reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja to sie w ogole zastanawiam, jak ja dopiero mialam jedno badanie z krwi i wynikow jeszcze nie mam, a Wy macie co chwile i co chwile na konsultacje chodzicie, skad mam wiedziec, czy u mnie wszystko ok 🤔 Jak mnie to denerwuje, ze tutaj tak malo badan robia 😔

Kochana, jeszcze chwila i będziesz mogła spokojnie się cieszyć ciążą ❤️

reklama
J
Ja biore acard i heparyne i miałam badane wszystkie wskaźniki krzepnięcia i mam w normie... Więc też ciekawe :) a przed ciążą badałam też te parametry i też były w normie :p u mnie o dziwo wyniki idelane jak nigdy :) jedynie tsh na dolnej granicy i białko całkowite mam obniżone..
Nie robiłam badań przed ciąża niestety ( ta ciąża to wpadka) tsh ma 0.86 więc też niskie. Co do leukocytow to w ciąży z córką też wiecznie miałam za wysokie

Nie robiłam badań przed ciąża niestety ( ta ciąża to wpadka) tsh ma 0.86 więc też niskie. Co do leukocytow to w ciąży z córką też wiecznie miałam za wysokie
A my byliśmy właśnie w trakcie badań po 2 poronieniu, więc mam odniesienie :p teraz przebadałam sobie wszystko: od morfologii z rozmazem i OB, przez wskaźniki krzepnięcia, pełną biochemie z jonogramem i crp no i mocz :D i jestem pełna podziwu, że wszystko ok uff

A my byliśmy właśnie w trakcie badań po 2 poronieniu, więc mam odniesienie :p teraz przebadałam sobie wszystko: od morfologii z rozmazem i OB, przez wskaźniki krzepnięcia, pełną biochemie z jonogramem i crp no i mocz :D i jestem pełna podziwu, że wszystko ok uff
To super 😊 ja mam nadzieję że w tej ciąży crp mnie ominie 😊

Pierniczku, ja miewałam kiedyś często infekcje grzybicze i zdarzało się, że towarzyszyło im pieczenie cewki. Przez to myliłam je z zapaleniem pęcherza. To się zdarza, więc możliwe, że po tych globulkach Ci ustąpi. Tylko musisz trochę poczekać, bo jak ta infekcja się tak rozkręciła to nie minie z dnia na dzień :(

Ja czekam na wynik posiewu a w międzyczasie wszystko mi przeszło i sama nie wiem czy zawracać głowę mojemu ginowi jak tam coś wyjdzie, bo to nie on mi zlecał posiew, a internista na telewizycie.
Hmmm...to moze i przejdzie po wyleczeniu infekcji pochwy 🤔 bede czekac w takim razie do konca kuracji w nadzieji ze przejdzie😊

@aninek Ty się nie martw brakiem badań, mniej stresów masz jak widać dzięki temu, a u nas każde najmniejsze odstępstwo od normy i od razu śledztwo ;) Twój dzidziol czerpie zdrowie z Waszego południowego słonecznego klimatu ;)
@Asia Kasia gdzie Ty mieścisz trzy litry płynów dziennie?! OMG 😱 jak to się robi? Ja dzisiaj znowu prawie nic nie wypiłam :( mimo że woda stoi obok łóżka zaraz przy misce...
Pamiętam że wiele z Was kocha góry, jak to zobaczyłam na FB to od razu o Was pomyślałam 😁
Screenshot_20200602-184258.png

@aninek Ty się nie martw brakiem badań, mniej stresów masz jak widać dzięki temu, a u nas każde najmniejsze odstępstwo od normy i od razu śledztwo ;) Twój dzidziol czerpie zdrowie z Waszego południowego słonecznego klimatu ;)
@Asia Kasia gdzie Ty mieścisz trzy litry płynów dziennie?! OMG 😱 jak to się robi? Ja dzisiaj znowu prawie nic nie wypiłam :( mimo że woda stoi obok łóżka zaraz przy misce...
Pamiętam że wiele z Was kocha góry, jak to zobaczyłam na FB to od razu o Was pomyślałam 😁Zobacz załącznik 1127887

*.*
Cudne to <3

Ja ostatnio przeglądałam... nosidła turystyczne :D co tam, ze to najwcześniej za rok się przyda...

reklama
Pamiętam że wiele z Was kocha góry, jak to zobaczyłam na FB to od razu o Was pomyślałam 😁Zobacz załącznik 1127887
Ja tak od Dziecka mam strasznie dużo pije 😅 Tata się że mnie śmiał że mi tylko cysternę wody podłączyć i będę zadowolona 😂

Do góry