reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Mi wychodzi chłopiec i jakoś tak ciagle mam przeczucie, że będzie wlasnie chłopiec. :)
Szkoda bo tu na około same dziewczynki sie rodzą. W ostatnich dwóch latach az 4 sie pojawiły po rodzinie, ktora w sumie mieszka w domach obok 😁

@Ish hahah mozemy sie umawiać na sprzatanie :D u mnie dzisiaj było mega duże :D a powiedz mi czym czyścisz szybe w prysznicu przy dole.. Bo nie moge doszorować :D

A co do rozerwania.. To moja siostrę rozerwalo.. Zeszyli ja stażyści.. Zle to zrobili bo powstał krwiak.. Musieli pruć i na nowo szyc 🙄🙄

@Piernik98 kurde.. Tez bym wolała naturalnie niz cc.. Mam nadzieje, ze sie uda :) przez chorobę masz takie wskazania?

Mi z chińskiego wychodzi chłopiec, ale coś mi się nie wydaje :D W rodzinie mojego męża same dziewczyny, jego babcia ma 9 prawnuczek i tylko jednego prawnuka :D
U mnie w rodzinie też więcej chłopców niż dziewcząt. Mojej siostrze dopiero za 3 razem urodziła się córka. I 2 kuzynki mają dziewczynki resztą to sami chłopcy.

Mi wychodzi chłopiec i jakoś tak ciagle mam przeczucie, że będzie wlasnie chłopiec. :)
Szkoda bo tu na około same dziewczynki sie rodzą. W ostatnich dwóch latach az 4 sie pojawiły po rodzinie, ktora w sumie mieszka w domach obok 😁

@Ish hahah mozemy sie umawiać na sprzatanie :D u mnie dzisiaj było mega duże :D a powiedz mi czym czyścisz szybe w prysznicu przy dole.. Bo nie moge doszorować :D

A co do rozerwania.. To moja siostrę rozerwalo.. Zeszyli ja stażyści.. Zle to zrobili bo powstał krwiak.. Musieli pruć i na nowo szyc 🙄🙄

@Piernik98 kurde.. Tez bym wolała naturalnie niz cc.. Mam nadzieje, ze sie uda :) przez chorobę masz takie wskazania?
Mam przepukline rozworu przełykowego i generalnie nie moge przeć i nosic nic za bardzo bo moze sie pogorszyc i bedzie potrzebna operacja...albo jeszcze gorzje nie wiem....ale nawet jak mam zaparcia to czuje jak mi juz przepuklina w gore idzie...wiec naturalnego tez sie lekko boje przez to wlasnie

Wow[emoji50][emoji50][emoji50] podziwiam. Skąd bierzesz chęci i siły?

Gratulacje i życzę spokojnej ciazy[emoji1768]

Z instynktu macierzyńskiego 🤔🤭🤭😘😘

Fajnie masz z tymi porodami. Ja się do tego w ogóle nie nadaje. Poprzedni trwał 14h, pękłam wszędzie gdzie się dało a nawet mialam pęknięcie pochwy. Lekarka mnie 45min szyła... Potem pol roku infekcji... Matko oby teraz poszło sprawniej

Mi wychodzi z tego kalendarza synek 😂

Może pójść sprawniej :D koleżanka pierwszy poród tragedia, pepekala ostro.. kolejne porody bajka.

Ja ponoc mam skłonność do pęknięć itp. Byle co i siniaki, blond włosy, piegi i jasne oczy. Skóra wrażliwa i delikatna to było do przewidzenia. Ponoć "ciemne" rodzą łatwiej.

Ja też jasna narracja, niebieskie oczy, szare wlosy hahha.. malo tego po 7 operacjach na biodra i szok że poród dla mnie nie jest tak ciezko.. Tzn jest Ale wiem że mają gorzej. Co nie zmienia faktu, że w trakcie porodu zawsze stwierdzam że wychodzę i wrócę później :p wszystko przez to że położne mówią.. To jeszcze potrwa... A potem taki zonk :) kiedyś opowiem.

