reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Załączniki

• IMG_20200602_200905.jpg
    IMG_20200602_200905.jpg
    802,6 KB · Wyświetleń: 77
reklama
@aninek Ty się nie martw brakiem badań, mniej stresów masz jak widać dzięki temu, a u nas każde najmniejsze odstępstwo od normy i od razu śledztwo ;) Twój dzidziol czerpie zdrowie z Waszego południowego słonecznego klimatu ;)
@Asia Kasia gdzie Ty mieścisz trzy litry płynów dziennie?! OMG 😱 jak to się robi? Ja dzisiaj znowu prawie nic nie wypiłam :( mimo że woda stoi obok łóżka zaraz przy misce...
Pamiętam że wiele z Was kocha góry, jak to zobaczyłam na FB to od razu o Was pomyślałam 😁Zobacz załącznik 1127887
To prawda, z jednej strony mniej stresu, ale z drugiej strony jak piszecie, jakie rozne badania robicie i ze nieraz te wartosci nie sa takie jakie powinny byc, a tutaj nic, to tez troche mnie martwi. Ale jak tylko sie dowiem w piatek czy z dzidziem wszystko ok, to juz wyluzuje troche 😉 (albo i nie).

Mi plomba wypadła z 6 😅 a gdzie chodzisz do dentysty? Ja chodzę na legionów polskich do araba nigdy nie mogę zapamiętać nazwiska Munir chyba o ile dobrze pamiętam, leczył mojej mamie zęby w ciąży więc mam do niego zaufanie.
Ja chodzę na Żeromskiego do Dentatus. Przed ciązą robiłam tam 2 zęby w tym roku i póki co jest ok;) Poleciła mi koleżanka. Gratuluje udanej wizyty :)

12+0 termin mam na 22.12 wiec podobnie do Ciebie będzie prezent pod choinkę 😁

U mnie też termin na 22.12 :)

Ja to sie w ogole zastanawiam, jak ja dopiero mialam jedno badanie z krwi i wynikow jeszcze nie mam, a Wy macie co chwile i co chwile na konsultacje chodzicie, skad mam wiedziec, czy u mnie wszystko ok 🤔 Jak mnie to denerwuje, ze tutaj tak malo badan robia 😔

Tak tu tak samo. Mialam 2 razy badana krew, raz bo wymusilam I raz planowo.
Nie wiem czy tu wgl badają takie cos jak tsh. Ale np. W ostatniej ciazy czesto wysylalam mocz do analizy bo coś na pasku wykrywalo. Pod koniec ciazy myslalam że Sącza mi się wody Ale zrobili wymaz I grzybica... dali tabletke dopochwowo I krem.. Nie zbadali ponownie I się nabawił grzybica piersi, bo cora w trakcie porodu złapała i przeniosła na mnie.. przez co slabo przybierala itd.
Teraz chyba będę ich prosiła o porządne wyleczenie lub jeśli się nie uda to wdrożenie leczenia odrazu po porodzie.. bo drugi raz tego nie przeżyje.

Ja w nocy spalam z 12 godz.. mimo to nie byłam wyspana... Ok 17.30 poszlam spac na 2 godz.. coś z porodem związane mi się śniło.

Gratuluję wizytujacym dzisiaj :)
Ale mnie głowa boli.

Tak tu tak samo. Mialam 2 razy badana krew, raz bo wymusilam I raz planowo.
Nie wiem czy tu wgl badają takie cos jak tsh. Ale np. W ostatniej ciazy czesto wysylalam mocz do analizy bo coś na pasku wykrywalo. Pod koniec ciazy myslalam że Sącza mi się wody Ale zrobili wymaz I grzybica... dali tabletke dopochwowo I krem.. Nie zbadali ponownie I się nabawił grzybica piersi, bo cora w trakcie porodu złapała i przeniosła na mnie.. przez co slabo przybierala itd.
Teraz chyba będę ich prosiła o porządne wyleczenie lub jeśli się nie uda to wdrożenie leczenia odrazu po porodzie.. bo drugi raz tego nie przeżyje.

Ja w nocy spalam z 12 godz.. mimo to nie byłam wyspana... Ok 17.30 poszlam spac na 2 godz.. coś z porodem związane mi się śniło.

Gratuluję wizytujacym dzisiaj :)
Ale mnie głowa boli.
A te paski to Ty sobie kupilas?
Ja to raz spie z 10 godzin a nastepna nie moge spac i sie mecze 😒

Nie wiem juz co robic. Ciagle mnie strasznie piecze w miejscu oddawania moczu. Juz nawet nie tylko przy siusianiu do tego parcie na mocz a ide i kilka kropelek tylko. Mocz w normie, zapalenia nie ma, antybiotyk wczoraj skonczylam...nie sadze ze to od pochwy zwlaszcza ze juz zaczelam leczenie...naprawde ciezko to wytrzymac uczucie okropne...co to moze byc 😭😭😭 lekarze nie wiedza, 3 ginekologow bylo jak mnie badano ostatnio w szpitalu i wszystko pięknie a uczucie jak przy zapaleniu pecherza...mozliwe zeby macica tak napierała?
Ja tak miałam w życiu dwa razy. Nic z posiewów nie wychodziło. I dwa razy pomógł Monural jak ręka odjął.

reklama
Nie, na każdej wizycie jak już jakieś są, mam przynieść mocz, lub przy usg dają mi kubeczek I sprawdzają.

Ja to w nocy się budzę siku, denerwuje mnie to bo w dzien tak często nie sikam co w nocy :/
Aha no masz racje, tak chyba w pierwszej ciazy mialam. Pytalam, bo widzialam na Amazonie, ze sprzedaja takie rozne zestawy paskow.

Do góry