No i najprawdopodobniej dziewczynka tak jak czułam od początku! ❤️ Tak się cieszę!!! Termin nam się zmienił z 22.12 na 18.12 wiec mamy dziś 12+3 😁
Najważniejsze, że udalo się zrobić wszystkie pomiary i że dzidzia jest zdrowa 🥰 za to mogłaś dłużej popodgladac bobasa 😍

Cześć, dzisiaj dzwoniła do mnie żona że miała na majtkach lekką bezbarwną wodę i sie mocno przestraszyła. Nie były to siki :) czy któraś z Was miała coś podobnego ?
Pewnie to śluz. Czasem jest taki bardziej wodnisty.

Do góry