Akuku a Ty nie bylas na styczniwowkach 2014??

Bylam :D Emil. 7.01.14 :D

Co do sprzątania, to bylam pedantka.. byłam.. Haha. Lubię porządek Ale nie za wszelką cenę :)

Co do zabiegów upiekszajacych to ja paznokcie robie sobie sama :D teraz uczę się na moich chlopakach Strzyc I nawet nie wyglądają najgorzej (przyjaciółka fryzjerka- robiła szybki kurs online haha)

Co do wagi.. To schudłam w końcu po 4 ciazy I zachciało mi 5go.. Po ciazy nie schudłam A przytulam:/ (tyje karmiac) wiec zaczynam z nadbagazem. Ale to już ostatnie (mowie tak od 2 dziecka haha- jednak zawsze zmieniam zdanie :p )
Ale teraz naprawdę bo to ostatnie miejsce w samochodzie.. I tak już vanem jeżdżę :p musiałabym prawko na autobus robic :p

Z instynktu macierzyńskiego [emoji848][emoji2960][emoji2960][emoji8][emoji8]

Może pójść sprawniej :D koleżanka pierwszy poród tragedia, pepekala ostro.. kolejne porody bajka.

Ja też jasna narracja, niebieskie oczy, szare wlosy hahha.. malo tego po 7 operacjach na biodra i szok że poród dla mnie nie jest tak ciezko.. Tzn jest Ale wiem że mają gorzej. Co nie zmienia faktu, że w trakcie porodu zawsze stwierdzam że wychodzę i wrócę później [emoji14] wszystko przez to że położne mówią.. To jeszcze potrwa... A potem taki zonk :) kiedyś opowiem.

Bylam :D Emil. 7.01.14 :D

Co do sprzątania, to bylam pedantka.. byłam.. Haha. Lubię porządek Ale nie za wszelką cenę :)

Co do zabiegów upiekszajacych to ja paznokcie robie sobie sama :D teraz uczę się na moich chlopakach Strzyc I nawet nie wyglądają najgorzej (przyjaciółka fryzjerka- robiła szybki kurs online haha)

Co do wagi.. To schudłam w końcu po 4 ciazy I zachciało mi 5go.. Po ciazy nie schudłam A przytulam:/ (tyje karmiac) wiec zaczynam z nadbagazem. Ale to już ostatnie (mowie tak od 2 dziecka haha- jednak zawsze zmieniam zdanie [emoji14] )
Ale teraz naprawdę bo to ostatnie miejsce w samochodzie.. I tak już vanem jeżdżę [emoji14] musiałabym prawko na autobus robic :p
Naprawdę wow [emoji50][emoji50]podziwiam. Ale szczerze gratuluję naprawdę.

Mam przepukline rozworu przełykowego i generalnie nie moge przeć i nosic nic za bardzo bo moze sie pogorszyc i bedzie potrzebna operacja...albo jeszcze gorzje nie wiem....ale nawet jak mam zaparcia to czuje jak mi juz przepuklina w gore idzie...wiec naturalnego tez sie lekko boje przez to wlasnie

Oj to nawet nie próbuj. Jak Ci sie moze pogorszyć to lepiej juz CC. :/

reklama
Oj to nawet nie próbuj. Jak Ci sie moze pogorszyć to lepiej juz CC. :/
Niby tak ale mam paniczny lęk przed tym ze nie bede czula od pasa w dol. Przy mojej nerwicy lękowej czuje ze psychicznie bede to strasznie ciezkie dla mnie i bede sworowac ze mam jakis niedowład. Moze do tego czasu moja psuchoterapeutka troche naprawi moje myslenie. Bede jeszcze sie konsultowac napewno z moim gastrologiem jak to widzi wszystko...zobaczymy. Moja mama pracuje w szpitalu na noworotkach i jak sie pytala to u nich nie moglabym pod zadnym pozorem naturalnie rodzic...no ale zobaczymy

Do góry