reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Dzien dobry [emoji4] Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! [emoji110][emoji8]
Ja za chwile zbieram sie do przychodni, chociaz wczoraj jak mowie do m ze mam wizyte z polozna, a on sie mnie pyta czy przez telefon, no i rozbil mnie tym pytaniem, bo tak naprawde to nie wiem. Powiedzialy mi tylko ze o 9, no nie wiem, pojde tam, Bo to dwa kroki od domu, mam nadzieje, ze to wizyta "na zywo".

W piatek po usg powiedzielismy corce, ze bedzie miec rodzenstwo, no i oczywiscie byla w szoku i bardzo szczesliwa [emoji16] Musiala cala rodzine obdzwonic, zeby sie pochwalic. Zaczela gadac do brzucha, wymyslac imiona [emoji23] Smialismy sie bo mowi, ze jak dziewczynka te bedzie Luna, a ja jej mowie ciotka ma psa Zuze, potem wziela drugiego i sie nazywa Luna, moja corka jest Zuzia, mowie nie bede wszystkim dzieciom dawac imion po psach ciotki [emoji23] Potem mowi, ok tylko zeby dzidzius nie spal u niej w pokoju ani razem z nami w lozku, haha juz zaczyna byc zazdrosna. No i teraz co piec minut mowi, ze ona chce juz grudzien i zobaczyc jak sie bedzie rodzic [emoji32] A no i ze trzeba juz wszystko kupic, wiec wczoraj wypatrzylysmy hamaczek, wiec dzis pojdziemy kupic, ale to bardziej pod nia robie, zeby byla szczesliwa, ze cos dzidzi kupila [emoji6]

Milego dnia wszystkim zycze [emoji8]
Wspaniała reakcja [emoji16][emoji7][emoji3590]
Czyli jednak się nie spodziewała? Nie domyśliła się?
Ale teraz Cię czeka fajny czas [emoji4]

reklama
No ja mam ten luksus 120km mniej więcej 😂 mój mąż tez się stara ale on jest zupełnie inny niż ja w tych kwestiach, często dopóki nie rzucę mu złowieszczego spojrzenia to nie zauważa, ze ktoś moim zdaniem przekracza granice.
Moi teściowie upierdliwi nie są bardzo a ja mimo, ze dużo mnie to kosztuje jestem bardzo asertywna wiec mąż jakoś dużo roboty nie ma. Ale tez zdaje sobie sprawę z tego, ze jak ktoś przesadzi z granicami to ja chamska nie będę ale zacznę unikać spotkań jak ognia ;p
On jest jedynak, dopóki ja się nie pojawiłam na horyzoncie to chyba o wszystkim z rodzicami rozmawial ;p dobrze, ze się oduczył :D
Ja do rodziców mam prawie 130km praktycznie do mamy i brata bo tata niestety zmarł 20 maja tego roku

My bysmy najchetniej nie chrzcili, bo slubu koscielnego tez nie mielismy tylko cywila, ale co kraj to obyczaj, a my niestety żyjemy w kraju katolickim i chcemy zwyczajnie uniknąć problemów pt. etyka, wyśmiewane przez dzieci ze a bo na religię nie chodzi itd... jak podrośnie to i tak wybierze swoją drogę duchową lub bedzie agnostykiem jak mamusia i tatuś :)
E, to juz nie te czasy chyba ;)

Cześć dziewczyny [emoji3590] Trochę sobie narobiłam zaległości przez weekend, ale z grubsza Was przeczytałam [emoji4]

Kciuki za dzisiejszej wizyty, czekamy na dalszy ciąg dobrych wiadomości [emoji3590]

Ja się biorę za naukę, w najbliższy weekend zaczynają mi się egzaminy [emoji87] Ale przynajmniej mam zajęcie :) Będę musiała coś wymyśleć na czas po obronie, mam trochę książek do nadrobienia, może odwiedzę dalszą rodzinę no i skupię się na kompletowaniu wyprawki [emoji16] Już mam ochotę coś kupić i jak mówiłam, że po prenatalnych zacznę, tak teraz się waham i chyba poczekam do następnej wizyty [emoji16] Będzie to 16 tydzień, to już chyba będzie dobrze widać, czy na pewno dziewuszka [emoji16]

