reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

To prawda...potem czekalam na ginekologa i juz prawie tam schodzilam z nerwow ze cos malenstwu zrobil...co najlepsze czekalam z 2/3 godziny na sorze bo kazali nam czekac po czym po takim czasie kazali mi isc na ginekologie tam 5 minut i po sprawie...tyle trzeba bylo czekac na to zeby przejsc do budynku obok...szok🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
U mnie w mieście na sorze jest tak samo. Godziny czekania na niewiadomo co.

reklama
Ale sporo z nas ma wizyty w tym tygodniu :) ja też :) w czwartek jadę się zobaczyć z moim bąbelkiem i baaardzo chciałabym już poznać kto tam siedzi w brzuszku :)

Edit. Tzn wstępnie na prenatalnych powiedziała mi babka, że wg niej dziewczynka ale jakoś w to nie wierzę, bo Olek tez na prenatalnych był dziewczynką 😂 także czekam na kolejne wizyty i kolejne informacje o płci 😁
Oj tam żyj nadzieją, że to jednak dziewczyna :D chyba ze chcesz chlopca :D super, ze tyle nas w tym tygodniu :)
Dziewczyny kiedy was opuszczają mdłości ? Ja kończę 10 tydzień i zaczynam 11 i od 4 dni mogę wszytsko jeść i nie wymiotuje. Mdłości też za bardzo nie czuje 😉 nie wiem czy powinnam się cieszyć czy martwić ... Normalnie kobiecie nie dogodzisz, jak się czuje fatalnie to źle a jak się czuje dobrze to się martwi czy to dobrze 🤪
Mnie opuściły jakos 8+5. Dzisiaj 12+6. Ale czasem dalej sie zdaza jakis dzien, ze zwymiotuje albo ze mdłości takie ze nie wstanę :) takze nie ma reguły :) mi ginekolog powiedziala jak bylan 9+1 ze juz będą mijaly :)

Oj tam żyj nadzieją, że to jednak dziewczyna :D chyba ze chcesz chlopca :D super, ze tyle nas w tym tygodniu :)

Mnie opuściły jakos 8+5. Dzisiaj 12+6. Ale czasem dalej sie zdaza jakis dzien, ze zwymiotuje albo ze mdłości takie ze nie wstanę :) takze nie ma reguły :) mi ginekolog powiedziala jak bylan 9+1 ze juz będą mijaly :)
Marzy mi się dziewczyneczka 😁

Nie można? A ja piłam kilka razy.... ale przecież zdrowa jest 😱😱😱
Nie można, bo zaburza wchłanianie kwasu foliowego. Ale wydaje mi sie, ze jeśli bierze się witaminy i kwas foliowy rano, a zieloną herbatę wypije wieczorem to chyba nie powinno już mieć zadnego wpływu. Ale może sie mylę. Ja odstawiłam całkowicie.

No właśnie nie przeszła i nie wiem co zrobić. Iść dziś do lekarza czy jeszcze czekać.
Doradzcie co byście zrobily na moim miejscu? Olek od soboty wysoko gorączkuje 38.5 nawet ponad 39 było kilka razy. Po podaniu leków gorączka spada i tak co kilka godzin. Poza tym biega, bawi się, je trochę mniej ale je, nie chwyta się za gardelko/uszy. Nie ma kataru ani kaszlu.
Dodam, że boję się iść, żeby nie przywlec do domu czegoś gorszego a dwa Olek bardzo źle znosi wizyty u lekarzy, będzie cały czas płakał, już nawet czekając na korytarzu..
Jak tylko ma goraczke to ja bym nie szla, bo pewnie nic mu nie dadza oprocz paracetamolu albo ibuprofenu dla dzieci. U corki i innych dzieci w klasie takie goraczki trwaja nawet do tygodnia. Jakby zaczal bardzo kaszlec to wtedy bym poszla, moga dac jakis antybiotyk, zeby mu na pluca nie siadlo.
Dziewczyny kiedy was opuszczają mdłości ? Ja kończę 10 tydzień i zaczynam 11 i od 4 dni mogę wszytsko jeść i nie wymiotuje. Mdłości też za bardzo nie czuje 😉 nie wiem czy powinnam się cieszyć czy martwić ... Normalnie kobiecie nie dogodzisz, jak się czuje fatalnie to źle a jak się czuje dobrze to się martwi czy to dobrze 🤪
U mnie teraz 11+4 i moge juz troche wiecej jesc, ale nadal zdarza sie ze mnie mdli, a najgorsze ze nadal mecza mnie zapachy, zwlaszcza czosnek i perfumy 🤢
Zmagam. Się z zaparciami od samego początku i na mnie działa cuda ciepła mięta nie dość że gazy idą to jeszcze jelita i żołądek od razu pracują 😁 zawsze jedna dziennie wypijam
Z ta mieta to ja nie wiem czy mozna w ciazy, tzn w Hiszpanii mowia zeby w ciazy nie pic, ja raczej unikam miety.

Jak tylko ma goraczke to ja bym nie szla, bo pewnie nic mu nie dadza oprocz paracetamolu albo ibuprofenu dla dzieci. U corki i innych dzieci w klasie takie goraczki trwaja nawet do tygodnia. Jakby zaczal bardzo kaszlec to wtedy bym poszla, moga dac jakis antybiotyk, zeby mu na pluca nie siadlo.

U mnie teraz 11+4 i moge juz troche wiecej jesc, ale nadal zdarza sie ze mnie mdli, a najgorsze ze nadal mecza mnie zapachy, zwlaszcza czosnek i perfumy 🤢

Z ta mieta to ja nie wiem czy mozna w ciazy, tzn w Hiszpanii mowia zeby w ciazy nie pic, ja raczej unikam miety.
Mój ginekolog dał przy pozwolenie ponieważ mięta ma dobre właściwości jeśli kobieta zmaga się z mlodsciami uspokaja i wycisza. Po drugie ma bardzo dużo cennych witamin. W ciąży z Córeczka również pilam miętę

reklama
Ja mam 14 tydzień i dalej brak apetytu, zadnych zachcianek, zadnego obiadu nie moge zjeść...☹☹☹ może za tydzien się w końcu zmieni, wierzę w to 😅

Do góry