reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

A w pierwszej ciąży też chodziło o zęby?
Nie wiadomo, w wypisie mam przyczyne nie znaną, ostatnio jak rozmawiałam z moją gin mówiła mi że mogło być tak że w zębach zaczynał się już jakiś stan zapalny wtedy ale nie dawał o sobie jeszcze znać, mogła być też jakaś infekcja np w pochwie która nie wykryl ginekolog. Powiem Ci że do tej pory zadaje sobie pytanie co się stało i czy mogłam temu zapobiec. Podstawowe badania zlecane przez gina były w normie. Pytałam o to lekarzy jak lezalam na Ligocie w Katowicach już po odejściu wód i powiedziano mi że czasami badania mogą nie wykryć nic

reklama
Nie wiadomo, w wypisie mam przyczyne nie znaną, ostatnio jak rozmawiałam z moją gin mówiła mi że mogło być tak że w zębach zaczynał się już jakiś stan zapalny wtedy ale nie dawał o sobie jeszcze znać, mogła być też jakaś infekcja np w pochwie która nie wykryl ginekolog. Powiem Ci że do tej pory zadaje sobie pytanie co się stało i czy mogłam temu zapobiec. Podstawowe badania zlecane przez gina były w normie. Pytałam o to lekarzy jak lezalam na Ligocie w Katowicach już po odejściu wód i powiedziano mi że czasami badania mogą nie wykryć nic
To samo mi mówiły w tym samym szpitalu 😊

Zagluszam mdłości chrupkami kukurydzianymi skubniętymi chłopcom, na leżąco... Oby się przyjęły. Wstawiłam nawet sama rosołek i się pichci. Trzymam kciuki za wizyty i czekam na same dobre wieści, dzisiaj ich bardzo potrzebuje bo od wczoraj moja głowa tworzy okropne wizje bo mnie zabolało mocno w podbrzuszu z lewej strony przy okazji odkaszlniecia ma wymioty, aż zawylam z bólu :/ a do tego mam zakwasy na brzuchu od wymiotowania. Także muszę głowę dobrze nastroić Waszymi dobrymi fluidami z wizyt 😁

Zagluszam mdłości chrupkami kukurydzianymi skubniętymi chłopcom, na leżąco... Oby się przyjęły. Wstawiłam nawet sama rosołek i się pichci. Trzymam kciuki za wizyty i czekam na same dobre wieści, dzisiaj ich bardzo potrzebuje bo od wczoraj moja głowa tworzy okropne wizje bo mnie zabolało mocno w podbrzuszu z lewej strony przy okazji odkaszlniecia ma wymioty, aż zawylam z bólu :/ a do tego mam zakwasy na brzuchu od wymiotowania. Także muszę głowę dobrze nastroić Waszymi dobrymi fluidami z wizyt 😁

Jejku dziewczyny ja Wam współczuję tych wymiotów... ja zarówno w dwóch poprzednich ciążach jak i tej żadnych mdłości, złego samopoczucia fizycznego, za to apetyt mega ! 😁 I w sumie dobrze, bo jak tu pracować jak człowiek się źle czuje ..i jak w ogóle funkcjonować ??
Mam nadzieję, ze tak jak poprzednio pociągnę w pracy do samego końca mianowicie do listopada.😁taki mam zacny plan.

zadecydowano o CC, mój dentysta też prosił o ewentualne pozwolenie na wyrwanie gdyby bardzo mi dokuczały te dwa zęby a nie mógł by nic zrobić, muszę dotrzymać do prenatalnych inaczej wcześniej wyrywamy. Jakie crp miałaś przy tym zębie w ciąży?
Moje crp było wysokie od 8 tyg ciąży do 28 tyg czyli do tego momentu aż nie znaleźli przyczyny który ząb dodam że leczyłam zęby przez ten okres w ciąży więc trochę ich było. Ja miałam crp od 40 w zwyz także spore
[/QUOTE]
Kurcze to też duże w sumie prawie dwukrotnie wyższe od mojego, słyszałam że kobitki miały nawet ponad 100 :o a z jakiego miasta jesteś ? :)

reklama
Do góry