Ja się zmagań z zaparciami od początku ciąży probowalam wszystkiego na mnie roznie dziala ale metody znam takie: słodki suszone zalać wrzątkiem na noc rano je zjeść i wode wypic. Napar z siemienia lnianego , jogurty kiwi tez podobno pomagaja. Ostatnie moje odkrycie sok z kiszonych buraków sama robie pije sie pol szklanki rano dobry nie tylko ma zaparcia ale też przeciwdziała anemi i ma dużo innych witaminDziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia?
reklama
Mama.lwica
Zaangażowana w BB
Ja dziś kończę 12+5 Ale czuje się fatalnie mdłości i wymioty mam od samego początku do dziś wymiotuje ok.5-10 razy ma dzień. Po prostu tak ta ciąża ma. Wszystkie badania miałam zrobione i jest ok. Wszystkie preparatypreparaty ii sposoby wypróbowane na wymioty tylko gorzej jeszcze było. eh czasem mam już dość tego.Dziewczyny kiedy was opuszczają mdłości ? Ja kończę 10 tydzień i zaczynam 11 i od 4 dni mogę wszytsko jeść i nie wymiotuje. Mdłości też za bardzo nie czuje nie wiem czy powinnam się cieszyć czy martwić ... Normalnie kobiecie nie dogodzisz, jak się czuje fatalnie to źle a jak się czuje dobrze to się martwi czy to dobrze
Dziewczyny wczoraj powiedzieliśmy obojga rodzicom. Daję na stół torcik sernik a na nim bucik i smoczek ...i cisza..nikt nie zakumał po chwili teść mówi "a ja myślałem, ze Ty w ciąży" a ja na to "no daje Wam znaki a Wy nic" i dalej cisza po jakiś 10 minutach moja mama nagle się odzywa do mojego taty "Stefan tu faktycznie jest bucik i smoczek"
A dzień wcześniej byliśmy na urodzinach mojej bratowej i brat pyta kto chce winko, drinka a ja "nie dziękuję , moje dziecko nie pije alkoholu"....spojrzał i tez nie zakumał dopiero bratowa po jakiś 5minutach zaskoczyła
A dzień wcześniej byliśmy na urodzinach mojej bratowej i brat pyta kto chce winko, drinka a ja "nie dziękuję , moje dziecko nie pije alkoholu"....spojrzał i tez nie zakumał dopiero bratowa po jakiś 5minutach zaskoczyła
niemandin
Fanka BB :)
Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia?
Kochana, czego ja nie próbowałam...Przerzuciłam się teraz na ciemne pieczywo, ryż i makarony, na razie efekty średnie, ale od czasu do czasu mi się uda załatwić. A, i piję dużo wody. Stosowałam też błonnik w proszku, ale nie było większych efektów. Może powinnam dłużej, ale to dla mnie okropieństwo
Spróbuj z tymi śliwkami, mojej babci pomaga Ja się nie przekonam do śliwek
Margerita91
na mnie działa woda z sokiem z cytryny dosłodzona łyżeczką naturalnego miodu, ewentualnie zielona herbata ale ostatnio dowiedziałam się od gin że nie można pić zielonej w 1 trymestrze...Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia?
Ja jestem dziś 10+6 i mdłości mi minęły jakoś 4-5 dni temu, wczoraj miałam mały kryzys ale poza tą jedną sytuacja to już minęłyDziewczyny kiedy was opuszczają mdłości ? Ja kończę 10 tydzień i zaczynam 11 i od 4 dni mogę wszytsko jeść i nie wymiotuje. Mdłości też za bardzo nie czuje nie wiem czy powinnam się cieszyć czy martwić ... Normalnie kobiecie nie dogodzisz, jak się czuje fatalnie to źle a jak się czuje dobrze to się martwi czy to dobrze
Asia Kasia
Zmagam. Się z zaparciami od samego początku i na mnie działa cuda ciepła mięta nie dość że gazy idą to jeszcze jelita i żołądek od razu pracują zawsze jedna dziennie wypijamna mnie działa woda z sokiem z cytryny dosłodzona łyżeczką naturalnego miodu, ewentualnie zielona herbata ale ostatnio dowiedziałam się od gin że nie można pić zielonej w 1 trymestrze...
Dolvit
U mnie zaparcia ograniczyły się do tego, że zamiast chodzić jak wcześniej na "dwójeczke 3-4x dziennie chodzę tylko rano jak wstanę ale raczej na zasadzie, że budze się, wiem że mi się chce- idę i robie i na cały dzień spokój hahahaZmagam. Się z zaparciami od samego początku i na mnie działa cuda ciepła mięta nie dość że gazy idą to jeszcze jelita i żołądek od razu pracują zawsze jedna dziennie wypijam
reklama
Asia Kasia
Ja dziewczyny nie spałam pół nocy... Tak mnie niemiłosiernie lewy jajnik bolal as promieniowało po pachwinę aż do pleców nie wiem co to było ale ból był okropny