reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja to sie w ogole zastanawiam, jak ja dopiero mialam jedno badanie z krwi i wynikow jeszcze nie mam, a Wy macie co chwile i co chwile na konsultacje chodzicie, skad mam wiedziec, czy u mnie wszystko ok 🤔 Jak mnie to denerwuje, ze tutaj tak malo badan robia 😔

Kochana, jeszcze chwila i będziesz mogła spokojnie się cieszyć ciążą ❤️

reklama
J
Ja biore acard i heparyne i miałam badane wszystkie wskaźniki krzepnięcia i mam w normie... Więc też ciekawe :) a przed ciążą badałam też te parametry i też były w normie :p u mnie o dziwo wyniki idelane jak nigdy :) jedynie tsh na dolnej granicy i białko całkowite mam obniżone..
Nie robiłam badań przed ciąża niestety ( ta ciąża to wpadka) tsh ma 0.86 więc też niskie. Co do leukocytow to w ciąży z córką też wiecznie miałam za wysokie

Nie robiłam badań przed ciąża niestety ( ta ciąża to wpadka) tsh ma 0.86 więc też niskie. Co do leukocytow to w ciąży z córką też wiecznie miałam za wysokie
A my byliśmy właśnie w trakcie badań po 2 poronieniu, więc mam odniesienie :p teraz przebadałam sobie wszystko: od morfologii z rozmazem i OB, przez wskaźniki krzepnięcia, pełną biochemie z jonogramem i crp no i mocz :D i jestem pełna podziwu, że wszystko ok uff

A my byliśmy właśnie w trakcie badań po 2 poronieniu, więc mam odniesienie :p teraz przebadałam sobie wszystko: od morfologii z rozmazem i OB, przez wskaźniki krzepnięcia, pełną biochemie z jonogramem i crp no i mocz :D i jestem pełna podziwu, że wszystko ok uff
To super 😊 ja mam nadzieję że w tej ciąży crp mnie ominie 😊

Pierniczku, ja miewałam kiedyś często infekcje grzybicze i zdarzało się, że towarzyszyło im pieczenie cewki. Przez to myliłam je z zapaleniem pęcherza. To się zdarza, więc możliwe, że po tych globulkach Ci ustąpi. Tylko musisz trochę poczekać, bo jak ta infekcja się tak rozkręciła to nie minie z dnia na dzień :(

Ja czekam na wynik posiewu a w międzyczasie wszystko mi przeszło i sama nie wiem czy zawracać głowę mojemu ginowi jak tam coś wyjdzie, bo to nie on mi zlecał posiew, a internista na telewizycie.
Hmmm...to moze i przejdzie po wyleczeniu infekcji pochwy 🤔 bede czekac w takim razie do konca kuracji w nadzieji ze przejdzie😊

@aninek Ty się nie martw brakiem badań, mniej stresów masz jak widać dzięki temu, a u nas każde najmniejsze odstępstwo od normy i od razu śledztwo ;) Twój dzidziol czerpie zdrowie z Waszego południowego słonecznego klimatu ;)
@Asia Kasia gdzie Ty mieścisz trzy litry płynów dziennie?! OMG 😱 jak to się robi? Ja dzisiaj znowu prawie nic nie wypiłam :( mimo że woda stoi obok łóżka zaraz przy misce...
Pamiętam że wiele z Was kocha góry, jak to zobaczyłam na FB to od razu o Was pomyślałam 😁
Screenshot_20200602-184258.png

@aninek Ty się nie martw brakiem badań, mniej stresów masz jak widać dzięki temu, a u nas każde najmniejsze odstępstwo od normy i od razu śledztwo ;) Twój dzidziol czerpie zdrowie z Waszego południowego słonecznego klimatu ;)
@Asia Kasia gdzie Ty mieścisz trzy litry płynów dziennie?! OMG 😱 jak to się robi? Ja dzisiaj znowu prawie nic nie wypiłam :( mimo że woda stoi obok łóżka zaraz przy misce...
Pamiętam że wiele z Was kocha góry, jak to zobaczyłam na FB to od razu o Was pomyślałam 😁Zobacz załącznik 1127887

*.*
Cudne to <3

Ja ostatnio przeglądałam... nosidła turystyczne :D co tam, ze to najwcześniej za rok się przyda...

reklama
Pamiętam że wiele z Was kocha góry, jak to zobaczyłam na FB to od razu o Was pomyślałam 😁Zobacz załącznik 1127887
Ja tak od Dziecka mam strasznie dużo pije 😅 Tata się że mnie śmiał że mi tylko cysternę wody podłączyć i będę zadowolona 😂

Do góry