@Rumiankowa super prezent, bardzo mi się podoba [emoji4] Aż chciałoby się skosztować takiego swojaczka [emoji1786]

@Akuku jaka patologia... Ja Cię po stokroć podziwiam, rzadko się spotyka tak liczną rodzinkę, jesteście wyjątkowi [emoji3590]

@Tymon'sMom odnośnie tego ojojania nad drugim chłopcem - niestety myślę, że my kobiety w ciąży, a potem po porodzie jesteśmy z góry skazane na takie nieprzemyślane i bolesne komentarze, każdy i na każdym kroku rości sobie do tego prawo, totalnie nie zważając na nasze odczucia :/ Szczególnie bolesne, jeśli pochodzą od bliskich nam osób, a my oczekiwałyśmy zupełnie innych reakcji :( A przecież każda matka wie, że najważniejsze jest zdrowie dzidziola [emoji3590] Większość po prostu nie zastanawia się nad tym, co mówi, chyba musimy przywyknąć, olać i cieszyć się naszym stanem mimo wszystko, dla dobra maluszków :)
Trzymam kciuki za egzaminy [emoji7][emoji106]
Oby mózg ciążowy nie przeszkadzał [emoji1787][emoji81]

Hej dziewczyny ja juz po prentalnych. Wszystko ok. Mamy juz prawie 7cm i 84g, termin z 16 przesunal sie na 13 grudnia wiec tego bede sie trzymac :) co do plci, dowiem sie za miesiac na kolejnej wizycie bo dr powiedziala ze na tym etapie, latwo jest się pomylic. Wklejam fotki, moze ktoras z Was wyczyta kto tam siedzi :)
Ależ piękny mały człowiek [emoji3590] serdeczne gratulacje [emoji2]
Dziewczyny mój pierwszy zakup dziś:) chciałam zrobić prezent mężowi na Dzień Ojca i kupić bodziaka "my daddy is my superhero" ale w Pl sklepach online nie znalazłam, a jak są to wyprzedane. Weszłam więc na Ali i...przepadłam [emoji1787]Zobacz załącznik 1130381Zobacz załącznik 1130379Zobacz załącznik 1130380
Zakochałam się w trzecim bodziaku [emoji7] ten tekst... [emoji1787][emoji16]
Ja na Alie zamówiłam spodnie ciążowe :D A na naszą rocznicę ślubu mąż dostał koszulkę z motywem Star Wars "Lord Father" :)

Mi było trochę przykro jak lekarz zasugerował chłopca, bo tak czułam dziewczynkę... ale minęło kilka dni i już się z tym oswoiłam :) Za to ostatnio przykro mi było jak teściowa powiedziała, że się nie może doczekać aż mały będzie miał 2-3 latka bo wtedy dzieci są takie fajne. A wcześniej to co?!
Ja chrzanię zapomniałam co miałam Tobie odpisać....matko jedyna... [emoji81][emoji1787]

Dzisiaj duzo wizytujacych😄 życzę samych dobrych wiadomości❤❤ ja wizytę mam za tydzien 15 o 16.30 i jestem ciekawa co mi powie z tą moja toksoplazmoza czy zarazilam sie przed czy juz niestety w ciąży😞
Moja kumpela zaraziła się toksoplazmozą w ciąży, po zjedzeniu tataru. Zażywała antybiotyk do końca ciąży a młoda urodziła się zdrowa jak ryba. Głowa do góry!

Jestem już po! Trochę długo trwało bo dzidzia nie chciała współpracować i pani doktor musiała się namęczyć żeby zmierzyć wszystkie parametry. Skończyło się na tym ze miałam usg i przez brzuch i przezpochwowe, trwało to wszystko z 40 min bo maluszek nie chciał się obracać. Ale wszystko dobrze!!!! 😁 Mamy całe 6 cm szczęścia! Ryzyko wad niskie, czekam jeszcze na wyniki pappa. No i najprawdopodobniej dziewczynka tak jak czułam od początku! ❤️ Tak się cieszę!!! Termin nam się zmienił z 22.12 na 18.12 wiec mamy dziś 12+3 😁

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 82
reklama
Do góry