reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

U mnie w rodzinie też więcej chłopców niż dziewcząt. Mojej siostrze dopiero za 3 razem urodziła się córka. I 2 kuzynki mają dziewczynki resztą to sami chłopcy.

Ja urodziłam najpierw 3 synów- oczywiscie od 2 ciazy zawsze chciałam Core.. No i dopiero za 4tym razem się udało.. 5ta tez córcia, ciekawe kto tam teraz się kryje:)

Naprawdę wow [emoji50][emoji50]podziwiam. Ale szczerze gratuluję naprawdę.

Dziękuję :) ile masz dzieci ?
Wiesz ja od dziecka kochałam zajmować się dziecmi wszystkimi.. takie powołanie chyba. Co nie oznacza , że też mnie nie mecza. Każdy człowiek ma swoją wytrzymałość. Po 2 myslalam że już nie będę chciała 3-go. 2 synek dał w kość.. mial refluks i przez rok prawie nie spalam.. 3 synek w sumie też dał w kość, po każdym szczepieniu bylo co raz gorzej z alergiami itd.. stąd też postanowiłam nie szczepic dziewczyn i tu macierzyństwo się zmieniło, duzo mniej zmartwień chorobowych ;)

Ogólnie mysle, że im więcej ma się dzieci tym łatwiej podjąć decyzję o kolejnym :)
Kwestia przyzwyczajenia tez.

Ale na pewno rozbawił was fakt że codziennie pieke 24 bulki :D pewnie jakbym upiekła więcej tez zjedli by wszystko :D

reklama
Mi wychodzi chłopiec i jakoś tak ciagle mam przeczucie, że będzie wlasnie chłopiec. :)
Szkoda bo tu na około same dziewczynki sie rodzą. W ostatnich dwóch latach az 4 sie pojawiły po rodzinie, ktora w sumie mieszka w domach obok 😁

@Ish hahah mozemy sie umawiać na sprzatanie :D u mnie dzisiaj było mega duże :D a powiedz mi czym czyścisz szybe w prysznicu przy dole.. Bo nie moge doszorować :D

A co do rozerwania.. To moja siostrę rozerwalo.. Zeszyli ja stażyści.. Zle to zrobili bo powstał krwiak.. Musieli pruć i na nowo szyc 🙄🙄

@Piernik98 kurde.. Tez bym wolała naturalnie niz cc.. Mam nadzieje, ze sie uda :) przez chorobę masz takie wskazania?
Ocet i soda oczyszczona :)

Już nie aktualne bo tu Amelka świeżo po narodzinach

Załączniki

• received_388196565056332.jpeg
    received_388196565056332.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 87
Ocet i soda oczyszczona :)
Dobra to moze i mi odpowiesz. Farbuje henną włosy i pod prysznicem zawsze splukuje i tak mi chwycil kolor ze zamiast bialy dół jest żółty od tej henny. Są jakieś magiczne srodki zeby to zmyc? Probowalam sody, kwasku cytrynowego a nawet pasty do zebow bo podobno wybiela 🤣🤣🤣 i za noc nie zejdzie

reklama
Ja urodziłam najpierw 3 synów- oczywiscie od 2 ciazy zawsze chciałam Core.. No i dopiero za 4tym razem się udało.. 5ta tez córcia, ciekawe kto tam teraz się kryje:)

Dziękuję :) ile masz dzieci ?
Wiesz ja od dziecka kochałam zajmować się dziecmi wszystkimi.. takie powołanie chyba. Co nie oznacza , że też mnie nie mecza. Każdy człowiek ma swoją wytrzymałość. Po 2 myslalam że już nie będę chciała 3-go. 2 synek dał w kość.. mial refluks i przez rok prawie nie spalam.. 3 synek w sumie też dał w kość, po każdym szczepieniu bylo co raz gorzej z alergiami itd.. stąd też postanowiłam nie szczepic dziewczyn i tu macierzyństwo się zmieniło, duzo mniej zmartwień chorobowych ;)

Ogólnie mysle, że im więcej ma się dzieci tym łatwiej podjąć decyzję o kolejnym :)
Kwestia przyzwyczajenia tez.

Ale na pewno rozbawił was fakt że codziennie pieke 24 bulki :D pewnie jakbym upiekła więcej tez zjedli by wszystko :D
Myślę że jak masz 3 synów i 2 córy to plec jest chyba mało ważna czy się myle?

Ja nie mam dzieci. Zaczęliśmy starania od 2013 roku (19 lat) jestem po 4 stratach to jest moja 5 Ciąża i mam nadzieję że w końcu zakończy się happy endem a później następne dzieci jak będą to będę się cieszyć a jak nie to będę się cieszyć z jedynaka[emoji4]

Do góry