reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Cześć!
Można dołączyć?
Mam termin na 19 grudnia, to moje pierwsze dziecko, sama mam 30 lat :)

Na razie wszystko jest dobrze. Miałam kilka razy paskudne mdłości, bolą mnie piersi i bywam zmęczona i śpiąca.
Czekam teraz na wizytę z prenatalnymi, mam 8 czerwca czyli za niecały już tydzień. Zastanawiam się czy pójść wcześniej do swojego ginekologa bo znajoma miała koszmarną sytuację, na prenatalnych dowiedziała się, że serduszko przestało bić. Nie dość, że taka wiadomość to jeszcze zdążyli ją skasować 650zł za tę przyjemność.

Pobieżnie prześledziłam wątek ale ponad tysiąca stron mimo l4 nie dam rady przeczytać od deski do deski ;)
Witaj i gratulacje [emoji3590] p

reklama
Witajcie Ślązaczki 😁ja z okolic Rybnika..a badania prenatalne mam w Rudzie Śląskiej ..
O super! Ja miałam umówione w sumie trzy terminy na prenatalne każde gdzie indziej bo nie mogłam się dodzwonić do mojego sprawdzonego lekarza który robił mi prenatalne w poprzedniej ciąży. Zaczęłam od Katowic bo tam się najwcześniej dodzwoniłam parę tygodni temu a skończyłam na Dąbrowie :)

Cześć!
Można dołączyć?

Na razie wszystko jest dobrze. Miałam kilka razy paskudne mdłości, bolą mnie piersi i bywam zmęczona i śpiąca.
Czekam teraz na wizytę z prenatalnymi, mam 8 czerwca czyli za niecały już tydzień. Zastanawiam się czy pójść wcześniej do swojego ginekologa bo znajoma miała koszmarną sytuację, na prenatalnych dowiedziała się, że serduszko przestało bić. Nie dość, że taka wiadomość to jeszcze zdążyli ją skasować 650zł za tę przyjemność.

Pobieżnie prześledziłam wątek ale ponad tysiąca stron mimo l4 nie dam rady przeczytać od deski do deski ;)
Witamy, gratulacje :)

Cześć!
Można dołączyć?

Witamy! Ja również prenatalne 8 czerwca! Czekamy razem 😁 Akurat mi prenatalne robi moja lekarka prowadząca ciąże wiec bez sensu w moim przypadku iść np dzień wcześniej 😁

Witamy! Ja również prenatalne 8 czerwca! Czekamy razem 😁 Akurat mi prenatalne robi moja lekarka prowadząca ciąże wiec bez sensu w moim przypadku iść np dzień wcześniej 😁
No w takiej sytuacji to co innego ;)
Moja lekarka niestety nie ma certyfikatu FMF więc musiałam poszukać kogoś kto się w tym specjalizuje ;) Ale że ufam tej pani ginekolog to nie chcialam tylko ze względu na to brać innego prowadzącego ;)

A, który to u Ciebie będzie tydzień?

Nie wiem juz co robic. Ciagle mnie strasznie piecze w miejscu oddawania moczu. Juz nawet nie tylko przy siusianiu do tego parcie na mocz a ide i kilka kropelek tylko. Mocz w normie, zapalenia nie ma, antybiotyk wczoraj skonczylam...nie sadze ze to od pochwy zwlaszcza ze juz zaczelam leczenie...naprawde ciezko to wytrzymac uczucie okropne...co to moze byc 😭😭😭 lekarze nie wiedza, 3 ginekologow bylo jak mnie badano ostatnio w szpitalu i wszystko pięknie a uczucie jak przy zapaleniu pecherza...mozliwe zeby macica tak napierała?

Nie wiem juz co robic. Ciagle mnie strasznie piecze w miejscu oddawania moczu. Juz nawet nie tylko przy siusianiu do tego parcie na mocz a ide i kilka kropelek tylko. Mocz w normie, zapalenia nie ma, antybiotyk wczoraj skonczylam...nie sadze ze to od pochwy zwlaszcza ze juz zaczelam leczenie...naprawde ciezko to wytrzymac uczucie okropne...co to moze byc 😭😭😭 lekarze nie wiedza, 3 ginekologow bylo jak mnie badano ostatnio w szpitalu i wszystko pięknie a uczucie jak przy zapaleniu pecherza...mozliwe zeby macica tak napierała?
Kurcze raczej wątpię ja cały czas obstawiam Pęcherz. A robiłaś może nasiadowki? Nie wiem czy w ciąży można

No w takiej sytuacji to co innego ;)
Moja lekarka niestety nie ma certyfikatu FMF więc musiałam poszukać kogoś kto się w tym specjalizuje ;) Ale że ufam tej pani ginekolog to nie chcialam tylko ze względu na to brać innego prowadzącego ;)

A, który to u Ciebie będzie tydzień?
12+0 termin mam na 22.12 wiec podobnie do Ciebie będzie prezent pod choinkę 😁

Kurcze raczej wątpię ja cały czas obstawiam Pęcherz. A robiłaś może nasiadowki? Nie wiem czy w ciąży można
Można w korze dębu podobno ale tu nie kupie nigdzie...zapytam na grupie wiedeńskiej może są jakies sklepy zielarskie...gdyby pęcherz to chyba wyszly by bakterie w moczu a tu wszystko ok 😪 juz wolalabym ta infekcje i wyleczyc niz nie wiadomo z jakiego powodu miec takie objawy

reklama
Do góry